reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ok.zapytam sie tutaj.
Moge sie dowiedziec,jak wyglada u Was codzienne jedzenie?W sensie?co na sniadanie/obiad/kolacje i w jakich ilosciac i do podgryzania oraz co pijecie i ile?

reklama
Ja wstaje zazwyczaj o 10 czasem 11 :D rano zazwyczaj jakaś bułka z szynką i np serem. Pije herbate,soki,pepsi:szok:. Czasem przed obiadem jak mam zachcianke zjem cos słodkiego np jakiś wafelek .Na obiad to co mamunia zrobi... zazwyczaj jest to zupa no i jakies drugie danie np ziemniaczki filet z kurczaka ,gotowana marchewka. Na kolacje zalezy jakie mam zachcianki..czasem sa to parówki drobiowe i do tego bułka,albo jajeczniczka;) w sumie moje posiłki nie zmieniły sie jakoś od kiedy jestem w ciąży.

Dziewczynki ja ze smutną wiadomością .
Dziś w nocy nasza koleżanka z BB ,ale z wątku (CPP)urodziła synka .
jasinek właśnie zmarł.
Zapalmy mu świeczkę .(*)
Taka chwilka dla ukochanego i upragnionego aniołka ,który dołączył do swych braci bliźniaków .:-:)-:)-(
Nie rozumiem tego świata :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jasinek już miał żyć ,wszystko było dobrze !!!!

Ok.zapytam sie tutaj.
Moge sie dowiedziec,jak wyglada u Was codzienne jedzenie?W sensie?co na sniadanie/obiad/kolacje i w jakich ilosciac i do podgryzania oraz co pijecie i ile?
Na śniadanie przeważnie mleko z płatkami kukurydzianymi albo pszennymi, ewentualnie kanapka.
Drugich śniadań mam kilka, przeważnie między każdą lekcją. Przeważnie kanapka z ciemnego pieczywa (jasnego nie jem w ogóle) z wędliną, serem, serkiem, koniecznie pomidor, ewentualnie jajko, ogórek, sałata, zależy co jest w lodówce + jakiś owoc, jabłko, gruszka, brzoskwinia, banan + wafelek. Do picia słaba herbata.
Obiad w zależności co wymyślę, przeważnie codziennie coś innego. Często pierś z kurczaka pod różną postacią, duuużo ryżu, ziemniaków właściwie w domu nie jadamy, chyba że u rodziców. Często kasza jęczmienna, staram się jeść więcej świeżych warzyw, ale jakoś chyba kiepsko mi to idzie, za to ogórki kiszone i wszystkie warzywa w zalewach octowych np papryka, uwielbiam, szczególnie teraz.
Kolacja to zależy na co mnie najdzie, kanapki, często pomidor z cebulką i octem winnym, gotowane na twardo jajko, budyń, racuchy, naleśniki.Wiem, wiem kolacja powinna być łatwo strawna. Często jem ją koło 19, ale koło 22 muszę coś jeszcze przegryźć na noc, bo głodna nie usnę.
Jem też dużo nabiału, np. jogurty, bardzo lubię sam naturalny albo kefir, do tego twaróg na słodko i na ostro.
W między czasie przegryzam jabłkiem.
Jeśli chodzi o napoje to herbata z cytryna, pigwą, sokiem malinowym, miodem, woda mineralna niegazowana. Soki typu Kubuś nie wchodzą mi zupełnie.
To chyba wszystko. Aż się zrobiłam głodna, ale to już czas na kolację.
Aaa, dziś u teściowej był przepyszny barszcz ukraiński i placki ziemniaczane. Bajka :D

[*]
[*]
[*] :blink::blink::blink:

Dziewczynki ja ze smutną wiadomością .
Dziś w nocy nasza koleżanka z BB ,ale z wątku (CPP)urodziła synka .
jasinek właśnie zmarł.
Zapalmy mu świeczkę .(*)
Taka chwilka dla ukochanego i upragnionego aniołka ,który dołączył do swych braci bliźniaków .:-:)-:)-(
Nie rozumiem tego świata :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jasinek już miał żyć ,wszystko było dobrze !!!!

As ja tez nie pojmuje.W takich chwilach watpienie daje sie we znaki.Zwatpienie i strach.Jedyne co mozemy zrobic to pomodlic sie za duszyczke Jasia i za wprowadzenie ulgi w serca rodzicow i bliskich.
Za tragiczny ten rok,za tragiczny :-(

reklama
w którym mies sie urodził ? :( czemu zmarł?
Jasinek dołączył dziś do swoich braci aniołków. Emy niedawno straciła bliźniaki.:sorry2:
Jasinek urodził się w 39 tyg ciązy.
Był donoszony,ciąża przebiegała prawidłowo ,urodził się zdrowy i nadle podłączyli go pod tlen i tyle wiadomo...:baffled::baffled:
Nie podejmował samodzielnego oddychania.:no::-:)-:)-(

Do góry