reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

masz ta, darmowe przedszkole dla dzieci? tutaj w Anglii juz 2,5 roczne dzieci mogą isc codziennie do przedszkola na 3 godz dziennie, a 4 latki juz ida do szkoły na 6 godz :) mój już jest w szkole ehhh ale mam wypasik. hehe

reklama
Przedszkole kosztuje tyle co nic(50e),w porownaniu do zlobka(450e).W styczniu mam spotkanie,wiec moze V uda sie wrzucic od wrzesnia do przedszkola(bedzie miala wtedy 2,5r),ale watpie.Dzieci musza spelniac okresolne warunki,w sensie bez pileuchy,jedzace samodzielnie i majace podstawowy zasob slow.Raczej dopiero w styczniu 2013 ja przyjma.Ale od razu idzie po 2 tyg "proby" na 6h.
Moja na razie w pieluszce,a nocnik to jej wrog.Jesc je sama i gadac tez gada.

Wiem,wiem.Ja nie naleze do mam,ktore zmuszaja dziecko do nienaturalnego dla nich zachowania.I nie chodzi mi tu o mamuski,ktore bez problemow sadzaly dziecko na nocnik jak mialy 9msc,bo wszystko zalezy od dziecka.Jeden zaczynaja wczesniej,inne pozniej-czy pozbycia sie pieluchy,czy chodzenie,czy tez gadania.Mam na mysli osoby(w tym z naszych rodzin),ktore (na razie) mentalnie zmuszaja mnie do zmuszania V do nocnikowania.Ja wiem,ze V na razie to nie podchodzi,wiec spokojnie czekam :tak: Przyjdzie odpowiedni moment ;-)

Dzień dobry:D Ale pospałam. Już wiem,że dziś mi się nic nie chce:) w poniedziałek wizyta u ginekologa..tak bardzo bym chciała poznać płeć dziecka ale pewnie nic z tego..bo on już mi wczesniej mówił,że najwczesniej to w 20 tygodniu ;(

dokładnie przyjdzie i czas na nocniki :)
a jak tam u Ciebie jest z lekarzami? jak się zajdzie do lekarza podczas choroby to leczą czy paracetamol przepisują jak w Anglii na wszystko? moja kolezanka mieszka we Włoszech i zawsze ciekawa jestem jak tam jest :) jak jest tam z pracą - tez ciężko? Przystojnych macie włochów? :) hehe Anglicy nie są za przystojnii, tutaj gdzie mieszkam jest sporo patologii - cpunów - alkoholików i masa innych narodowosci :) sorki fiore za tyle pytan :) poprostu ciekawosc mnie zjada jak to jest w innych panstwach :)

Pieszczoszka jeszcze tylko niecale 5tyg i poznasz plec.Cierpliwosci!Faktycznie wczoraj jak sie spytalam,czy nie mozna chociaz troche sprawdzic,to powiedziano mi ze odpowiedz moze byc bledna w 70%,wiec lepiej poczekac.To tak jakbys dowiedziala sie,ze spodziewasz sie dziewczynki,a bedzie chlopiec.Nic ci to "problemu" nie rozwiaze,prawda?Najwazniejsze,zeby malenstwo bylo zdrowe ;-)
Ja czekam na 6grudnia,bo bede miala wlasnie wizyte u gina i powiedzial,ze "poszperamy",jeszcze 4tyg!Chyba,ze uda mi sie zalatwic wizyte wczesniej:-p

pieszczoszka1988 nic wczesniej o tym wypadku nie wiedziałam, ehh masakra patrząc na ten samochód i na to co się musiało tam dziać

reklama
Czarna.Polnoc Wloch to inna bajka niz Poludnie.To jakby 2 rozne kraje.Ja jestem na pln.
Leakrze,trafisz na pld to cie krew zalewa,bo olewa wszystko,a pracuje na pln bo ma wieksze zarobki.Ja w tym roku musialam zmienic domowego,bo nasz odszedl i juz 3 raz zmienialam,trafialam na jednogo z pld,ale jakos w sumie nie narzekam,jeden uczciwy sie znajdzie.To samo dotyczy pedaitrow etc.Jezeli chodzi o chorowanie,to jako ze oboje jestesmy przeszkoleni co trzeba robic i jak sie zajmowac,czy to biegunka,czy zlamana reka,to do lekarza tylko idziemy jak jest naprawde nie ok.
Co do pracy - tragedia!W wiekszosci wszystko prywatne,wiec ludzie pracuja za grosze.Do tego pelno obcokrajowcow,ktorzy wlasnie psuja nam opinie,bo pracuja za grosze i pozwalaja sie traktowac jak smiecie(gdzie nie ide pierwsze pytanie co do mojej narodowosci,to czy podcieram dupy starym ludziom:wściekła/y:).Poza tym wiele osob z pld tu pracuje,a oni tez w wiekszosci to tylko kradzieze,narkotyki etc...Dlatego wynieslismy sie "na wies",bo miasta robia sie co rusz niebezpieczne.
Maz moj ma szczescie,bo ma prace na czas nieokreslony,ale tego juz nikt z pracodawcow prawie nie stosuje,bo jak im sie trafi jeden co chce pracowac rok i za 1/2 placy mojego meza(do tego ma ponizej sredniej place-no comment),to go biora,co sie potem konczy tragicznie-bo weszlo to w szpitalach,domach pomocy etc...Pierd...a wszystko i wszedzie,a jakosci nie ma nigdzie.
Co do piekna.My jestesmy w czesci "europejskiej",a nie merydionalnej,wiec duzo blondasow tu jest,ale szczerze pociesza mnie jedno.Kobiety sa brzydkie :-)Wiec moge sie wmieszac w tlum :-p Mezczyzni jakos ujda;-)
Ja kiedys bylam na wolontariacie w Leeds 5msc i wiesz co Czarna nigdy wiecej do UK nie pojade.Nie podobalo mi sie i masz racje,do pieknych ludzi anglicy nie naleza.
A jak u Was z praca?Co wy robicie w UK?

Do góry