reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Mysio a jest jakas mini gitara??:szok::szok: nie no jak znajdziesz to pokazuj--- a ja myslalam ze Gabrych dostanie jakiegos osobistego gekona czy kameleona :-p

Katasza spoko:tak: ten brak entuzjazmu tez mi sie rzucil w oczy i mam tylko nadzieje ze pieszczoszka po biednym sebie nie pojechala bo szkoda by mi bylo chlopaka

o matko anik ale u was stresowka ostatnio:szok: kciukasy

Moja droga na początek będzie patyczak :p gekon za wysoka półka :p gitarki dam na zakupowym.

reklama
Z fajnych pozycji, teraz mi się przypomniało:

lekka, zabawna, nawet fajna Ksenia Basztowa - "Wampir z przypadku"
Arturo Perez - Reverte - "Klub Dumas" (na podstawie tej książki powstał film Polańskiego "Dziewiąte wrota") i "Ostatnia bitwa Templariuszy".
Zadie Smith - "Białe zęby"
Jeśli ktoś lubi tego typu książki - "Kill Grill" Anthony Bourdain :)

Majoweczki,w zyciu nie doczytam.Jak Wy wszystko ogarniacie,to ja nie wiem...ale to moze tylko dlatego,ze u nas taki zwariowany czas.Podczytalam tylko pare ostatnich stron i tak
She przesylam moc pozytywnych mysli i zycze Wam,zeby zaczelo byc spokojniej(dostalas sms-a?)
Anik. &&& za obrone!
Katasza zdrowka i spokojnego pobytu w domu.
Pieszczoszka :* dla Lali na "bubue"
Mikolajki spoznione najlepszego!
Ksiazkowe ja odkad zaczelam czytac,przerobilam tyle tytulow ksiazek,ze naprawde moglaby zalozyc wlasna biblioteke.Jak mialam 10lat moi zaczeli ukrywac niektore ksiazki w domu,bo nie byly odpowiednie do mojego wieku,ale i tak nawet nasz regal pelen ksiazek przeczytalam.Nawet BIBLIE czytalam z zainteresowaniem,a nie bo musialam.Niestety teraz od urodzenia sie Leo,udalo mi sie tylko przez 3 ksiazki przebrnac,czytajac po lebkach.Teraz lezy saga Wampirow(Pamietnik Wampira-ostatnie wydania),ale juz mi sie czas konczy i bede musiala oddac do biblioteki,bo nie moge przedluzyc.

Dzis mam gina,prosze o &,zeby a) nie trafic na zolze, b) nie trafic na kolejna zolze ,c) zeby dostac ew.tabsy i poczekac na rozwoj z "niby-cysta"(i zeby to nic nie bylo waznego), d) zeby guzek na piersi wymacany 2 dni temu okazal sie niczym waznym(kaze sie obmacac,a co,mam prawo zadac tego od gina,prawda?) - Zrobilam jeden blad.Dzownilam do mamy i powiedzialam o guzku,zasiala panike(kazda z pan w rodzinie mamy miala raka piersi,poczawszy od mojej mamy,do babci,prababci,cioc,konczac na mldoszej kuzynce-to sie nazywa fart eh!),wiec teraz nie tylko marwie sie o moj krzyz i cyste,ale i o guzek na cycku...ale pomartwie sie tylko przez kolejne 5h o ten guzek i cyste.BTW krzyza,wczoraj musialam znowu zazyc "magiczny napoj",mam zyly jak u narkomana.
Ok mam pytanie....czy tylko mnie sie tak wydaje,czy powinna zmienic nick na hipochondryczka!?!:-D

A teraz o Leo.Stwierdzil,ze on sie od siostry bedzie uczyl i zaczal "wymuszac".Smiac mi sie chce,bo cos mu tam nie pasuje,kladzie sie na plecy i zaczyna "plakac",otwierajac co chwile oczy i patrzac na nasza reakcje.U prawie 3latki wyglada to dosc normalnie,ale u prawie 8msc wyglada komicznie.Moze kiedys uda mi sie nagrac,to Wam pokaze "przedstawienie teatralne" ;-) Co do mojej starszej,to "bol" okazal sie jednak brzuszkowy,uf....Na razie odstawilam jej zelazo w poniedzialek mamy wizyte u pediatry i zobaczymy co bedzie dalej.
Ah i o jeszcze jedne & prosze.Mieszkanie.Zebysmy znalezli jakies odpowiednie.Bo po obejrzeniu wczorajszych dwoch,dopadla mnie "handra".Kupa kasy za byle nic,alb za maly metraz,albo gorszy grzyb niz mamy :baffled:
Ok,uciekam,trzymajcie sie cieplo,milego dnia,odezwe sie jakos pod wieczor o ile sie ze wszystkim wyrobie,bo jutro mamy bierzmowanie bratanicy S,wiec dzis ide sie "upiekszac" po lekarzu :-p

Hej ;-)
ale u nas sniegu wczoraj napadało,wszedzie biało :tak: tylko żeby tego śniegu na świeta troche było a zapewne będzie jak zawsze czyli chlapa ewnetualnie:dry:
A tak po za tym to nic nowego i ciekawego nie słychać :-p

Fiore &&& za gina

Anik &&& za Krzysia

Zanetaa, Anik tak zachwalałyscie że przeczytałam tego całego Greya 1 cześć i Wam powiem że fajna :-) pikantna :-) w sam raz żeby sie zrelaksować na wieczór;-) muszę poszukać gdzieś 2 i 3 części ale darmowej bo na chomika nie mam kasy na koncie:-p a kiedys było bezpłatne :wściekła/y:

Miłego dnia majóweczki :-)

Hej dziewczyny
U nas chorowania ciąg dalszy ale chociaż noc była nie najgorsza. Dopiero od 5:30 wiszenie na cycu. Ale to bardziej z lenistwa matki bo mi się nie chciało tak wcześnie dnia zaczynać. Na dzisiaj planów ambitnych brak. Musimy wyjść z domu żeby zwolnienie dostarczyć, potem tylko chlebek w piekarni kupimy i reszta dnia w domku. A taki ładny śnieg spadł.

Fiore- powodzenia na wizycie.
Chorowitkom zdrówka życzę.

Hejka :-)
U nas tez dosypało sniegu,pieknie biało lubie tak,wczoraj mowili,ze ma byc snieg na swieta ale to jeszcze im sie kilka razy zmieni:tak:Jestem wyspana Emi obudziła sie 30min temu,lezy sobie z tata, ja pije kawe :))

Fiore za udana wizyte &&&&&

Pieszczoszka biedna Lala :***

Anik mam nadzieje,ze to nic powaznego i kciuki za obrone &&&&

Katasza zdrowka duzoo :*

Miłego dnia dziewczyny;-)

Fiore - mocne &&, czas żeby zawitało u Was szczęście wywalając pecha na zbity pysk!
i co Ty chcesz upiększać? jak zobaczyłam Twoje zdjęcie to aż mi żal tyłek ścisnął! z zazdrości! dwójka dzieci, ciągłe choroby i małe nieszczęscia, a jesteś tysiąc razy ładniejsza ode mnie;p

Natalka - jak chcesz to mam drugą część, mogę wysłać na maila lub na fb :) na trzecią trzeba chyba jeszcze czekać...przynajmniej na polski przekład.. z resztą zobaczę, czy już gdzieś nie ma;p

reklama
Fiore dla was szczegolne usciski, bedzie wszystko dobrze zobaczysz. tule was mocno

tez bym z checia przeczytała tego greya, gdzie moge znalesc?
a u nas noc ciezka,ale nie z winy Oli dopiero poszlismy spac o 1,30 masakra, nigdy wiecej :-D
co do sniegu to u nas tez bielusieńko, lubie taka pogode, troszke sniegu i lekki mrozik, przynajmniej ten brud ulic zakryty :-)

Do góry