reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

DrAsia - myślę, że Latopic jest bardziej specjalistyczny, podaje się go przy problemach pokarmowo - skórnych, np kiedy jest alergia, która spowodowała suchość skóry lub wysypkę, ma zaleczyć tą naszą suchą skórkę na łydkach i w okolicach łokcia (co dziwne występuje tylko na lewej łydce i lewej rączce:eek:).
leki oczywiście mogę podać - Clortimazolum w globulkach 2 op. po 6szt. i Flumycon do łykania 7 kapsułek, za 2 tygodnie (bo własnie ma mi wypaść @, a przy niej nie można aplikować globulek) kontrola i oczywiście jakby się coś działo to wcześniej.
A dlaczego w ogóle Amelce dajesz probiotyki?

Pieszczoszka - Nutelcia nosi ubranka na 80/86, ale myślę, że najwięcej ma 80 cm, nie mam jej czym zmierzyć, bo nie usiedzi w jednym miejscu, za to waży 9100:szok:, a nóżkę już spróbuję zmierzyć.. 10 cm, ale nie wiem, czy jest się czym przejmować, bo ja mam do dziś stopę o rozmiarze 37:-), choć Misiek ma 46:szok:. Hanusia jakoś mi się wydaje podobna do mnie jeśli chodzi o ciało, widać to po tym, że chorujemy na te same choroby, w tym samym czasie i tak samo, od zapalenia spojówek począwszy przez wszystkie przeziębienia aż do dzisiejszej grzybicy, chłopcy niczego od nas nie łapią, mają swoje katary i kaszle i tyle.. no i my z Hanusią lubi takie same rzeczy - zabawki, owoce i w ogóle wszystko:)

noc trafiła mi się średnia, Hanusia się obudziła i gadała, ale poprawiłam ją, położyłam i czekałam aż się uśpi - najważniejsze to nie rozbudzić bardziej dziecka np świeceniem światła lub rozmową. chwilkę pogadała, wyrwała karuzelkę (ja juz nie wiem jak do niej sięga!) i uśpiła się. wierciła się później i mamrotała, ale do 6 dociągnęłyśmy.
własnie wyciągnęła moje koronkowe majtki z szuflady i wkłada paluszki w dziurki:baffled: myślałam, że po wczorajszym przycięciu paluszków (na szczęście niewielkim) da sobie spokój z szufladą, ale gdzie tam!
po wczorajszym słonecznym dniu miałam dzisiaj wziąźć Nutkę na podwórko, pospacerować chociaż 15 minut, ale dziś już pochmurnie, a deszcz czuć w powietrzu i kościach tudzież kolanie. takk, a Misiek mówił, nie paluj sobie nic, bo znając Twoje szczęście będzie lało.. i kto tu jest pieprzoną czarownicą?

reklama
Hej dziewczyny

u nas noc taka sobie bo mały się strasznie kręcił w końcu wkurzona wziełam go do siebie i jakos pospaliśmy do 7 ..tylko :dry::-(

Dzisiaj wychodzę na miasto na zakupy i mam nadz że w końcu sobie cos kupię bo w niedziele mamy być na imieninach u szwagra Micha a kurde w szafie same stare i rozcianiete bluzki w z czasów ciąży :angry::-( aż wstyd się pokazać w gościach :dry: no i też się trochę zrelaksuję a mały sobie posiedzi z dziadkiem :-)

nic idę się robić na ludzia :-)

miłego dnia :*******

Mój Mikuś ma 77 cm, a ubranka nosi 80-86. Ogólnie jak mierzę go sama to zawsze mi więcej wychodzi, ale wczoraj mierzyli go w ośrodku, więc im wierzę. Tak mi się zdaje, że trochę mało waży, bo tylko 9400g. Tak chyba koło 10kg już powinien, nie?

A Amelinda nosi przeważnie rozmiar 74 choć i niektóre 68 albo i 80 ,a sweterki to ma nawet takie 62 i sa dobre nie wiem jak oni te sweterki robią:crazy: mierzy 68 cm,a Laura to chyba największa wśród majóweczek:-DI nie wiadomo czy moja Amisia czy aksmobulki Oliwcia z kolei najmniejsze?

U mnie znowu noc do d...y. Młoda o 12 w nocy stwierdziła że jest wyspana a że taty nie widziała cały dzień to trzeba się z nim pobawić i tak do 2 szalała.
Z ciekawości zmierzyłam i zważyłam Zośkę i ma 80 cm waży 9 kg a stopę a chyba po wujku (mój brat ma rozmiar buta 48-49) bo ma 13 cm.

hej dziewczyny!!!
majorka wspolczuje nocki

moj lobuziak nie chce dac sie zmierzyc ale tak mniej wiecej to gdzies kolo 74cm ma i z ciekawosci go zwazylam i wazy 9,5kg a stuka 11,5cm
Ja dzis jestem do d... przez @ plecy mnie napierdzielaja niech juz maz wroci z pracy i troszke sie zajmie synkiem a ja odpoczne.
Duzo zdrowka dla chorowitkow

reklama
Do góry