reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dzieki dziewczyny.... u mnie zreszta to bardzo smieszna historia jesli chodzi o zajscie w ciaze- cale zycie mialam nieregularne miesiaczki, czasem nawt do 6m-cy przerwy potem bralam tabletki a od jakis 2 lat przestalam brac tabletki zeby wziasc sie za uregulowanie miesiaczek. Moj lekarz stwierdzil ze bedzie mi ciezko zajsc w ciaze, wiec z takim przeswiadczeniem zylam... az tu prosze pare razy sie nie zabezpieczylismy i lokator gotowy :-D nie powiem ze nie bylo to dla mnie zaskoczenie, zwlaszcza ze mialam zaczac od listopada nowa prace. Troche lez sie polalo, ale dzis sie ciesze... a moj maz to juz w ogole przeszczesliwy :-) Ja to tylko sie boje ze nie bede dobra matka, ze nie bede potrafila dobrze wychowc, widze same czarne scenariusze ( wstyd wiem ) i to nie pozwala mi tak do konca cieszyc sie na to co mnie czeka... wiem ze jestem glupia, ale na prawde nie wiem jak mam zmienic moje nastawienie. No to sie uzewnetrznilam.

reklama
A jeszcze chcialam napisac o tym ze watek glowny jest smietnikiem- mi to wcal nie przeszkadza ze sa tu poruszane wszystkie tematy, nie mam czasu czytac wszystkie watki poboczne, siadam do komputera wlaczam forum majowek, czytam od strony na ktorej skonczylam i jestem na bierzaco, a jak bym miala z kazdym pytanie isc na oddzielny watek to szczerze mowiac nie chcialoby mi sie tego szukac a potem czytac czy takie pytanie sie nie pojawilo. Dla mnie majowki to majowki z naszymi tematami czy to lekarz, czy problemy, czy ubrania- wszystko co nas dotyczy! Od takie moje skromne zdanie w tym temacie.

Właśnie wątek główny "MAJ 2012" jest śmietnikiem z różnymi ogólnymi tematami i to jest fajne, poboczne tematy są tematami szczegółowymi, ale ważnymi, ale nie sądzę, żeby np. przesądy czy sny były aż tak ważne, żeby tworzyć nowy podtemat. Mogą funkcjonować w wątku głównym "MAJ 2012".

ja tez uwazam ze kilka tematow mozna dolaczyc do glownego watku np.
- Czy wierzycie w to ?
- sny

Ciążowo - dzieciowe zakupy:) mozna by polaczyc z Co polecacie dla maluszka?

ale to tylko moje skromne zdanie :)

cześć Majóweczki! dawno mnie nie było, a teraz tylko na chwilkę, bo zaraz się wybieram na USG nasze pierwsze i jestem mega zestresowana, bo bardzo bym chciała, żeby wszystko było ok. Odezwę się wieczorem. trzymajcie kciuki! pozdrawiam Was serdecznie!

Hellol kochane ;-)
ja tez uwazam ze kilka tematow mozna dolaczyc do glownego watku np.
- Czy wierzycie w to ?
- sny

Ciążowo - dzieciowe zakupy:) mozna by polaczyc z Co polecacie dla maluszka?

ale to tylko moje skromne zdanie :)
Zgadzam się w 100% bo zaczyna panować chaos :sorry2:
Kurcze bardzo podobaja mi sie te spodnie ogrodniczki ciazowe, co chyba As zamowiła...tylko ze ja jestem niską osobą i z nadwagą wiec pewnie wyglądala bym jak slon:baffled: ale bardzo ładne są:tak:

Co do motylków w brzuszku to ja moze ze 2/3 razy czułam ale nie wiem czy to to:confused: Tata wczoraj dal mi stetoskop i slucham sobie co tam sie dzieje ale slychać przelewanie i burczenie:tak:

cześć Majóweczki! dawno mnie nie było, a teraz tylko na chwilkę, bo zaraz się wybieram na USG nasze pierwsze i jestem mega zestresowana, bo bardzo bym chciała, żeby wszystko było ok. Odezwę się wieczorem. trzymajcie kciuki! pozdrawiam Was serdecznie!
Kochana kciuki mocno zacisniete:tak:&&&&&& ale na 100% jest wszystko dobrze :-)

Andav ja ostatnią @ miałam dokładnie tak jak ty 28.07 termin według OM z cyklami regularnymi co 28 mam na 5 maja a według usg na 7 maja.

Ale się zamieszanie z tymi wątkami robi :) dla mnie to nie ma większego znaczenia bo ja i tak głównie zaglądam na maj2012 i tutaj też o wszystkim pisze bo mi tak wygodniej jest.

Widzę, że dużo mamusiek ma ochotę na kwaśne to tak jak ja:-) zupę ogórkową już zaliczyłam w zeszłym tyg tak za mną chodziła, że musiałam ugotować i oczywiście super kwaśną a wczoraj byliśmy u moich rodziców i mamuśka dala mi parę słoiczków z własnej roboty kiszoną kapustą więc jak wczoraj dopadłam słoik wieczorem to pół na raz poszło:-D mój S śmiał się, że teraz to dopiero mi brzuchol wysadzi:-p

miłego dnia mamuśki!:-)

No to ja tez dołączam do grona preferujących kwaśne/ostre/słone:tak:
Chociaz slodycze tez loubie bo zawsze lubilam ale teraz moge bez nich zyc:tak:

Teraz spojrzałam na suwaczek i jest napisane ze najwyższy czas konsultować badanie prenatalne:-D a przecież większość z nas jest juz "dawno"po:-D tzn chodzi mi o te badania przezierczosci karkowej, noska itp

Ostatnia edycja:
reklama
Martusia, widzę że jesteśmy dokładnie w tym samym czasie ;) Tylko że z USG wychodzi mi na drugą połowę maja, zobaczymy jak będzie w piątek/poniedziałek. Ginekolog powiedziała że pewnie zapłodnienie nastąpiło później niż przypuszczałam i źle wyliczyłam, w co jest mi paskudnie ciężko uwierzyć, bo test pozytywnym raczej przed zapłodnieniem nie wychodzi ;) Martwię się troszkę o to.

A ja nie jestem w stanie niz zdrowego zjeść z moimi mdłościami. Na samą myśl o sałatce mój żołądek protestuje :/ Teraz mam jazde na słone i ostre rzeczy ;)

Do góry