reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Witajcie,
my chorujemy,wiekszosc z fb pewnie wie,a te ktore nie wchodza nie wiedza.Pare dni mialam wysoka goraczke,a sama w domu z dziecmi bylam,bo moj S nie moze tyle wolnego brac za kazdym razem.Leo na szczescie tylko zakatarzyl,a V dostala srednie rozwolnienie i tylko 1 dzien przedszkola odpuscila.
U nas pogoda letnia,dzis prawie 30°C,od jutra ma sie ochlodzic i padac.
Suse po pierwsze rozumiem.Ja mam bardzo zywiolowa corke,ale krzywdy bratu nie robi,wrecz przeciwnie,jest jej oczkiem w glowie i czesto wykazuje instynkt kobiecy.Jezeli chodzi o jej zywiolowosc,to jest niezmeczona,nie do ogarniecia,"gadatliwa",krzykliwa i wogole grr,,buuu,aaa...jak byla mlodsza probowalismy nawet z roznymi syropkami na uspokojenie-ziola,nie leki,wizyta u naszego peidatry ktora jest tez pscyhologiem i jedyne co uslyszelismy to : to jej charakter.Zacikam zeby i staram sie ograniczac "wybuchy",bo wiem ze mozna ja latwo czyms zajac,choc nie na dlugo.Aktualnie jestesmy w fazie wybuchowej 3latka,ktora niestety ale trwa od dluzszego czasu i nie przechodzi jak bunt roczniaka i dwulatka,pare dni i cisza.Ale wie,ze u nas nie ma wchodzenia na glowe i szkoda mi tylko,ze slucha sie mnie wiecej niz taty,a regguly i wymagania stawiamy jej jednakowo.Ale!ktos pracowac musi,wiec ja jestem wiecej z dzieciakami i nie moge narzekac wiecej niz narzekam codziennie ;-) taki jest swiat,cos za cos.Suse,jedyne czego Ci zycze to duzo cierpliwosci.Bo bedzie potrzebna.I glowa do gory!Btw.moja corcia zaczela mowi pare wyrazow wiecej pare tygodni temu,ale nadal ciezko jest ja zrozumiec,a Ty sie o przedszkole nie martw.Moja poszla 3tyg temu i nie ma problemo ze zrozumieniem jej ze strony przedszkolanek,czy kolegow,a mowi naprawde tylko pare podstawowych wyrazow.I stamtad przynosi nowe slowa.
Chodzace Majowiatka Leo Wam nie zazdrosci,ani Fiore mama Leo Waszym Mamom,ale jest bardzo szczesliwa z Waszych postepow.My sie rozwijamy intelektualnie umiemy juz powiedziec parenascie slow,ale tylko jak mamy na to ochote.smieje sie,ze niebawem przescigne siostre ;-)
Uciekam,dobranoc!

reklama
Witam się przy porannej kawce z pracy:) Jestem dziś cała połamana - byłam wczoraj z koleżanką na aerobiku. Było super, babka daje niezły wycisk, do tego ćwiczenia z piłką, na stepie i macie, szkoda tylko, że z moją kondycją kiepsko, co któreś ćwiczenie odpuszczałam bo myślałam, że mi serducho wyskoczy:-D Ale fajnie było wyjść na trochę z domu bez dzieci.
U nas dziś ciepło ale pochmurno więc słonka wszystkim życzę:tak:

Dusiu zazdroszczę :) ja niestety mam tego pecha, ze wszystkie moje kolezanki zostały kawałek stąd, a tu w bloku jakoś tak średnio, mam więcej kolegów - bo od męża...

My po baseniku Amelia to już głowe pod wodę wkłada i się nic ,a nic nie boi:-D.Moja siostra prowadzi aerobik ale mnie to nigdy nie bawiło wolę inne formy ruchu choćby basen właśnie:-).

Witajcie,
u nas nadal dzis panowalo lato,ale juz sie wiatr zmienil i jest ciut chlodniej,a ponoc jutro ma byc "wiosennie",wiec o 10°C mniej :confused2:
Dzis dostalam w prezencie na 30urodziny(o pare msc wczesniej) rower gorski,z siodelkiem dla dzieci i kaskiem dla V,bo Leo dostaje po corci wyrosniety juz kask :-) a tak szczerze to pewnie i tak moj maz bedzie z niego wiecej korzystal(choc ma swoj wieloletni super bike),ale tylko dlatego sie na niego zdecydowalam.No i w planach mamy tez pare wycieczek rowerowych nad jeziorem,w chlodniejsze cieple dni ;-) Wyprobowalismy i po 3ech latach moze w koncu sie znowu przyzwyczaje do rowerowania,bo dzis o malo sie "nie zabilam" przy hamowaniu ;-)
Moja Mama wlasnie zwiedza sobie Paryz i okolice,ale ponoc jak nie bedzie musiala miec operacji to sie pojawi u nas za pare tygodni na pare tygodni,to i my gdzies wyskoczymy w miedzyczasie na mini-wakacje.Oby!
Ok,a teraz uciekam.Leo zasnal o 18:30,po godzinie sie obudzil na picie i tachipirine i dalej spi.Zobaczymy jaka bedzie noc,bo poprzednia byla znowu z budzeniem 2x na picie.Wiec jak zawsze u nas noce,albo przespane albo nie za bardzo ;-)
Trzymajcie sie wszystkie cieplutko!

Witam po nocy pełnej zabawy (Amelinkowej oczywiście) mojej niewyspanej .Dzień za okienkiem chmurzasty ale spacerek jakiś uskutecznimy :tak::-D

Możecie mi powiedzieć co dajecie, a czego nie dajecie maluszkom jak mają biegunkę? Na szczęście przebiega bez gorączki i wymiotów. Ale robi 6-7 dziennie. Daję jej dużo pić, ale jeść też musi.. a nie chcę jeszcze pogarszać jej stanu dając coś czgo jeść nie powinna. Dlatego proszę doświadczone mamy o pomoc..
Lekarz przepisał Mai probiotyk, jakiś proszek na 'utwardzenie' kupki. Do tego ma zapalenie spojówek ;(

Belinea :) my tez mamy aktualnie biegunke - do jedzonka mozesz dawac chrupki kukurydziane, na obiad np.gotowanego ziemniaczka, utajony ryz ze startym jablkiem, pogniecione widelcem banany, kleik ryzowy z jablkiem... mozesz sprobowac dac malej marchwianke - moj bardzo lubi.

reklama
Azula myślę, że u nas od ząbków... Mały rano miał 37,8 potem sama mu spadła na 37,1 - bez podawania niczego... :eek: w sumie apetyt ma, rękami, zabawkami, smoczkami itp. szoruje po dziąsłach, ślini się... No chyba, że jakaś infekcja wirusowa - póki co czekam, obserwuję i zobaczymy co dalej.

Do góry