Czarna.Polnoc Wloch to inna bajka niz Poludnie.To jakby 2 rozne kraje.Ja jestem na pln.
Leakrze,trafisz na pld to cie krew zalewa,bo olewa wszystko,a pracuje na pln bo ma wieksze zarobki.Ja w tym roku musialam zmienic domowego,bo nasz odszedl i juz 3 raz zmienialam,trafialam na jednogo z pld,ale jakos w sumie nie narzekam,jeden uczciwy sie znajdzie.To samo dotyczy pedaitrow etc.Jezeli chodzi o chorowanie,to jako ze oboje jestesmy przeszkoleni co trzeba robic i jak sie zajmowac,czy to biegunka,czy zlamana reka,to do lekarza tylko idziemy jak jest naprawde nie ok.
Co do pracy - tragedia!W wiekszosci wszystko prywatne,wiec ludzie pracuja za grosze.Do tego pelno obcokrajowcow,ktorzy wlasnie psuja nam opinie,bo pracuja za grosze i pozwalaja sie traktowac jak smiecie(gdzie nie ide pierwsze pytanie co do mojej narodowosci,to czy podcieram dupy starym ludziom
).Poza tym wiele osob z pld tu pracuje,a oni tez w wiekszosci to tylko kradzieze,narkotyki etc...Dlatego wynieslismy sie "na wies",bo miasta robia sie co rusz niebezpieczne.
Maz moj ma szczescie,bo ma prace na czas nieokreslony,ale tego juz nikt z pracodawcow prawie nie stosuje,bo jak im sie trafi jeden co chce pracowac rok i za 1/2 placy mojego meza(do tego ma ponizej sredniej place-no comment),to go biora,co sie potem konczy tragicznie-bo weszlo to w szpitalach,domach pomocy etc...Pierd...a wszystko i wszedzie,a jakosci nie ma nigdzie.
Co do piekna.My jestesmy w czesci "europejskiej",a nie merydionalnej,wiec duzo blondasow tu jest,ale szczerze pociesza mnie jedno.Kobiety sa brzydkie :-)Wiec moge sie wmieszac w tlum
Mezczyzni jakos ujda;-)
Ja kiedys bylam na wolontariacie w Leeds 5msc i wiesz co
Czarna nigdy wiecej do UK nie pojade.Nie podobalo mi sie i masz racje,do pieknych ludzi anglicy nie naleza.
A jak u Was z praca?Co wy robicie w UK?