reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
Mam chwilę to jacki Colins np" mężowi Hollywood " chyba tak choć wybaczcie babci jak nie pamięta też ostry seksik .Jak ktoś chce seksem rzygnąć proponuję np Markiza de Sade "Niedole cnoty" ja po 1/4 już pawia puszczałam i nie doczytałam do końca:no:.Pieszczoszka o czym z grubsza to jest bo o wampirach odpada

Azula - polecam z całego serca sagę Goodkinda - "Miecz Prawdy" - rewelacja jak dla mnie! W skrócie - chłopak ratuje dziewczyne, która okazuję się być Matką Spowiedniczką - wyruszyła na poszukiwania czarodzieja, który niegdyś stworzył zasłony oddzielajace swiat magiczny od niemagicznego - sporo opisów bitew, walk, wątek miłosny, akcja trzymająca w napięciu. Co do "50 twarzy..." - jak lubisz erotyki to możesz kupić :D
Ponadto z sensacji polecam Morella - "Bractwo Kamienia", "Bractwo Róży", "Bractwo nocy i mgły",
Chmielewską (uwielbiam).
Jeśli lubisz się pośmiać przeczytaj "Mrówkę w wielkim mieście" Davida Safiera - czytałam w świetle latarki, nocami, zaśmiewając się do łez w poduszkę żeby nie budzić śpiącego obok Maćka :)
"Księżycowa dolina" Jacka Londona - także polecam,
dobre powieści detektywistyczne - Artur Conan Doyle, Edgar Alan Poe...
"Morderstwo w klasztorze" Donna Fletcher Crow
Wiesz, ja uwielbiam też Jane Austen ;) ("Rozważna i romantyczna", "Duma i uprzedzenie")

Ze względu na wykształcenie jestem też z lekka zboczona na punkcie powieści typu "Wampir (Reymont) - horror - spirytyzm, rozmowy z duchami,
"Próchno" Berrenta (jeśli pociąga Cię dekadencja, cyganeria i moderniści - niezwykle fajna i ciekawa powieść, będąca w sumie zapiskiem rozterek targających ludźmi).

Markiza de Sade czytałam na zajęcia fragmentami - masakra... to nie dla mnie - "Justyna czyli nieszczęścia cnoty", "Sto dwadzieścia dni sodomy" czy "Zbrodnie miłości" - jak ktoś chce moze spróbować zacząć czytać ;) Jeśli chodzi o de Sade polecam film "Zatrute pióro". Genialny.

Ostatnia edycja:
suse- paulinka88 ma racje, z tego co wiem(ciocia mi mówila) ze nie trzeba brac jak sie nie chce, bo to zaliczane do poronienia jest, ale wiele osob bierze i załatwiaja wszystkie dokumenty do pochówku bo za strate dziecka tez nalezy sie jakas kasa.
Fiore &&&&& za was, oby nastapiła szybka poprawa no i zeby wszystko co złe was opusciło wkoncu

oj ja nie pamietam kiedy cos czytałam, hmm ostatnio mi tez czasu brakuje, moze w swieta sie cos uda poczytac wieczorem

Anik mie\cz prawdy to w TV leci dla mnie nie fajne za to mój M takie uwielbia przeczytał wszystkie z serii "Jeźdźcy smoków" dla mnie tylko pierwsze było fajne reszta zbyt monotematyczna.Z twojej listy coś wybiorę:-):tak:masz dość szerokie obczytanie więc myślę,ż będzie w moim guście.Dzięki:-D

ja kiedys czytalam wszystko - chlonelam Dostojewskiego, Hugo... Psychopaty de Sade'a nigdy ruszac nie chcialam, chory umysl, brr. Za to na uczelni w ramach dyskusji o propagandzie czytalismy fragmenty... przemowien Hitlera (w oryginale) trzeba przyznac ze robily wrazenie! niespodziewalabym sie ale czytalo sie jednym tchem :szok: Za to przy dzielach zebranych Lenina (tez w oryginale) mozna bylo zasnac (a bylo tego 25 tomow) :baffled: Czytalam tez Koran i Bhagavadgite (to juz w tlumaczeniach na polski ;-)) A z wiekiem chyba mnie jakas intelektualna degrangolada dopadla bo czytalabym tylko komedie :zawstydzona/y: Anik - mowisz "Mrowke w wielkim miescie"? Pomysle ;-)

azula o którą pytasz?

miałam spac ale sie tak wku...iłam !!!!!!
Przyszła moja mama z drugiej zmiany z pracy(ojciec ją przywiózł )
Wpada do mnie do pokoju i mówi : Co ty sie nad dzieckiem znęcasz:szok:
Bez jaj zdębiałam !!!!!!!!
mówie o co jej chodzi a ona,że tata mówił,ze Laura bardzo płakała a ja nie reagowałam.
Co za pieprzony faryzeusz a niby jak widział jak drzwi od mojego pokoju były zamknięte !!!!??
Fakt był jeden moment co Laura zapłakała bo uderzyła się o szczebelki... ale to trwało ze 2 minuty.
Od zawsze mój stary nastawia matke na mnie!!!!
Jak byłam dzieckiem to nawet wkurzał sie jak mama mi cos kupiła !! Chory człowiek!!
jak ja go nienawidze!! od zawsze jest dla mnie zerem!! ma prawie 50 lat a sie zachowuje jak gówniarz !!

pieszczoszka - pierwszy raz piszesz o ojcu (na ile moge sobie przypomniec), w zasadzie nawet raz kiedys pomyslalam, ze on juz nie zyje :sorry2: Ale teraz widze dlaczego - nie macie dobrego kontaktu. Moze chociaz tyle w tym dobrego, ze Cie zlosc odwlecze na jakis czas od bolu zeba ;-)

reklama
Kugela to nie tak:no: Ja też potrafię czytać pod rząd kilkanaście książek łącznie z Markiem Aureliuszem i Biblią ,a potem np 2 lata nic nic i nic .Nie wiem czemu tak sie dzieje .Uwielbiam "Pierścień i Róża" nie moge sie doczekac jak Amelce poczytam.Przy Sienkiewiczu się zawsze wzruszam no sa książki do których wracam Droschera też czytałam już trzykrotnie i znów poczytam:tak::-DKurna pieszczoszka pytam o wszystkie.To twój rodzony tata bo tak piszesz jak o kims obcym?.A co dziecko czasem ma momenty ,że płacze i nie da się uspokoić ja nic nie rozumiem

Ostatnia edycja:
Do góry