reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Azula, moja Ninka jest taka, że jak idziemy na spacer to bawi się tylko koło mnie, a jak chce gdzieś pójść to przychodzi, bierze mnie za rękę i mówi "tam, tam" i idziemy. Ogólnie sama za daleko nigdzie nie pójdzie. Jak mówię jej, żeby uważała bo jest np krawężnik to już z niego nie zejdzie, tylko czeka aż podam jej dłoń. Jest bardzo ostrożna. W domu łobuzuje za 3 i często kończy się to np upadkiem z łóżka i płaczem. Ludzi raczej nie zaczepia, chyba, że ktoś się jej na prawde spodoba :) dzieci lubi ale starsze, rówieśników wręcz nie lubi i często dochodzi do rękoczynów.
Na allegro teraz kupuję bardzo mało, ale chciałabym jakiś fajny kombinezon bo wiadomo jakie ceny są w sklepach, ale masz rację, często się nie opłaca bo np cena dostawy jest zabójcza i wychodzi tak jakbyś kupiła w sklepie. Jutro chyba przejdę się na bazarek i zapytam, czy nie mogłaby mi sprowadzić takiego tylko mniejszego, jak ten super, który widziałam.

reklama
Annte powodzenia w zakupie kombinezonu:-)Mam pytanie czy używacie jeszcze tych chusteczek nawilżonych .Ja mam jeszcze 2 paki ale w sumie to używam do brudnej buzi ,a do pupy to gąbka i mydło.Jest słoneczko więc wybierzemy sie na spacerek .Miłego czwarteczku:-D

Tak my używamy cały czas takich chusteczek dla mnie to ułatwienie czy na spacerze czy w podróży zresztą w domu też :sorry2: raz ciach i wytarte ;-) u nas nigdy nie szkodziły pupie więc jak dla nas są ok :-)

Cześć Dziewczyny, ja niestety dopiero dzis do Was zaqglądam, w pracy taki kocioł, że nie ma kiedy internetu odpalić a w domu to juz w ogóle.
Bardzo dziękujemy za kciuki w sprawie W. A więc z pierwszej poniedziałkowej nic nie wyszlo bo żadali jakiś dodatkowych uprawnień, których W nie ma a w ogłoszeniu nie wymieniali. Natomiast co do wtorkowej rozmowy to sprawa jeszcze otwarta. Okazało się, że było 70 podań z czego dzwonili do 10 osób, którymi byli zainteresowni - między innymi do mojego W, powiedziano mu, że teraz z tych 10 wybiorą 5, których zaproszą na 1 dzień próby, no i zadzwonili i we wtorek W idzie na 8, ma do pokonania 4 rywali, jak to zrobi to nie wiem, także kciuki nadal potrzebne:tak: Wczoraj zadzwonili też z firmy konkurencyjnej do tej w której pracował - otworzył ją rok temu ich były prezes (i to był de facto początek końca firmy w której W pracował) i zaproponował mu, że może przyjść do pomocy od dziś przy testach nowej maszyny, poszedł bo lepsze to niż siedzenie w domu ale nie ukrywam, że chciałabym żeby we wtorek wybrali go w tamtej firmie. Przepraszam, że tak tylko o sobie dzisiaj.... Buziaki dla Wszystkich:-)

Witajcie, azulka ja używam chusteczek choćby do przetarcia i odświeżenia pituni po zmianie pampka z siuśkami, bo kupa to już w zasadzie tylko na nocnik. I zawsze mam je na spacerze do przetarcia buzi czy rąk.
Ja już po porannych mroźnych zakupach w Lidlu, masakra co tam się działo! Armagedon! Baby szalały w tych ciuchach dla dzieci, ledwo się z Ninką dopchałyśmy! Nie patrzyły że ktoś z dzieckiem na ręku, szał dzikich ciał. Zdążyłam złapać rajtuzy, bluzę polarową i komplet bluzek. Pierwszy raz coś takiego widziałam.
Ninka śpi, ja chwilowo piję kawę i zaraz biorę się za obiad i wieszanie prania. Pogoda słoneczna - uwielbiam taki październik więc pewnie po południu wybierzemy się na spacerek.

Dusia, to super informacja a kciuki nadal zaciśnięte! Na pewno się uda!

Dusia && za chłopinę i na pewno się uda:-D:tak:.Annte ja to jak kupuje coś nowego dla małej to u nas w takim jednym sklepie jakies rajtki ,skarpety ,body ma w całkiem maluśkich cenach ostatnio takie plecione grubsze rajtuzki kupiłam po 4 zł więc warto ,a tak to raczej w lumpkach małą oraz się i M ubieram oraz z "darów" .Okazało sie ,że mam spore zaległości w płaceniu za wodę jedna faktura nie zapłacona w miesiącu śmierci Zbysia ,dwie jak byłam w ciąży z Amelką i latałam po szpitalach ,badaniach itp złożyłam pismo o rozłożenie na raty i zgodzili się.W tym miesiącu jeszcze OC i M ma iść na kurs 400 zł bo wymagają w tej nowej pracy,a on się zobowiązał ,że we własnym zakresie go zrobi.Tak ,że Lidla choć mam blisko jeszcze nawet nie odwiedziłam .Biedronka oraz pobliskie stragany w kwestii żywieniowej i w większości przypadków lumpki w kwestii ubraniowej.Oj czekam na dzień gdy zapłacę ostatnia ratę kredytu:tak::happy2:wtedy mam nadzieję jak już to jakiś mały co najwyżej kredycik brać .No ale cóż jakiś pech był i mus brać to dzidostwo:wściekła/y:.Mnie jakoś wygodniej ostatnio gąbki i mydła używać .Annte i gratulacje za nocnikowe postępy Ninki ja widze ,że Amelka wie o co chodzi ale na razie nie ma czasu ,a na zimę jakoś nie bardzo chce mi się użerać z nauka czystości

Cześć dziewczyny .Dziś w nocy po bardzo długiej i ciężkiej chorobie odeszła do Pana moja teściowa .
Świeć Panie nad jej duszą .
(*) (*) (*)
nie jestem w stanie nic mądrego od siebie napisać po za tym ,że w sumie bardzo dobra kobieta była i będzie jej nam wszystkim bardzo brakowało.

As, wyrazy współczucia!
[*]

Azula, współczuję finansowych problemów. Tak to jest że zawsze coś się za człowiekiem ciągnie. My kredyt będziemy płacić jeszcze 20 lat (już 3 za nami). Ale wczoraj pojawiła się znów perspektywa zmiany mieszkania na większe i wtedy kredyt będziemy płacić 30 lat :) no ale takie czasy, nie da rady inaczej, jeśli nic się nie dostało od rodziców, dziadków. Wszystko trzeba swoimi siłami.

Ninka korzysta z nocnika już chyba jakoś od marca, teraz nawet mam wrażenie że wstrzymuje kupę póki nie posadzę jej na nocnik, dopiero wtedy robi. Rzadko zdarza jej się zrobić kupkę w pampka. Siku też ładnie robi szczególnie po wstaniu po nocy albo po drzemce. A wczoraj nawet zrobiła kupkę na kibelek, bo akurat się chlapała w brodziku i zaczęła mi pokazywać na pitolkę, pytam jej, czy chce kupkę a ona kiwa głową że tak, to szybko na kibelek i po sprawie. Kupiłam już też nakładkę na muszlę, ale jakoś nie chce z niej korzystać.

Ja jakoś nie umiem kupować dla siebie w lumpkach, nic nie mogę nigdy znaleźć. Co innego dla Ninki. Na allegro dwa kombinezony przeszły mi koło nosa, ale nie chciałam dać za nie tyle ile osiągnęła cena sprzedaży. Ale że mam zniżkę do h&m to kupimy jej tam i będzie miała jeden porządny a ten co kupiłam w lumpku będzie rezerwowy. Ma jeszcze dwie kurteczki i płaszczyk - futerko. Myślę że wystarczy.

reklama
As wyrazy współczucia.Ja tez teściowa straciłam niestety bardzo szybko jak umarła miał 42 lata.I tez nie wiem co Ci napisać przytulam:-(Annte jak chcesz nowy kombinezon kupić to kup uniseksa bo może tym razem synek:tak:;-)A kredyty sa upierdliwe:wściekła/y:U nas taki lumpek otwarli ceny rozsądne ,a kupa nowych rzeczy z metkami przychodzi.O np ten żółty ocieplacz(na fotach) kupiłam nowy z papierowymi metkami za 12 zł.M dżinsy też z metkami za 5 zł.Na razie Amelka ma dużo łaszków ale pewnie z biegiem lat będzie ich miała mniej bo miejsca w szafie by brakło;-)Teraz jej 10 ubranek zajmuje tyle miejsca co moja jedna bluzka :tak:Piękny choć zimny październik my już po spacerku mała śpi ja ugotowałam obiad zjedliśmy ,a Amisia dostanie jak się obudzi.

Do góry