reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Co do wzrostu i wagi to najlepiej (podobno) jak dziecko jest w tym samym przedziale np wzrost 90-97 centyl i waga tak samo. Poza tym dzieci rosną skokowo - zaraz się zatrzyma na parę miesięcy i znów może być w 50tym centylu(za 2 miesiace na przykład). Pieszczoszka - a jak mierzyłaś wzrost? Jeżeli na leżąco to spróbuj jeszcze na stojąco. Jak mierzę mojego na leżąco to ma 77cm, a na stojąco 74 :D Chyba najlepiej kreske na scianie zrobić - mam taki zamiar i wtedy jakiś punkt odniesienia będzie w przyszłości. Mój też dla innych wygląda jakby miał rok. Ale właściwie...... jak się urodził miał 61 cm i wagę ... 4710.

Lo dla dorosłych...
Kiedys przerwałam szkołe pare mies przed końcem roku i poniosło mnie w świat....:sorry2:

mierzyłam na leżąco na stojąco teraz zmierzyłam i jest : 82cm

aaa i jeszcze chciałam powiedzieć,że dziś znowu byłam u koleżanki w szpitalu i jej córeczka wygląda jak Laura jak była mała !!!

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka no ucz się ,a co po LO bo to w sumie daje maturę czy myślisz o czymś potem po dyplomowo??Laura długa:szok:moja to chyba w przyszłe święta Bożego Narodzenia wzrost taki osiągnie:blink:.No to masz uciechę jak se na maluśką koleżanki popatrzysz wracają wspomnienia :-):tak:

azula na razie skończę to i odpocznę troche od szkoły:) Przy Laurze nie mam nawet jak pisac prac ... same tylko zaległości.. moze kiedyś jeszcze coś pomyślę...
A twoja księżniczka mała ile ma cm?

czesc
ja z doskoku cos tam podczytam ale nie wszystko, bo pomór u nas straszny. Dzieciaki wymiotują tam gdzie stoją co kilka minut a że to żywe mimo wszystko to zapaskudzili calusieńkie mieszkanie. Zuzi się cofa na razie ale myslę, ze dziś w nocy do nich dołaczy. W piątek Michala dopadlo jakies nieswoiste zapalenie ucha i biegalam po laryngologach żeby ktos przyjął na cito, (niestety nie udalo się), wczoraj Kuba dostał gorączki a dzisiaj to... no usiąść się i ząlamać ręce, nic innego nie pozostaje

reklama
Do góry