reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

hejka Dziewczyny
ja tez juz wstalam
Xav wlasnie poszedl z Tata do przedszkola
zaraz bedzie sklep, kilka spraw do zalatwienia i tak dzionek minie :)
Milego Dnia zycze Wam :)

reklama
dzien doberek my tez sie meldujemy z stanowiska pracy...
masakra co za noc :-/ myslalm ze koniec swiata taka burza byla...;-( a ja jestem okropny strachus jesli chodzi o burze i w taki oto sposob spalam moze 3 godziny ale bynajmniej bez bolu glowy dzis...odpukac;-)

a wogole zastanmawiam sie kiedy powiedziec swojej szefowej o tym ze jestem w ciazy ???

dzien doberek my tez sie meldujemy z stanowiska pracy...
masakra co za noc :-/ myslalm ze koniec swiata taka burza byla...;-( a ja jestem okropny strachus jesli chodzi o burze i w taki oto sposob spalam moze 3 godziny ale bynajmniej bez bolu glowy dzis...odpukac;-)

a wogole zastanmawiam sie kiedy powiedziec swojej szefowej o tym ze jestem w ciazy ???

jesli z niej spoko babka to mozesz nawet dzisiaj
a jesli myslisz ze nie da Ci umowy czy ze Cie zwolni to czekaj na ostatnia chwile
dopoki brzucha nie widac nie ma problemu :)

zwolnic nie moze bo jestesmy chronione od pierwszego dnia ciazy wiec oto sie nie boje... umowe mam do 2015 roku wiec tez spoko tylko ogolnie tak samej rekacji chyba sie obawiam ;-) ale kiedys i tak trzeba

hej dziewczyny

wiki:
jeśli masz umowę o pracę jakąkolwiek [czasową czy na stałe] to poczekaj do wizyty u gina i weź zaświadczenie o ciąży - idziesz z tym od razu do kadrowej/ szefowej i od tego pięknego dnia mogą ci naskoczyć, do porodu [jeśli kończy ci się umowa wcześniej, to i tak się przedłuża] jesteś chroniona
jeśli by dali ci wypowiedzenie zanim dostaniesz zaświadczenie od gina, to idziesz do gina, bierzesz zaświadczenie i idziesz do kadrowej/ szefowej i wypowiedzenia jakby nie było - umowę masz przedłużoną do porodu
jeśli masz umowę na czas nieokreślony, to po macierzyńskim realizujesz cały swój urlop wypoczynkowy i potem masz dwa wyjścia, albo wychowawczy albo wracasz do pracy, jeśli zredukujesz etat do choćby 7/8 [a możesz nawet do 1/2] to przez następny rok nie mogą cię wywalić [chyba że firma zbankrutuje, albo coś im nie wiem ukradniesz]
polecam na stronie poczytać tego pdfa http://www.pip.gov.pl/html/pl/doc/k0000008.pdf

Witamy z pracy;-) co do dolegliwości... to u mnie chwilami jakieś dziwne napady gorąca ... a tak poza tym w miarę ok. Też zastanawiam się kiedy powiedzieć szefowej, ale chyba zrobię to po wizycie u lekarza, na którą wybieram się w tym tygodniu. Do miłego:-)

hej dziewczyny

wiki:
jeśli masz umowę o pracę jakąkolwiek [czasową czy na stałe] to poczekaj do wizyty u gina i weź zaświadczenie o ciąży - idziesz z tym od razu do kadrowej/ szefowej i od tego pięknego dnia mogą ci naskoczyć, do porodu [jeśli kończy ci się umowa wcześniej, to i tak się przedłuża] jesteś chroniona
jeśli by dali ci wypowiedzenie zanim dostaniesz zaświadczenie od gina, to idziesz do gina, bierzesz zaświadczenie i idziesz do kadrowej/ szefowej i wypowiedzenia jakby nie było - umowę masz przedłużoną do porodu
jeśli masz umowę na czas nieokreślony, to po macierzyńskim realizujesz cały swój urlop wypoczynkowy i potem masz dwa wyjścia, albo wychowawczy albo wracasz do pracy, jeśli zredukujesz etat do choćby 7/8 [a możesz nawet do 1/2] to przez następny rok nie mogą cię wywalić [chyba że firma zbankrutuje, albo coś im nie wiem ukradniesz]
polecam na stronie poczytać tego pdfa http://www.pip.gov.pl/html/pl/doc/k0000008.pdf

dzieki sliczne czyli wstrzymam sie do wizyty a ze wizyte mam dzis to ok ;-) dobrze sie sklada ;-)

ewel ja tez mam takie napady goraca hehehe jak przy menopauzie ;-) :-):rofl2:
no i biegam co chwile siusiu a wogole to stracilam apatyt..hmm musze powiedziec ze kazda ciaza jest inna przy moich wczesniejszych to biegalam rano poludnie i wieczor do lazienki i oddawalam wszystko co jadlam a jadlam kilogramami hahaha :-)
a teraz tylko mnie troche mdli z rana ;-)

reklama
z tymi napadami goraca to i mnie dopadaja i wiecie co kazda wolna chwilę wykorzystuję na lezakowanie ,spanie jestem taka senna i bez życia ufff
mam nadzieje że to minie:)

Do góry