reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Lulka witaj!

Agushka, Lulka nie jesteście odosobnione w robieniu codziennych zastrzyków. Ja też kłuję się od samego początku ciąży. Ja używam clexane i tam w ulotce jest nie ma mowy o zastrzykach w uda. Z fraxi można i w brzuch i w uda. Z tego co ja wiem, to NIE WOLNO usuwać powietrza ze strzykawki. Upewnijcie się u gin. Ja w każdym bądź razie nie usuwam.

Wieści powizytowe za chwilkę na odpowiednim wątku.

reklama
hej sluchajcie, czy jak będę wyprowadzzać dużego ciężkiego psa na smyczy ( trochę ciągnie ale go tego oduczę) to nic mi sie nie stanie? czasem mocniej pociągnie, ale jak go odciągam to staram napinać mięśnie ręki a nie brzucha.. jak myślicie

Carmella ja niestety nie mam psiaka wiec nie pomoge:no: ale nie sadze aby bylo to niebezpieczne, As slynie ze spacerow z psiakami wiec na pewno pomorze :tak:;-)
A pociągnął CIe mocno?

carmella mysle ze nic sie nie stanie:) Moja znajoma była w ciazy i miała córunie 2 letnia i ciagle ja nosila na rekach bedac w ciazy a niby dzwigac nie mozna... do tego chodzila na spacer nie z jednym ale dwoma psami i na dodatek to byly takie urwisy:D wiec mysle ze bedzie ok

Lulka witaj!

Agushka, Lulka nie jesteście odosobnione w robieniu codziennych zastrzyków. Ja też kłuję się od samego początku ciąży. Ja używam clexane i tam w ulotce jest nie ma mowy o zastrzykach w uda. Z fraxi można i w brzuch i w uda. Z tego co ja wiem, to NIE WOLNO usuwać powietrza ze strzykawki. Upewnijcie się u gin. Ja w każdym bądź razie nie usuwam.

Mi gin mówiła że Clexane też można w uda. Tylko na ulotce pisze, że w brzuch. A pomyśl jak ci brzuch urośnie, jak w 7-8-9 miesiąc wtedy zastrzyki w brzuch robić?
Ja się upewniałam, powietrze trzeba usuwać dlatego też tak robię i sianiaków ani krwiaków nie mam a zastrzyki spełniają swoją rolę. No ale najważniejsze żeby każda porozmawiała na ten temat ze swoim lekarzem. Ja mojej ufam, więc nie mam z tym problemu.

Carmella ja bym uważała na tego psa. Nie daj B. pociągnię cię upadniesz i nieciekawie może być. Tym bardziej teraz kiedy na dworze jest mokro i ślisko. A w zimę na lodzie? Nie ma go kto nauczyć chodzić przy nodze?

lulka - ja wiem, że można też w uda, ale ja się w uda jakoś boję, wolę w brzuch. Co do tego pęcherzyka powietrza - sprawdziłam - na ulotce jest napisane, aby go nie usuwać, ale jako powód podali jedynie, że w ten sposób traci się część leku.
dila - a jak Ty sobie radzisz z tymi zastrzykami? Ładnie Ci wychodzą?
Carmella - wiesz, to pytanie, na które ciężko odpowiedzieć, bo i może być ok - pies szybko przyzwyczai się do Ciebie i będzie słuchał, a może też zdarzyć się jakaś sytuacja losowa, gdy zwierzę się 'zapomni', szarpnie itp. Ogólnie myślę, że jednak powinno być ok. Popytaj As - ona pisze, że codziennie chodzi na spacer z psami, tylko nie wiem jak duże one są.

mam go od dzisiaj;) K. będzie go częściej wyprowadzał :) aż tak mocno nie ciągnie, żeby przewrócić, ja z resztą siły dużo mam :) nie ciągnie cały czas, tylko jak coś wywącha. jak mnie coś zaboli, to przestanę z nim wychodzić, a jak ogrodzimy się, to będzie wolno latał :)

reklama
Mi gin mówiła że Clexane też można w uda. Tylko na ulotce pisze, że w brzuch. A pomyśl jak ci brzuch urośnie, jak w 7-8-9 miesiąc wtedy zastrzyki w brzuch robić?
Ja się upewniałam, powietrze trzeba usuwać dlatego też tak robię i sianiaków ani krwiaków nie mam a zastrzyki spełniają swoją rolę. No ale najważniejsze żeby każda porozmawiała na ten temat ze swoim lekarzem. Ja mojej ufam, więc nie mam z tym problemu.
Ja też mojemu gin ufam i dodatkowo mam potwierdzenie w ulotce, gdzie nie ma mowy o udach (i też nie mam z tym problemu)!!! Więc ulotkę pisał jakiś głąb, żeby utrudnić życie ludziom, bo przecież ponoć w uda mniej boli?!

Może w uda można, ale jest poprostu mniej zalecane, a tego leku nie przyjmują tylko kobiety w ciąży, więc o udach mowy nie ma. Jak będzie już duuuży brzuch to nie martw się jakoś sobie poradzę. Ja nie usuwam powietrza i siniaków też nie mam. Cała sztuka w prawidłowym wbiciu i powolnym przesuwaniu tłoka!

Do góry