reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Fiore jestem jak najbardziej za porządkiem na forum.
Andav gratulacje z wstawienia suwaczka. Ja miałam om 27.07. i termin na początku miałam na 08.05 a teraz 29.04 z usg, z om. 03.05.

reklama
wedlug @ wychodzilo by ze jestes w o 2 tyg staraszej ciazy niz ja... co do wymiarow z usg to mi okreslil ze pasuja idealnie do daty porodu wyliczonego z ostatniej @

Witam.
U mnie z OM jest data na 18 maja ,a z USG na 22 maja.
Jak będzie to się okaże.
Ale napiszę Wam jak u mnie się fajnie złożyło.
Z Klaudią miałam termin na 22 lipca
Z Kubusiem na 22 stycznia
a teraz mam na 22 maja :-D:-D:-D:-D:-D

fiore o co Ci chodzi z bałaganem na forum :confused::confused:
Jak Ci temat poboczny nie odpowiada to go po prostu nie czytaj i tyle.
Ja uważam ,że tak jest dobrze.
Wątek główny to główny ,a poboczne w nowych tematach .
Zawsze tak się robi ,żeby było czytelniej i łatwiej odpisać na konkretne zagadnienia.:sorry2::sorry2:

fiore o co Ci chodzi z bałaganem na forum
confused.gif
confused.gif

Jak Ci temat poboczny nie odpowiada to go po prostu nie czytaj i tyle.
Ja uważam ,że tak jest dobrze.
Wątek główny to główny ,a poboczne w nowych tematach .
Zawsze tak się robi ,żeby było czytelniej i łatwiej odpisać na konkretne zagadnienia.:sorry2::sorry2:

zgadzam się - po to są wątki na różne tematy, żeby łatwiej/szybciej zadać pytanie i uzyskać odpowiedź. Podział ten stanowi właśnie porządek. Główny wątek jest już takim śmietnikiem wszystkiego - lekarzy, ciuszków, że to w nim ciężko się odnaleźć. Po co ładować tu jeszcze inne rzeczy?

Majóweczki to mój pierwszy wpis na tym wątku:) ale mam nadzieje że nie ostatni. widze że Wy juz tu się dobrze znacie:):):) Mam takie pytanko bo czytam ze juz zakupujecie ubrania ciążowe, u mnie dzis zaczął się 13 tydzie a u mnie żadnych zmian jesli chodzi o wielkosc brzuszka?? Z jednej strony sie ciesze ze jakos nie tyje duzo bo w styczniu biore slub, ale z drugiej zastanawiam sie czy wszystko ok???
Diabliczka ciesz się, ze jeszcze nie widać. Ja tez sie cieszyłam dopóki dziś nie weszłam na wagę :szok: a tak niespodzianka 1,7kg więcej, które poszły w biust i udka. Nie wszystkim od razu rośnie brzuch, wiele zależy od mięśni brzucha.
ja mam date ustalona na 12.05 . a kiedy mialas ostatnia @ ? ja 10.08
Wiolka, ja mam termin na 19maja a @ miałam 12.08. Ogólnie co do terminu porodu powszechnie panuje zasada, ze termin porodu = data ostatniej @ + 7dni - 3 miesiące następnego roku
Ale jak wiadomo, każdy organizm jest inny i to sie tyczy tylko regularnych @

A ja zgadzam się z Fiore. Np. tematy sny i czy wierzycie w to, gdzie są znikome odpowiedzi mogły by być w wątku głównym "MAJ", nie są to tematy poruszane przez forumowiczki zbyt często. A główne tematy już są : zakupy, u lekarza, brzuszki, itd. Tym sposobem utworzy się mnóstwo minitematów, które wydłużą listę i dopiero nie można będzie nic znaleźć.

Witajcie:)
Dawno nic nie pisałam... i muszę się poprawić bo brakowało mi tego forum. Obecnie jestem na zwolnieniu, biorę leki na podtrzymanie bo miałam małe problemy, a dzidziuś generalnie "dokucza" mi mocno bo męczą mnie mdłości i wymioty, ostatnio szczególnie nocą... Po drodze okazało się, że mam problemy z tarczycą (niedoczynność), która wyszła teraz w ciąży po zbadaniu TSH (także zachęcam Was by to sprawdzić bo nie każdy lekarz zleca) więc jestem teraz również pod opieką endokrynologa i łykam hormony. Będę teraz klikać częściej. Pozdrawiam cieplusio

To widze ze kazdej z was termin pokrywa sie z OM - matko to dlaczego mi nie??? mam nadzieje ze z lokatorem wszystko w porzadku!!! a moze to wina ze mam dlugie cykle co? o kurcze dziewczyny bo sobie zaczynam cos wkrecac :szok:

Andav nie nakręcaj się...nie stresuj maluszka! Wszystkim kobietom termin z OM liczy się w ten sam sposób i jest on wyliczony wg cykli około 28 dniowych, więcTwoje dłuższe cykle powodują, że owulacja później, to i maluszek mniejszy niż wg OM. Wszystko jest dobrze!

reklama
Pomiar z USG podobno jest bardziej dokładny, więc przestawiłam suwaczek na datę wyznaczoną z USG (5.05.2012)
Ja miałam 34-dniowy cykl, także moja dzidzi "powstała" ok 3 tyg(a nie 2 tyg) po pierwszym dniu ostatniej miesiączki, więc już sama się przestawiłam, że liczę tydzień mniej ( wszelkie informacje o rozwoju dziecka w poszczególnych tygodniach są dla dziewczyn z 28dniowym cyklem)
Z dnia miesiączki wynikałoby, że jestem już w 15 tyg. Z dnia miesiączki orientacyjnie wyznacza się termin - nie każdama owu dokładnie w środku cyklu.

Najlepiej liczyć z USG.

Do góry