reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie Kobietki! Właśnie skończyłam robić rogale marcińskie na jutro.Która wpadnie? Zapraszam:-)
Ja dziś czuję się ok. Co do tych upławów to mnie też ostatnio prześladują. Na poprzedniej wizycie lekarz zapisał mi czopki, chwilę było ok a teraz znowu:( Włosy też strasznie mi się przetłuszczają i pełno syfków wychodzi mi na twarzy i plecach, Mama śmieje się, że chyba doktor z tym chłopcem to się pomylił i będzie dziewczynka:)
Co do coli to też uwielbiam chociaż teraz staram sie jej nie pić. Za to napoje gazowane piję chociaż mąż mnie wyzywa:angry:
Czarnula, mój Mateusz za to w przedszkolu istny aniołek a w domu - masakra, opanować go nie idzie:)
Miłego wieczorku i udanego weekendu:)

reklama
Doczytalam w ksiazce na szybko. Jest o tym w rozdziale piatego miesiaca, wiec przez miesiac moge jeszcze otym nie wiedziec ;) pisza, ze bedac na plecach macica i wszystko, co z dzieckirm zwiazane uciska glowna zyle i moze powodowac bole glowy, hemoroidy, ma tez wplyw na slabsze trawienie, moze powodowac zbyt wysokie lub niskie cisnienie.

Na podane przez was artykuly zerkne pozniej, teraz najwyzsza pora, by sie zwlec z lozka i zmykac do pracy.

Ostatnia edycja:
suzi śpimy dokładnie tak samo ja od ściany z oknem a S za mną więc często śpie na prawym boku:)
rogale robione są zawsze na 11 listopada jak jest Marcina takie prawdziwe rogale są z masą makową ale np moja mama i ja robimy zawsze z powidłami i są pyszne:)

Witajcie!
Wstalam niedawno,dzis u nas swieto patron miasteczka San Martino i tak jak w Poznianiu jest obchodzone(1300km dalej;-)).Wzdluz miasteczka robia festyn,pelen budek,rozne manifestacje etc...Trwa 5dni,ale budki sa tylko w piatek i niedziele,reszta dni to np.zabawy dla dzieci w bibliotece,lub teatr w parku lub lasku,albo przy kosciele.
Mialam isc dzis z sasiadka,ale nie czuje sie wyciagnac dzieciaka w taka pogode-zimno i strasznie wietrzenie,a przeciez rozchorowala sie.Wiec mowi sie trudno.Moze w niedziele wpadnie przyjaciolka,to S zostanie z mala w domu,a ja sie przejde.Zdrowie dziecka wazniejsze.
Ja wciaz mam bol glowy i dlugi sen wcale mi nie pomogl.Na razie nic nie biore na bol glowy,ale moze pozniej znowu zazyje paracetamol.
Co do spania,ja od pierwszej ciazy spie na boku,raz na lewym raz na prawym,tak mi juz to weszlo "w krew",ale wiem ze za pierwszym razem bylo ciezko sie odzwyczaic od spania na brzuchu.Wiec powodzenia Wam zycze!Aha i dodatkowow,jezeli zdarzy sie Wam teraz zemdlec,czy w domu czy poza domem,to juz nie nogi w gore podnosic w pozycji lezacej,tylko wlasnie kladzcie sie na lewy bok.Wczoraj mi to przypomnial gin,chociaz ja to wiem(pierwsza pomoc lekarska).
Milego dnia!

P.S. Nasze Pierwsze Slonce konczy dzis 20miesiecy :-)
A ja sie wciaz wpatruje w buziaczka i raczki naszego drugiego Sloneczka,dzieki foto 3d :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wybieracie się na paradę niepodległosci? a moze nie ma u Was w miescie?
ja zaraz małego zaprowadze do przedszkola, potem leciutkie zakupy, wróce zjem sniadanie i moze spac pójdę heheh

fiore 20 miesiecy uuu to sporo juz niedługo i bedzie Ci dawała w kość :)

reklama
Ja do stycznia 2013 czekam na pojscie malej do przedszkola.Jak znajde prace ktora mi da tyle kasy,by mi starczylo na zlobek dla 2 bebe,to wlasnie zaczne sie rozgladac za praca od stycznia 2013.
A jak nie,to dalej bede robila za "kure domowa";-)

Do góry