reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie.
Niedawno wstałyśmy .dziś nocka super z 1 szybką pobudką na cycanie ,więc i spanie dłuższe.
Karola po urodzinach już powoli wraca do " normalności" .
Taka ilość osób wywoływała u niej totalną frustracją i rozdrażnienie .
Nie mogła wczoraj po południu usnąć z tego powodu i strasznie się męczyła wieczorem .
Jeśli chodzi o spanie to młoda jest śpiochem strasznym .
Pierwsza drzemka zwykle od 11 do 14.30 ,a dryga od 15 do 19 ,a czasami i dłużej ,dlatego też młoda chodzi późno spać .Zwykle zapada w sen nocny ok.22 i śpi do 8-9 .

reklama
Hej :-)

u nas weekend minął dobrze ;-) byliśmy zrobić częściowe roczkowe zakupy , teraz pozostały mi tylko takie drobiazgi i wsio można będzie sie brać do roboty a potem zabawy :-)

ogolnie to mój dzieć ma 2 drzemki , własnie ostatnio kilka dni z rzędu miał 1 potem znowu 2 potem znowu 1 i juz chyba sam nie wie na co ma się zdecydować:-D

miłego dnia :****

Annte no ja nie wiedziałam o twoich urodzinkach ...więc spóźnione ale szczere STO LAT !

Oj Martusia jeszcze pożałujesz słów, że chcesz, żeby Oliś zaczął chodzić :tak: Ja też bardzo chciałam, a teraz nie wyrabiam :-D Bo mimo, że młody tak już od miesiąca sam chodzi to jego chodzenie jest ciągle niepewne i trzeba za nim cały czas biegać i fakt nie trzymam za rączkę, ale za kaptur czy bluzę dla ubezpieczenia czasem trzeba trzymać :-D

Co do roweru. To ja też na początku jak Krzych wpadł na pomysł jego kupienia i do tego siodełka to się bałam. Później sobie przypomniałam, że jak miałam 12 lat to jeździłam z moim rocznym bratem więc stwierdziłam, że jak wtedy dałam radę to i mając 27 lat pewnie też podołam :-) A siodełko jest całkiem stabilne i młody dobrze przypięty więc moje obawy rozwiały się po pierwszej wycieczce. A poza tym młody chyba bardzo to polubił bo jak tylko się zatrzymam to się wierci niecierpliwie aż znowu ruszymy :tak: A jeżeli chodzi o montowanie tego fotelika Annte to jest na tyle stabilnie przymocowany, że siłą nie oderwiesz. Jest przyczepiony na 4 śruby i można go montować albo do siodełka, albo na specjalnym przedłużeniu do ramy (jest dołączone takie specjalne, solidne przedłużenie, które przykręcasz do ramy - przypomina to trochę bagażnik). Więc do każdego roweru da się przypiąć.

Azula rzeczywiście mamy dosyć dobrze rozbudowane ścieżki, ale obok osiedla mamy też las i duży park więc naprawdę jest gdzie jeździć. No i bardzo dużo widzę osób z dziećmi na rowerach :tak:

Jeżeli chodzi natomiast o drzemki Kuby to my śpimy 2 razy po 1,5 godziny (około 9.30 i 14.30). Jak jest ładna pogoda to ta druga drzemka jest nawet dłuższa bo z młodym siedzę dłużej na dworze i jest umęczony to ostatnio musiałam go budzić bo spałby za drugim razem nawet pewnie i 2,5 godziny, a wtedy nocki sobie nie wyobrażam :-D

Troszkę poczytałam .
Annte -WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I SPEŁNIENIA MARZEŃ
Cudne zdjęcie Ninki

dla mnie trampolina jest super pomysłem ,ale troszkę później ,bo teraz jeszcze to dzieciaki mają ważniejsze sprawy niż skakanie w 1 miejscu .;-)
Ja mam trampolinę ,bo Kubuś skacze i młoda nie wyraża kompletnie żadnego zainteresowania tym sprzętem .Cieszy się tylko jak Kuba skacze ,o wtedy szybko się rusza i przy tym piszczy ,krzyczy ,dokazuje ,więc Karola ma po prostu przedstawienia ,które uwielbia oglądać .

Kattul taki podobny fotelik miałam dla Kubusia i spisywał nam się świetnie przez kilka lat .
Mój był Hamax sjesta

http://www.hamax.com/Child-bike-seats/Child-bike-seat-with-sleeping-function/Siesta
Super rowerzysta ;-):-)

fiore zdrówka dla was i morze cierpliwości .
Karola ostatnio też płacze jak są nowe osoby ,ale zauważyłam ,że wpada w dosłowną histerię jeśli ktoś nosi okulary :szok::szok:

Ostatnia edycja:
Witam się i ja. Weekend szybko minął i znów w pracy. wczoraj byliśmy caly dzień u mojego brata w Grodzisku - wyjazd bardzo udany a po powrocie do Leszna jescze wizyta w Wesołym Miasteczku, które ustawiło się w pobliżu naszego domu, także Mateusz z okna widział a co za tym szło najchętniej cały czas by tam był. Wrzucę zdjęcie do galerii - nasza Ola też uskuteczniła jazdę na karuzeli:)
Annte, As- najlepszego:)

Hej dziewczyny.

Ula była dzisiaj na pobraniu krwi. Mam nadzieję, że uda się oznaczyć poziom żelaza bo krew znowu gęsta była a mała pasqda nie chciała za bardzo pić przed badaniem. Okaże się jutro.

Ja dzisiaj pozałatwiałam parę spraw od rana. Jutro jadę odebrać świadectwo pracy i przekazać obowiązki mojej następczyni. Trochę mi szkoda ale z drugiej strony nowe perspektywy są bardzo kuszące.

Kattul- mam nadzieję, że pracę uda się szybko znaleźć. Doskonale cię rozumiem z tym siedzeniem w domu.

Fiore- to pozostaje mi się cieszyć, że w Pl fiat 500 nie jest przypisany ;-) tutaj nie jest to specjalnie popularny samochód, pewnie dlatego, że stosunkowo drogi jak na takie małe autko. Dalej będę marzyć o 500 w kolorze groszkowym :-D Ale kto wie- może kiedyś będę mogła sobie pozwolić na nie.

Magdax- ja myślę, że trampolina super pomysł ale nie wiem czy już dla takiego malucha. No i wydaje mi się, że ta zabawa cieszy najbardziej jak jest z kim poskakać.

Katasza & za Sloneczko i...dobrze,ze 500 tak nie przypisana,tu mnie zniecheca wlasnie ten tok mysli i wiadomo kto taki samochod wlasnie kupuje,a firmy na tym korzystaja.Nowoscia wlasnie na rynku jest Fiat 500 Cabrio - dopiero sie bedzie dzialo.Ale zreszta Wlochy to dziwny kraj,wiec lepiej niektorych cech z rzeczami przyziemnymi nie laczyc ;-)
Mnie sie marzy malutki samochodzik - ten ktory sie baaaardzo nie podoba nikomu,a juz najbardziej mojemu mezowi Fiat Panda 4x4
panda.jpg
albo (marzenie nie do zrealizowania na 99%) elektryczna Renault.Zoe
Renault-zoe-versione-commerciale-nera-colonnina-ricarica.jpg
Moje dziecie zasnelo na godzine,przebudzilo sie na jedzenie i brzeczenie i ponownie ucielo drzemke tym razem ze starsza siostra,a ja sie upiekszylam(wzielam prysznic i wymalowalam pazury :-p) i czekam na meza,bo bedziemy gdzies wychodzic.
Milego popoludnia :o*

Załączniki

• panda.jpg
    panda.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 43
  • Renault-zoe-versione-commerciale-nera-colonnina-ricarica.jpg
    Renault-zoe-versione-commerciale-nera-colonnina-ricarica.jpg
    59 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Witajcie!!!
Mlody wczoraj zaliczyl jedna drzemke i to 30min ( o godz 11-11:30)a padl dopiero o 21:30:szok: a wstal dzis o 8. Z rana wybralismy sie na spacer i dobrze zrobilismy bo po powrocie co chwile pada:/ .
Annte 100 LAT!!!
Kattul mam nadzieje ze znajdziesz szybciutko prace.
Katasza &&& za wyniki.
Wczoraj licytowalam krzeselko na rower ale przegralam licytacje:( ale moze jeszcze upoluje cos fajnego nie drogiego bo tez bym chciala z mlodym smigac rowerkiem. Mi wpadlo w oko takie krzeselko https://www.adverts.ie/bikes/weerid...0abbe7a8ec2d034c9-1367087466#comment_14444765
To jak tak juz sie chwalicie jakie Wam sie marza fury to i ja sie pochwale moim marzeniem jest mazda mx5 ale taka stara z 20letnia i to w kolorze butelkowej zieleni a dach kremowy:)

Do góry