reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Hej

Anik - o to czy sie uda zajasc w ciażę sie nie martw - bardziej "cudowne" dzieci po swiecie chodza;) Dobrej mysli trzeba byc;) Nie wyrywaj 8mek prywatnie, bo szkoda kasy - lepiej za te 400 zeby wybielic lub chociaz kamien usunac. U nas w ZG jest wiele gabinetow na NFZ i roznie jest z terminami - jedne przyjmuja zapisy w poniedzialki na dany tydzien, inne w ostatnim tygodniu na nastepny miesiąc - tak więc warto poszukać.

Pieszczoszka - a tak plakalas, że mala nie ma zębow;)) Hubert tez w nocy odstawia szopki ostatnio, odpuscilismy juz sobie faszerowanie go Nurofenem, wieczorem masć i tyle. A jak sie budzi w nocy i nie daje sie odlozyc to ja siadam z nim na rekach w fotelu, lekko kolysze i on zasypia. Odlozony sie drze, wiec siedze z nim tak nawet i godzine, ale podsypiam oczywiscie, z kolanami pod broda, zeby mi nie upadl. Za stara jestem na tachanie 10 kg po nocy. Leszek robi inaczej (zmieniamy sie co 2 noc na "dyzury") - on wstaje po 15 razy i ze stoickim spokojem uklada malego, odchodzi, kaldzie sie, wstaje... To ja wole na fotelu...

Olisia - nie zazdroszcze goracego okresu, oby malż szybko wrocil a i teściowi nic sie nie stalo. A tesciowa to wiesz - przyjdzie i pojdzie, nie zamieszka przeciez z Wami:)

Fiore zima to wszędzie nawet kobitki w UK i Irlandii na zimę narzekają :-:)eek:Chyba tylko Wikasik ma słoneczną jesień????W Europie zima szaleje:szok:Anik o ciążę sie nie martw ja też 2 nadżerki w życiu miałam.Pieszczoszka kiedyś zęby wyjdą na razie trzymaj się:tak:

Dzieki dziewczyny :)) mam nadzieje, ze nie bedzie tej najgorszej opcji ;)) a osemki oczywiscie na NFZ ide usunac, nie ma mowy, zebym to na prywat robila. Wystarczy, ze prywatnie lecze zeby - 1 ubytek = 170 zl. Kamien tez bede usuwala, ale to dopiero po skonczeniu leczenia, nad wybielaniem sie zastanawiam :)

Azula - kochana, tutaj nie o moja nadzerke chodzi, tylko o jajniki, ktore pracuja jak im sie podoba, albo wcale nie pracuja, albo postanawiaja zniknac, bo twierdza, ze nic tu po nich ;))

A Krzyś to skąd?????? bocian szcześliwie lądował;-)uda się ,a im szybciej byście zaczęli staranka tym większa szansa na dzidzunia.Krzychu z brata lub sis by się bardzo cieszył,a im mniejsza różnica wieku tym lepsze porozumienie.Ach jak ja żałuję,że Amelka nie będzie raczej mieć małej siostrzyczki mimo,że jajniki szaleją:eek:muszę je tabsami powstrzymywać:-D:tak:

A Krzyś to skąd?????? bocian szcześliwie lądował;-)uda się ,a im szybciej byście zaczęli staranka tym większa szansa na dzidzunia.Krzychu z brata lub sis by się bardzo cieszył,a im mniejsza różnica wieku tym lepsze porozumienie.Ach jak ja żałuję,że Amelka nie będzie raczej mieć małej siostrzyczki mimo,że jajniki szaleją:eek:muszę je tabsami powstrzymywać:-D:tak:

Azula... wszystko zrobiło się po ciąży z Krzysiem właśnie... mój organizm totalnie zastrajkował po prostu i zaczął takie figle wyczyniać. Chwilowo nie powinnam próbować zajść w ciążę, bo jestem w trakcie leczenia, nie mogę zacząć staranek... Nie jest tak różowo jakby się mogło wydawać niestety.

Anik mam nadzieje ze Twoj organizm sie otrzasnie i przestanie strajkowac i bedziesz mogla zaczac starac sie o drugiego bobaska
Azula oj tak jak piszesz tu w IE pogoda tez nas nie rozpieszcza , dzis caly dzien wialo i do tego snieg pada no masakra. Azula a moze jeszcze sie zdecydujecie na siostrzyczke dla Amelci:).
Pieszczoszka w koncu masz upragnione zabki Laluni:)

U nas wlasnie ida zabki przez co w nocy moj syn nie moze sobie znalezc miejsca , dzisiejszej nocy spal nawet na fifce:D. Biedna ta fifunia bo nawet w nocy nie ma spokoju:(.

Aga mając 46 lat brak pracy ,męża zarabiającego grosze bo tak daja w tym kraju zarobić ,a widu ni słychu aby sie coś zmieniło brak (o nawet dziś na śląsku był strajk bo rząd ma naród w De )i niebawem nowa fala młodych bedzie sie szykowała by z tąd uciec.Raczej brak mi odwagi. O jakiś chorobach poważniejszych już nawet nie będę wspominać bo nawet poważna choroba nie skłoniłaby mnie do terminacji .Nie ,nie mam odwagi.

reklama
Azula - Amelka nie bedzie miala moze rodzenstwa w swoim wieku, ale bedzie miala mame calkowicie zorientowana na nia:) Inne nazse maluchy beda mialy rodzenstwo, ktore pozbawi je troche czasu i uwagi mam (tak - milosc sie mnozy, ale czas i zasoby sie dzieli) albo mamy, ktore dopiero zaczna o pracy/karierze myslec - tak wiec tez ten czas z mama straca. Tak wiec, jak widac, kazda opcja ma plusy i minusy:)

Pieszczoszka - super wlosy ma juz Laura, jakos na poprzednich zdjeciach nie było tego widac. Jednak lyżke dziegciu tez wsadze - dla mnie niefajnie taka mala dziewczynka wyglada z taka iloscia "bizuterii" - kolczyki, spineczka i bransoletka - troche szybko zaczyna:)) Rozumiem, ze to wytsrojenie na potrzeby zdjec, bo jakos taka opaska na wlosach nie wyglada super wygodnie. Juz widzę mojego jak z siebie zrywa to wszystko:)

Do góry