reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Katul też myślę o foteliku rowerowym z tym ,że ja mam składak taki z mniejszymi kółkami i bym jak Ty uprawiała sport wyczynowy(no Kuba ,a Amelka to jak Dawid i Goliat:-);-)) ale i ja starsza i rower z niedużymi kołami no zobaczymy na razie mała głównie szwędanie na samochodzacuch nóżkach pochłania całkowicie.Katul na pół etatu to i ja bym się wybrała tak żeby jak to się mówi czuć ,że też zarabiam choćby na swoje szmatki i pomadki:-DNo nawet na te ćwierc etatu:tak:Z drugiej strony to nawet po godzinie jak mnie z mała nie ma juz tęsknię .Ot paradoks:rofl2:.Wpadaj i czasem coś skrobnij :-DI foty Kubola jakies świeże wrzuć:tak:

reklama
My Azula kupiliśmy taki zwykły, bez przerzutek więc pod górkę ciężko. No i młody ponad 13 kg waży więc jest co wozić :-) A tak na szybko wrzucam młodego na rowerze (później postaram się więcej aktualnych zdjęć dodać). Minę ma jak zwykle obrażoną, ale tak to z nim ostatnio jest :-D

Kuba.jpg

Załączniki

• Kuba.jpg
    Kuba.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 51
Hej,
Filip dzisiaj wylał wodę z flakonu na laptopa męża, a akurat był tez otwarty, został rozkręcony osuszony i można powiedzieć że działa, jedynie z klawiatury się nie da korzystać dobrze mam swój:). Robił sobie miejsce na stole.

Nasz śpi przeważnie dwa razy za dnia po 1,5-2 h, nieraz się zdarzy jedna drzemka to trwa 3 h

My własnie jutro wybieramy się po rower dla mnie, o ile będzie mamy jeszcze dzwonić, chcemy kupić też dwa foteliki, ale jeszcze nie upatrzyliśmy.

Co myślicie o trampolinie dla dziecka? Teściowa się upiera, żeby kupić Filipowi. Ja do końca nie jestem przekonana, nie wiem czy posiadanie jej jest takie korzystne jak opisują to w aukcjach.

Hej :) My rower dzis kupiliśmy teraz jeszcze trzeba szybko kupić ten fotelik i fru na przejażdzkę
Magdax mój mały strącił kawę na laptopa i wymieniliśmy klawiature i wszystko śmiga elegancko

Mój mały ma 2 drzemki pierwszą o 9 z godzinkę a drugą po południu koło 2 to czasem koło 2 godz pośpi przebił mu się w końcu 8 ząb i lepiej śpi w nocy na szczęście . Ja jutro do pracy idę ale na 11 więc może się nie będę śpieszyć jak zawsze rano ..A we wtorek wolne i wybieram się z małym do żłobka ciekawe jak tam będzie się zachowywał...
kattul ja cię rozumnie z tą pracą ....i trzymam kciuki byś znalazła szybko

Witajciek,
Kattul, ja też Cię rozumiem! Prędzej czy później coś znajdziesz, trzymam kciuki, żeby prędzej było szybciej.

A powiedz jak to jest z wożeniem dziecka w takim foteliku, bo właśnie chcemy taki kupić, ale ja chyba się boję, a na rower R. chyba się nie da zamontować takiego osprzętu.

As, super tort. Ja robiłam w piątek na swoje urodziny. A propos odkąd wykasowałam konto na nk i nie ujawniam daty urodzenia na fb to okazuje się że osób które pamiętają o moich urodzinach jest garść i można je policzyć na palcach dwóch rąk. Mało ale przynajmniej szczerze.

Dzisiaj wybraliśmy się nad morze, do Kołobrzegu. Mamy blisko - 48 km. Ninka zachwycona, krzyczała, machała rączkami i chciała do wody. Pogoda przednia, słońce i prawie wcale wiatru. Nawet trochę opaliliśmy buźki.Mała padła dopiero w drodze powrotnej do domu.

A co do drzemek to śpi dwa razy dziennie, ok. 10 przed południem tak do godziny, i po obiedzie ok 15 - 16 potrafi spać 2h. na spacerkach też już chętnie nie śpi, bo woli zwiedzać.

Witajcie:-)
dawno nie pisalam ale postaram się poprawić..:tak:

u nas wszystko dobrze, maly zdrowy, pomalu szykujemy się do roczku robimy 4 w sobotę u moich rodziców żeby pomieścić gości bo u nas miejsca za malo na 16 os.
Oliś z dnia na dzień jest coraz bystrzejszy aż mnie czasem zaskakuje hehe:-D dziś po raz pierwszy zrobil sam 2 kroczki:-D:-D już jakiś początek jest może za nie dlugo ruszy sam :-) na co w sumie liczę bo wole biegać za nim w normalnej pozycji niż prowadzać go za rączki zgarbiona;-) choć nie ma tragedii bo nie wymusza prowadzania no ale jednak czasem trzeba:-pi od jakiegoś czasu zrobil się przylepa do mamy, ciągle tylko mama mama i tuli mnie niesamowicie jak tylko ma okazję co jest przeslodkie i mogla bym tak caly dzień:tak::-Dbąbel kochany :-)tylko tata czasem zazdrosny że mama jest najfajniejsza :-p

nie odp każdej z osobna bo nie doczytalam może jutro przejrzę co tam naskrobalyście zauważylam tylko pytanie o drzemki a więc u nas niby są 2 w ciągu dnia ale od kilku dni robi tylko jedną z tym że dluższą 1.5-2 godz.

dobra zmykam wylączam kompa i pooglądam jeszcze tv.

Buziaki :-* :-*

Katul fajnie tam macie ścieżki rowerowe przynajmniej z małym bezpiecznie jeżdzisz .u nas to jaieś polne ścieżki ale i tak kawałek trzeba normalnymi drogami dojechać:eek: az stach.Annte ja nic nie wiem o jakowyś twych urodzinach ale wsiego co dobre:-D.Magdax trampolina tak tez zakupię ale chyba najszybciej na urodziny za rok .Dlaczego samą siebie pamiętam niszcząca w łóżku sprężyny;-):-)Dzieciaki uwielbiaja podskoki jak nie będa mieć batuty to wyskaczą łóżka:tak:Amelka ostatnio jakos niespokojnie sypia popłakuje ,a ja się budze ona śpi a ja niekoniecznie.Czyżby zębiszcza?

reklama
Kattul &&&
Suse z ciekawosci sie spytalam,i faktycznie u nas w IT ceny samochodow full optional sa nizsze niz w DE.Chore.Czekam na zdjecia...ale mnie sie ten c5 bedzie z bmw kojarzyl bardzo ehehe ;-)
Pieszczoszka fiat 500 to dla panienek robionych stemplem.Smieje sie z tego,bo to g...y samochod i naprawde jezdza nia mlode siksy,wszystkie ubrane,uczesane i umalowane w ten sam sposob,a ze jezdzic nie potrafia za dobrze,bo albo dzwonia,albo smsy pisza,badz sie maluja w aucie,to moj maz co chwile jakas "zekrobuje z asfaltu" :baffled:
Co do spania dzieci,V ma nadal jedna drzemke w dzien 2-3h zalezy,a ma juz 3lata skonczone,za to Leo nadal 2x po 3h,wiec nie mam na co narzekac.A w samochodzie to spi nawet jak robimy 10km :-p
Witajcie,
U nas pada i jest brzydko,choc nie chlodno.Leo boi sie Babci i sa z nim takie jazdy,ze mi nerwy zaczynaja siadac.Nie wiem czy sie cos zmieni,bo jest ryk non stop,nawet jak tylko Babcia jest w pokoju.Wczoraj mialam isc tylko z mezem na kolacje,ale w koncu zabralismy ze soba Leo,bo V. zostaje z kazdym bez problemow i tak mlody wczoraj jadl z nami dania indyjskie.Myslalam,ze sie zmeczy i bedzie spal,a tu 3pobudki w nocy z rykiem.Kocham takie noce :baffled: Zamiast z wiekiem byc coraz lepiej,jest coraz gorzej i coraz wiecej pobudek.Zyje nadzieja,ze jak zacznie juz ladnie chodzic to sie zacznie meczyc i moze ladnie w nocy bedzie spal,a nie budzil sie na picie.
A tak poza tym w niedziele mamy komunie syna kuzynki S,a w poniedzialek jedziemy na pare dni do Rzymu i Asyzu.Nie wiem jak bedzie z nocami,ale jak juz pisalam ja jestem "zyciowym podroznikiem",wiec tak czy siak,jak bedziemy zdrowi to jedziemy i tyle.
Milego dnia!

Do góry