reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Na pewno to mieli na mysli, a wyszlo jak wyszlo. W sumie drobiazg, a geba mi sies mieje za kazdym razem, jak to widze :) juz po 4 nad ranem, sprobuje usnac...

reklama
Wikasik- dwa dni temu zasnęłam dopiero po 4 nad ranem:no:, następny dzień jest potem tragiczny, jak trzeba wstać...
Nasze organizmy przyzwyczajają się, że potem trzeba będzie wstawać po nocach:-)

Witajcie!
Przebrenlam przez storny,ale sie zmeczylam tym czytaniem ;-) Wogole jakas nie do zycia jestem,chyba sie odstresowuje moj organizm po wizycie.I glowa mnie strasznie boli od popoludnia-juz wzielam paracetamol,ale nie pomaga za bardzo :-(
U fryzjerki super,znalazlam tania i zaplacialam tyle co w Polsce u mojej za pasemka i fryz.Uff...i super wyszlo,fajna babka i profesjonalna.W koncu odrosty zniknely i sie chwale blondem :-p Wlasnie sie dzis zorietnowalam,jak mi szybko wlosy rosna,bo przeciez w sierpniu robilam pasemka,a mialam odrosty jak z 6msc!Uwielbiam ta strone ciazy :-)
Corcia mi nadal choruje,a szkoda bo sie mialam w weekend z she_84 spotkac :-:)-:)-(
Ide sie polozyc,odezwe sie jutro.
Dobranoc!

Ja wczoraj pozlam spac o 21:30. Potem kolo polnocy toaleta, po 3 znowu i juz nie dalo sie spac. Teraz 6:30 i trzeba sie ruszac z wyrka. Wzielam ipada, co by poczytac, co u was, a tu wszystki ze mna posnely ;)

Czytalam, ze od drigie trymestru nie powinno sie lezec/spac na plecach... Tylko, ze mi spanie na boku juz bokiem wychdzi! Zazwyczaj sie dosc wiercilam, ale glownie spalam na brzuchu albo tak lekko bokiem na brzuchu, a teraz nijak, ciagle mi niewygodnie!

Chodzi o jakis nacisk na zyly/tetnice, ze blokuje sie swobodny przeplyw krwi matka-dziecko i dlatego zaleca sie spanie na boku i to najlepiej lewym z poducha miedzy kolanami... Czytalam o tym w paru miejscach, i kolezanka z pracy, ktora urodzila tydzien temu, tez mi o tym mowila juz jakis miesiac temu, zebym sie przyzwyczajala. Musze odszukac fragment o tym w mojej ciazowej ksiazce. Gvyby ktoras tez mogla zerknac do akiej polskiej, bo moze to australijski wymysl? Zapomnialam lekaza zapytac, a kolejna wizyta za 4.5 tygodnia. Pytanie nie wydaje sie na tyle istotne, y u zawracac glow mailem.

Wiesz niby tak,ale z poprzednimi o tym nie wiedziałam i było oki.
Teraz wiem i się zastanawiam.
To wymysł lub odkrycie ostatnich lat ,a my żyjemy od tysięcy lat i jakoś wszyscy się nie dusimy z powodu uciśnięć żył i tętnic.
Moim zdaniem to trochę na wyrost...

mnie dzisiaj też głowa bolała ale wziełam pół apapu i przeszło nie dawno...
ja zawsze uwielbiałam spać na brzuchu ale teraz jakoś jak jestem w ciąży to praktycznie wcale już tak nie śpię bo jakoś opory miałam i mam żeby nic dzidzi nie zrobić chociaż wiedziałam że w I trymestrze nic się nie stanie:) teraz głównie śpie na jednym bądź drugim boku i cierpnę czasem:/ wtedy z regóły kładę się na plecach.
Tak nam nie wolno i tak też nie oszaleć można....za chwilę będzie, że na boku też lepiej żeby ciężarna nie spała:/
oglądałam taką fajną poduchę w Smyku i jak brzusio już porządnie urośnie to ją kupie żeby wygodniej się spało dobre jest to że po porodzie można ją wykorzystać do karmienia itd.

Ostatnia edycja:
Leeee a ja lubie spac na plecach:-(
Ja niestety nie posiadam :-(żadnej ksiazki, musze sie zaopatrzyc:sorry2:

reklama
Do góry