reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

dzwoniłam:))) i powiedzieli ,że dziecko ma mieć szczepienie w 13 miesiącu czyli jak skończy 12 miesięcy może być szczepione. a Laura ma 1 rok i 2 tyg i tak szczepią wszystkie dzieci od zawsze w takim wlasnie wieku.

jeszcze pyta gdzie tak przeczytałam ze po 13 mies a ja mowie ze od znajomej słyszałam a pani grzecznie mówi to zaufać lekarzowi a nie znajomym hehe ale wstyd :D:D:D

reklama
Pieszczoszka- ale pamiętaj, że Laura jest wcześniakiem a wiek korygowany to niecały rok. Ale zrobisz jak uważasz. Ja bym się wstrzymała.

Szczepienia.info - Twoje centrum informacyjne o szczepieniach

Tu masz kalendarz szczepień i MMR jest w 13-14 miesiącu. Biorąc pod uwagę wiek korygowany to macie jeszcze czas a moim zdaniem z tym szczepieniem nie ma się co spieszyć.

dokładnie tak jak pisze katasza.Laura jako wcześniak ma wiek korygowany i to dużo,więc powinni dać na luz .
Jednak wielu rodziców uważa ,że pzychodnia to guru i tak zrobi jak w niej powiedzą.

Ja wiem ,że lekarz nie zleca szczepień i tego nie kontroluje ,bo od tego są panie na recepcji .
Lekarz dopiero ma styczność z dzieckiem gdy pójdziesz do przychodni na badanie przed szczepieniem.;-)

dzwoniłam jeszcze raz... niech będzie.
Lekarka mnie uspokoiła i mówiła,że nawet wcześniacze dzieci tak szczepią . Jak mam obawy to ona mi osobiście wszystko wytłumaczy bo nikt nie zmusza mnie do szczepienia dziecka(jej słowa).
No nic pojade na 14:30 i pogadam jeszcze ale i tak sądzę ,że Lekarka wie co robi.

As ja wiem ,że ty przeciwna jesteś szczepieniom :D nie szczepisz chyba Karolinki ?? z tego co pamiętam???

Nam też kazali przyjść się szczepić jak Mikołaj skończy 12 mies, więc chyba żadnego błędu tu nie ma. Nawet ostatnio na spacerze lekarz(to nasz sąsiad) oglądał sobie naszego Mikusia i mówił, że po roczku się widzimy w gabinecie.

Pieszczoszka ale nikt Ci nie napisał, że masz złego lekarza. To twoje dziecko więc rób jak uważasz. Ja jadę na roczek na kontrolę ale szczepienie robimy później.
Poza tym argument, że nawet wcześniaki tak szczepią jak dla mnie jest kretyński. To, że coś się robi tak a nie inaczej nie oznacza, że to najwłaściwsze.

reklama
Do góry