reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Witajcie,
zdrowka dla dzieci.My podajemy na biegunke specjalne mleko wlasnie przeciw rozwolnieniu(Leo mial teraz przed 3dni,zabki u nas).Mam tylko jedno "ale" w czasie biegunki nie podaje sie jablek w zadnej formie-to powiedzialo mi juz kilku lekarzy.
U nas nastapilo pogorszenie pogody,deszcz,wichura,spore ochlodzenie.W koncu wiosna :-p No prosze ja Was! Weekend w domu to nie dla mnie,a zmuszona jestem w nim siedziec z dzieciakami :confused2:
Milej niedzieli!

reklama
anik- u nas to samo było. jakaś wirusówko-infekcja, z tym, że młody dostał leki od pediatry.
ja podawałam sporo zapierających rzeczy: ryż, marchewka, banan, białe pieczywo itp.

i tu zgodzę się z fiore, nie należy podawac jabłek, chociaż pediatra mówiła nam, żeby wykluczyc z diety całkiem owoce, bo one wpływają na większą produkcję soków zoładkowych i przyspieszają wydalanie.
chociaż banany i tak podawałm. ;-)

hej
Azula...dzien minał super, bylismy na obiedzie u rodzicow a pozniej poszlismy na dluuuuuugi spacer :) Słoneczko pieknie swieciło wiec szkoda by bylo zmarnowac taki dzien na siedzenie w domku
Patrzylam na pogode 14 dniowa i na 1 maja zapowiadaja 30 stopni temp wiec bedzie upał. Wiadomo to tylko prognozy i wszystko sie moze zdarzyc ale grunt ze nadzieja jest i lato przyjdzie szybko

dziewczyny moja laura potrafi na raz wypic 250ml wody!!! to nie za duzo>> tak na jeden raz?????

ja troche mniej na kompie bo sprzedalismy auto i szukamy nowego a to mnie troche pochłania bo szybko musimy cos znalezc

Cześć
Pieszczoszka ja jeźdzę 3 drzwiówką .
Oplem Corsą ,więc do tego jest niewielki ,ale problemów z załadowaniem małej do fotelika nie mam żadnych.

Karola co prawda teraz biegunki nie miała ,ale za to ja i Kuba mieliśmy mega jelitówkę od soboty .

Dziś dopiero spokój.
Nic mi nie pomagało ,nawet ulubiona zupa ryżowa aż wpadłam na pomysł i wysłałam D.do sklepu po mrożone jagody .
usmażyłam je z cukrem i zjadłam całe 30 dag .
Po 4 godzinach zadziałało .
Uffff ...

Nie powinno się podawać surowych owoców ,ale gotowane i przetworzone można .
Ja np zawsze podaję jabłko z jagodami .
Jagody są zapierające ,a jabłko zawiera pektyny ,więc też jest oki.
Jak widać są 2 szkoły ,więc dla każdego co innego ...
Przy biegunce oprócz chrupków kukurydzianych podaję również wafle tortowe i ryżowe .
Na obiadek zupa ryżowa lub kurczak z ryżem i marchewką
Obowiązkowo by wyrównać elektrolity podaję Floridral ,bo jest smaczny i nie ma problemu z wypiciem .
Natomiast nie przejdzie u nas Gastrolit i Orsalit lub coś podobnego...
miłego dnia

reklama
Do góry