reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

no niestety standardowo wstaje do niej po 4-5 razy bo pije 2 razy w nocy mleko a reszta pije herbate/wode.
ale jak wypije to od razu usypia-tyle dobrze. Chociaz sam fakt wstawania dość męczący ... jak była malutka bylo lepie... a teraz mam wrazenie ,ze coraz gorzej z tym spaniem.Jedynym plusem jest to,ze czasem pospi prawie do 9.
A teraz te zeby zaczna wychodzic to dopiero bedzie dramat! Dzis co chwila cos jęczała :-(

reklama
Pieszczoszka znam ten ból - wstawałam do Krzysia po 10 razy w nocy...

Eh, ja po wizycie u dentysty, lżejsza o 170 zł. jeszcze 2 plomby, usunięcie czterech "ósemek" i kamienia :-D potem ginekolog - 250 zł. zamrażanie nadżerki, potem wizyta u niego stówa - no tysiąc złotych nie mój :szok::confused2:

Witam się i tutaj po bardzo ładnej nocy- mam nadzieję, że wracamy do normalności. Nie podałam wczoraj Uli wit. D bo podejrzewam, że to przez nią ma nocne problemy z brzuszkiem i jest o niebo lepiej. Na szczęście wiosna już idzie więc z czystym sumieniem odpuszczę jej podawanie.
Przede mną ostatni tydzień pracy bo ma jeszcze 8 dni urlopu do wykorzystania więc trochę zarobiona jestem bo chcę wszystko ogarnąć przed odejściem. Postanowiłam pracodawcę poinformować dopiero po świętach ale i tak muszę kilka spraw uporządkować.
Poza tym nic ciekawego się u nas nie dzieje. Na święta sprzątam tyle o ile bo i tak gości u nas nie będzie więc nie muszę się przesadnie wysilać ;-)
Buziaki dla wszystkich i miłego dzionka wam życzę.

anik. mnie tez dentysta czeka w kwietniu.Musze dokończyć zeba kanałowo i wyrwać kolejną ósemkę i chyba 7 też.
Ja nadżerke miałam 3 razy ;/ mam nadzieje,że juz wiecej nie będe miała !!!

TRAGEDIA!!! mimo tego,ze LALA dostała na noc syrop przeciwb. to noc była okropna. od 2 do 3 nosiłam ja na rękkach bo tak wtulona chciala jedynie spać jak ja polozyłam był krzyk.Cały czas jeździla raczką po buzi i jęczała ... nie umiała sie ułożyć do spania.. oj aż się boje co będzie dalej ;(

witam sie i tutaj! jestem strasznie niewyspana, ale to nie przez Ole popimo ze budzila sie dwa razy ale przez to ze zamiast isc o przyzwoitej porze spac to siedzialam po nocach :/
Pogoda u nas ładna, słoneczko swieci az chce sei wyjsc tylko nie wiem jak z temp.
Dzis grafik mam tak napiety ze nie wiem jak sie ze wszystkim wyrobie. Jutro tomek wyjezdza wiec na jakies zakupy, konkretne zakupy musimy isc, juz takie swiateczne poczawszy od maki, cukru, przypraw po konkrety. Nie wiem jak sie wyrobimy bo Tomek do 14 w pracy a ja jeszcze mam dzisiaj klientke i musze do niej isc. Do tego jeszcze do szpitala musze wskoczyc, no i tesciowa przyjezdza :////// buuuuu
DObra lece sprzatac
Miłego dnia majóweczki

Witam,

Pieszczoszka - wspolczuje. Przechodzilam przez to - dokladnie to samo. Osemki na Nfz mozna wyrwac? No moje urosly w tak dziwny sposob, w tak rozne strony, ze ani sie ich szczeteczka nie da doczyscic ani dojscia do wyleczenia ubytku nie ma... wiec bez sentymentu sie z nimi rozstane. Ja mam nadzerke pierwszy raz - musze isc ja zamrozic, ale oprocz niej jeszcze wiekszy.problem z jajnikami. Troche sie... rozsypalam.

Katasza - fajnie z nowa praca :)

U nas nocka standardowa, pobudka na picie i spanie do 8:40. Juz mi Maly zacxyna pokrzykiwac i sie poklada - idziemy sie zdrzemnac.

anik. ja wyrywałam teraz górną ósemkę u dentysty ( bo gorne dentysta ci wyrwie) i płaciłam 100zł :) na nfz mozesz wyrwać ale jak dzwoniłam to długie kolejki u nas nawet 2 -3 mies sie czeka wiec wolałam dac te 100zł.
a wyrwanie nie bolało i zagoiło mi sie juz po tygodniu:) mi gorna osemka ta co wyrwałam rosła w bok...

ja nadzerke miałam 3 razy : raz wypalana płynem pozniej wypalana laserem i teraz 3 razy wypalana laserem. Z jajnikami tez miałam problem tz torbiele na jajniku ...

Witajcie Sloneczka!
Te ktore nie maja fb(np.Azula) przepraszam,ze tu nie pisze,ale jakos tak zawsze nie po drodze.Chce napisac i potem "zapominam",bo mam otwarte 3-4strony :zawstydzona/y:
U nas dni i noce rozne.Leo jest bardziej zywiolwy,ale zatrzymal sie z rozwojem fizyczny na rozwoj psychiczny,zaskakuje nas tym ze powtarza niezrozumiale,ale jednak,niektore wyrazy nawet dosc trudne jak dla niego.Dzis w czasie,kiedy wylaczyl sie przed tv,zostawilam go bez trzymanki na nogach i wytrzymal cala minute,az sie "obudzil",wiec mozliwosci ma,ale wiary w siebie nie.Do niczego go nie zmuszam,niech sie rozwija w swoim tempie.Noce ma naprawde rozne,raz sie nie budzi,raz sie budzi na jedzenie po 1-2razy,ale na szczescie w dzien ucina sobie do 3ech dlugich drzemek.
V od kwietnia idzie do przedszkola,jestesmy na etapie uczenia sie trudniejszych slowek,przychodzi do mnie z ksiazkami,prosi zeby jej mowic co jest na nich i powtarza.Postepy sa,a ja sie staram wiec mam nadzieje,ze ruszy juz z mowa odpowiednio do swojego wieku.Co do pieluchy,ma ja tylko na noc i popoludniowe drzemki,choc juz nawet w czasie drzemki pielucha sucha i jak wychodzimy na dluzej.Tylko raz zrobila mi siku pod stolem i od tamtej pory sama idzie na nocnik.Nawet nie wiecie jaka to ulga i jestem z niej dumna!Tylko niestety przechodzi kolejny okres burzowy,bo jest nie do wytrzymania.Wczoraj w gminie zrobila taki cyrk,ze wychodzilismy z wypiekami na twarzy,przepraszajac wszystkich wokol.Dostala nawet klapsa w pieluche wyjsciowa.Oj wczoraj bylam naprawde bardzo zla na nia i cieszylam sie niesamowicie,ze niebawem zaczyna przedszkole,a teraz siedze i mi przykro z powodu moich mysli,malego klapsa i szukam gdzie moja wina w tym jej zachowaniu...zycie matki :-(
Wiosna o nas zapomniala,to chyba Wy mi tego zyczylyscie;-).Nadeszly zimne dni i nawet sniezek poproszyl,ale sie nie zatrzymal.Za to drzewa w pakach,tylko slonca nie ma od dni :confused2:
Ja teraz znajde chwile na zrobienie badan,bo fizycznie czasu mi brak,musze miec samochod,a raczej meza kierowce i jako babysitter ;-) Wczoraj sie bardzo zle poczulam i czesciej boli mnie lewa strona od serca do reki,ale to napewno z racji "roboty".Juz kiedys tak mialam,wiec sie nie martwie.Ciesze sie,ze moglam sobie odpoczac.Za to dzis..czeka mnie dalsza praca.Wiec uciekam,buziaki przesylam i przytulam :o*

reklama
Pieszczoszko - dzięki, ja myślę, że poczekam na NFZ bo mam wszystkie ósemki do wyrwania - rosną w bok właśnie, nie idzie ich za nic domyć i porobiły się ubytki. Górnych nie ma możliwości wyleczyć, bo nie ma do nich dostępu, tak cudownie wykiełkowały :wściekła/y: A teraz jeszcze muszę 2 plomby założyć. Ja się podzielę doświadczeniem z wymrażania nadżerki ;-) co do jajników, po ostatnim USG to mnie jeden praktycznie zniknął :szok: - jest tak malusieńki, że prawie nie do uchwycenia, a drugi bardzo źle pracuje, nie mam @ albo mam strasznie nieregularne, pęcherzyki prawdopodobnie nie pękają , albo pękają nie o czasie... drugie dziecko stoi u mnie pod bardzo dużym znakiem zapytania, właśnie z tego powodu... po prostu nie wiem, czy będę jeszcze mogła zajść w ciążę...:-:)-:)-(

Do góry