reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie, oj weekend był za krótki, a to praca, a to goście a to coś. Tydzień zapowiada się podobny, ale dobrze, bo minie szybko i w następny poniedziałek wizyta u ginki.
Ja czuję się średnio, cały czas boli mnie głowa, a raczej napierd....
Za to Ninkę roznosi energia i nie daje chwili wytchnienia.

Dusia. jak tam sprawy z praca?

reklama
Hej dziewczyny. Widzę, że forum przeżywa drugą młodość ;-)
Ja dzisiaj mam dzień wolny bo na 10:30 idę do dentysty. Czeka mnie kanałowe leczenie i mam nadzieję, że nie będzie to trwało godzinę bo to górny ząb więc mało wygodny w dostępie. Resztę dnia zamierzam poświęcić na naukę bo egzamin zbliża się wielkimi krokami a ja przez ostatnie tygodniowe zwolnienie jestem zupełnie w lesie.
Wczoraj powiedziałam kierownikowi zespołu o ciąży. Przyjął to dzielnie i bezproblemowo, tym bardziej, że zamierzam wrócić już we wrześniu do pracy. Pozmieniałam też troszkę harmonogram aplikacji w efekcie czego uda mi się najważniejsze wydziały zaliczyć jeszcze w listopadzie.

Dusia- dalej trzymam kciuki za męża twojego :-)

Annte- ja wizytę mam dopiero za 2 tygodnie ale o dziwo jeszcze nie schizuję ;-)

Życzę wszystkim miłego dzonka.

Katasza chyba tez w niedalekiej przyszłości czeka mnie foto zęba i chyba kanałówka:-(Jest zakitowany ale są dni ,że pobolewa.Na razie z powodów jedynie ekonomicznych wizyte odkładam.Dziś mój synek miałby 23 lata .Nie wiem czemu ale zawsze płaczę przy jakiś rocznicach,świętach lub jak coś mi się przypomni.Czy to kiedyś minie?.No nic nie zanudzam byłam już wczoraj ale ,ze pogoda dopisuje to i dziś z Amelką pójdziemy na cmentarz

Azula ja mam teraz kanałowe bezpłatnie więc idę bo tak to też sporo by mnie ten ząb kosztował.

Pytasz czy ten płacz minie. Obawiam się, że nie, choć z biegiem czasu na pewno uczysz się z nim żyć. Ale ten płacz jest potrzebny.

Azula tule mocno
Katasza &&& za dentyste
Dusia &&&& za meza

Weekend minal zbyt szybko no ale co dobre szybko sie konczy, dzis pogoda do kitu leje od samego rana , nici ze spacerku.
Dziewczyny mam pytanko czy Wasze pociechy probuja zakladac sami buciki?? Moj ostatnio ciagle wciska na nogi conversy i wie ktory but na ktora noge, nie wiem czy to zbiek okolicznosci czy kuma.
Milego dnia
&&&&&&& za chorowitki i za potrzebujace

Tez usiłuje zakładać buty ale raczej nasze jak jej spadnie jakiś papeć czy botek raczej usiłuje go wkładać ale w sumie to kończy się na proszeniu by jej założyć.A jeśli u was się zawsze zdarza ,że zakłada na właściwą nogę no to chyba wie ,a jak tylko czasem tak czasem inaczej to przypadek .Trzeba poobserwować.My po biedronce gdzie zakupiłam 4 czekolady deserowe obniżka o 30% to będzie mieć mała na jakiś czas daję jej tak po 2 kosteczki na dzień bo banany jej się przejadły.A to ze względu na magnes oraz bardziej stabilnego kupiszona.Przy jej serkowo -owocowej diecie ustabilizowanie kupali jest konieczne.No inne jedzenie tez wcina ale serki i owoce jakoś więcej.

Witam i ja! U nas ok, Beatka też daje mi popalić.
Katasza, ja też byłam dziś u dentysty. nie wiedziałam, że w ciąży kanałowe są za darmo? tak zrozumiałam z Twojego postu. Ja chodzę od lat prywatnie, bo do mojego dentysty na nfz się boję chodzić hehe.;-). Kupę kasy kosztuje prywatne leczenie, ale to jedyna dentystka, której ufam i dzięki niej mam jeszcze wszystkie 32 zęby. nawet nie wiem, jak to teraz jest na nfz, bo już od podstawówki leczę się prywatnie. Fakt, że nigdy się jakoś nie przelewało z kasą, ale jakoś wolę do tej mojej sprawdzonej chodzić po moich doświadczeniach na nfz...:-(

Azula, tulę mocno...

To witam i ja- my wlasnie po spacerku- mlody drzemuje a ja pije herbatke. Wczoraj bylismy na grzybach znalezlismy caly koszyk- zaraz ide je oporzadzac- dodatek to oczywiscie kleszcze- narazie jeden:angry:
DZIEWCZYNY powiedzcie mi kupujecie na zime kombinezonby czy ocieplana kurtke i spodnie? bo musze powoli czegos szukac :/ dzis zakpilam szalowa czape i szalik Baby-Mütze von Topolino für Jungen bei Ernstings family online kaufen

Azula i ja tule- mysle ze bol zostanie- moja babcia stracila corke a moja mame- do dzis placze gdy sobie cos wspominamy- ale ten bol jest na pewno z czasem lagodniejszy!

Agasim- dokładnie tak- kobiety w ciąży mają refundowane przez nfz leczenie kanałowe zębów. Dzisiaj na wizycie okazało się, że 2 kanały się nie zatruły więc znowu mam na 2 tygodnie trutkę w zębie i zobaczymy, może 14 uda się kanały wyczyścić i zaplombować.

Andav- my mamy jednoczęściowy kombinezon, który dostaliśmy po córce znajomych więc dokupimy tylko kurtkę coby do samochodu zakładać bo nie widzę sensu pchania dziecka w kombinezon na taką przejażdżkę.

Ogarnęłam trochę kuchnię, obiad mam od wczoraj, tylko ziemniaki ugotuję więc siadam do książek. Lenia mam strasznego ale samo się nie zrobi.

reklama
Andav najlepiej mieć i jedno i drugie tzn kombinezon na śnieg chyba w tym roku jakieś śnieżki i bałwanki już dzieci zaczną same lepić ,a kurteczka płaszczyk też się przydadzą właśnie jak wspomniała Katasza choćby do auta,a najlepiej wszystkiego mieć po 2 sztuki o dziś Amelka rzygnęła czekolada w wózku ta biedronkowa bo przedtem jadła paluszki i chyba było za dużo no i wsio do prania:wściekła/y: razem z pokrowcem z wózka.Już popłakałam mam nadzieję ,że łez na razie starczy za miesiąc pewno powtórka bo wszystkich świętych:-(

Do góry