reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

mi gin mówił, że to że nadżerka zniknie po porodzie to tak jak bym wygrała los na loterii:-p ale wszystko jest możliwe. Mojej siostrze nie znikła w ciąży.

reklama
Czesc gaduly :) cos spac nie moge... Jest 3:25 w nocy. Ja na szczescie nie wiem, o czym mowicie - mysle o tych nadzerkach. 2 lata temu pierwszy i jedyny raz mialam grzyba. Przerazona poszlam do mojej lekarki (zwyklej rodzinnej), i sie smiala :p powinnam byla bez recepty kupic masc w aptece.

Witam!
Czekam na M ale raczej pozno bedzie bo ruch na drodze w zwiazku z dlugim weekendem wiec sobie relaks na BB zrobilam :-)
Ania jutro jedzie na 2 dni na zlot harcerski i juz doczekac sie nie moze. Krzys jej zazdrosci ale do zuchow nalezec nie chce :-D

u mnie tez juz wszyscy wiedza ze w ciazy jestem- naleze raczej do tych co dla towarzystwa i w towarzystwie chetnie wypije, wiec szybko sie wydalo ze cos jest nie tak jak nie chcialam wypic alkoholu:-D:-D

U mnie bylo to samo bo ja piwo zawsze lubialam i nagle nic wiec od razu bylo "chyba chora albo w ciazy jestes" :-D

Swoją droga to nie wiem jak Ty, ale ja polubiłam Yarisa. Fajny, miejski samochodzik. Do narodzin Maluszków akurat zdążymy się rozjeździć :)
Jestem dzis strasznie zmęczona, jakoś nie czuje się najlepiej. Mam nadzieję, że u Was lepiej.

My mamy vana i jak wsiadam do yariski brata to mi sie strasznie male wydaje :rofl2:

jutro z tym jadę... mam od kilku dni :/ takie małe krostki w kolorze skóry...

W ciazy skora staje sie bardzo wrazliwa i uczula sie czasem na krem ktory uzywalas do tej pory plyn do plukania itp ale zawsze lepiej sprawdzic niz sie martwic

a mnie wyrosły włosy na brzuchu:szok:, ogólnie jakoś tak szybciej zarastam i nogi muszę golić codziennie teraz, a kiedyś raz w tygodniu wystarczyło... Czy któraś z Was też ma większe owłosienie?

W ciazy hormony hamuja wypadanie wlosow wiec robia sie geste...i to nie tylko te na glowie. Po porodzie za to mocno wypadaja czym tez nie ma sie co martwic

liczy sie długosc ciazy od poczecia czy od ostatniej miesiaczki jak macie w suwaczkach?

Ciaze liczy sie od ostatniej miesiaczki. Potencjalnie w dniu zaplodnienia bylas w 2 tygodniu ciazy. Lekarze tez tak licza :tak:

Dziewczyny wstyd się przyznać ale jakie jest jutro święto? :)

Swieto Odzyskania Niepodleglosci w Polsce obowiazkowe, wolne i wszystkie sklepy zamkniete

tez musiałam trafic na koncówkę owulacji, chociaz wydawało mi sie ze to juz po heheh temu pewnie chlop drugi bedzie. ponoc mowia ze jak sie trafi na poczatek owulacji to jest dziewczynka a na koncu chlopak. zobaczymy co z tego wyjdzie

HI hi hi my tak mamy dzieci zaplanowane...tylko tego malucha nie wiemy bo maz mial wtedy urlop i dzialal od poczatku do konca owulki codziennie :-p

Pozdrawiam!

a czemu nie???
wiadomo ze nie zatanczysz szalonej polki czy dzajfa no i raczej nie wypijesz ale dobre towarzystwo i jest ok
my juz umowilismy sie ze znajomymi w domu na prywatke. Mezczyzni dbaja o napoje my o jedzenie i impreza zawsze sie udaje. A o polnocy na rynek bo mieszkam w samym rynku na fajerwerki

My w tym roku albo gdzies u znajomych lub u nas, albo przespimy ;) W AU to szczyt sezonu wakacyjnego i czesto bylismy gdzies na kempingu, kiedys w Sydnej "pod mostem" ;) w tym roku maz ma dyzur w pracy i bite 2 tygodnie 24h pod tel, wiec z wakacyjnego wyjazdu lipa. A tak mi sie marza wakacje! Przewaznie jezdzimy gdzies takze w czerwcu w okolicy naszej roczicy slubu, ale w tym roku wyjatkowo nieb ylismy. Trzeba sie tylko weekendami zadowolic. A one sa tak krotkie!

A przy okazji - na gorze forum nad postami sa ogloszenia, od jkiegos tygodnia bawi nie iesamowicie tekst: RUSZYŁA KAMPANIA SPOŁECZNA „NIE PAL PRZY DZIECKU” PEŁNĄ PARĄ! Czy to oznacza, ze nie pelna para mozna palic? ;)

reklama
A przy okazji - na gorze forum nad postami sa ogloszenia, od jkiegos tygodnia bawi nie iesamowicie tekst: RUSZYŁA KAMPANIA SPOŁECZNA „NIE PAL PRZY DZIECKU” PEŁNĄ PARĄ! Czy to oznacza, ze nie pelna para mozna palic? ;)

Ja rozumiem to zadnie tak,że pełną parą ruszyła kampania :) Bo tylko "nie pal przy dziecku" jest w cudzysłowiu. Ktoś po prostu napisał to po polskiemu zamiast po polsku :-)

Do góry