reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

mam pytanie..
w kwietniu Laura ma roczek ... no i chyba wtedy nie bedzie za ciepło?!
chce kupic sukienke ale co wtedy na nią?? chyba musi miec jakies bolerko? czy za zimno na bolerko i musi miec płaszczyk? kurcze czasu coraz mniej ... a ja musze w marcu juz wszystko kupic...

I takie jeszcze mam pytanko: czy u was tez na roczek idzie się do kościoła z chrzestnymi i ksiądz kropi dziecko:) ? bo u nas tak jest:)

reklama
Pieszczoszka na śląsku jest taki obyczaj u nas raz w miesiącu jest msza chrzcielna i msza w intencji rocznych dzieci u nas jest to w niedzielę.Kup płaszczyk ,a jak by było super ciepło to sama sukienka chyba starczy no i jakiś sweterek ,bolerko ale takie by jeszcze na inne okazje było to na wypadek pogody średnio ciepłej,a płaszczyk też przecież nie koniecznie musi być na ten jeden raz:-)

Pieszczoszka tak naprawde jak masz ubrać Laure to okaże sie dopiero przed samym roczkiem , i co do pogody to ewentualnie dowiesz sie kilka dni przed . wiec kup jej ta sukienke ale miej w zanadrzu cos co narzuci na siebie wlasnie bo moze byc chłodnawo a może też byc tak cieplo ze bedzie chodzić już bez kurteczki / płaszczyka ...no pogoda może byc rózna ...teraz to cieżko stwierdzić ,musisz byc przygotowana na każda ewentualność ;)

U nas nie ma takiej tradycji ;) a ja nawet pierwsze słyszę ;)

I na fb cicho bylo.Dzieci sie mobilniejsze zrobily,to mamy nie nadazaja.I zreszta duz mam pracujacych jest,nie ma sie co dziwic ;-)
Justynko,zpoamnialam napisac,gratki za 1 dzien na sali!
Zanetaa zeby Wam lepiej bylo,a siostra starsza?Czemu Ci sie "inaczej"rozmawia?
Pieszczoszka,moim zdaniem lekki plaszczyk pod reka zeby miec,a moze w kosciele i tak sweterek,bo przeciez napewno w kwietniu az tak cieplo na sama sukienke nie bedzie.Ja V kupilam na roczek sukienke za 5e w H&M,sliczna,skromna.Pierwszy rozwy ciuszek zakupiony przez nas dla niej ;-)

Mamy klucze do nowego domu...tylko jest problem,malarz jeszcze nie skonczyl.Widzimy ze musi dac drugi raz farbe i co...czasu coraz mniej,mam nadzieje ze do soboty sie upora,bo w niedziele przeprowadzka,a w sobote trzeb by bylo mieszkanie wysprzatac.Sentymentalnie jest ostatnio zachwiana,wiec juz Was nie zameczam,ide sie malym Kupaczem(juz 3kupa dzis,a tak raz dziennie zawsze robil)zajac i mala Kubusia Puchatka(mamma...mamma...winnie puu).I maz mnie zamecza,ze mam odpoczac chwile,bo zaraz musi dalej robic "kolka" samochodem.Cmok!

Fiore uporasz się uporasz lepiej mieć porządnie pomalowane niz potem na smugi i plamy popatrywac.Pieszczoszka no ja to wyszłam na spacer bo słoneczko zaświeciło ,a teraz znów sypie.I jakiś gnój z prędkością światła zaiwaniał i wszystkie kałuże zaliczał gnida ochlapał mi wózek ,Amelkę i mnie:wściekła/y::angry:.Na bieżąco świeżym śniegiem wytarłam ale czy to wystarczy nie wiem zobaczymy jak wyschnie:no:

reklama
Pieszczoszka ,a jak ten mandat mu dać???Stara ,ślepa azula zauważyła ,że mignął jakiś czerwony sedan nawet nie wiadomo jakiej marki bo to był moment:angry:A najciekawsze ,że potem tak popatrywałam na inne auta i co niektórzy owszem w kałużę wieżdżali ale jechali wolniej więc rozbryzg był mniejszy ,a byli i tacy którzy potrafili sobie spoko ten akwen ominąć .Szkoda słów:-(

Do góry