reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
azula - czy Ty mnie dobrze zrozumialas? Ja pisalam o mojej zapasci intelektualnej, nie Twojej :tak: Coz to ja teraz czytalam?... poradnik o ogrodnictwie :baffled:

tak niestety rodzony....
przytocze jego tekst który nie raz powiedział kłócąc się ze mną: mogłem się spuścić do rzeki( fajny tatus nie? )

kato-tate napisała dziewczyna molestowana przez swojego ojca...(pisze tam o wszystkim)
a strefa cienia i swiatła to pisze dziewczyna którą oblał kwasem kochanek
w 1 części pisze jak go poznała i tak dalej a w drugiej ,opisuje wszystko po tym jak ją już oblał tym kwasem

Pieszczoszka książki godne uwagi:tak:Twój tata nie:no:.Kugela pisze o tym co czytacie pytam sie bo musze z tej zapaści wyjść wstydniebawem oślepnę i juz nic nie przeczytam:szok:

kugela - co studiowałaś? Bhagavadgite niestety nie czytałam, ale omawiałam na "Podstawowych pojęciach religioznawczych" (miałam na studiach taki przedmiot), Koran w oryginale i tłumaczeniu - na Dyskursie religijnym, fragmentami tylko. A "Mrówkę..." polecam z całego serca - zbliża trochę do buddyzmu ;) Jak ktoś lubi mega pokręcone teksty, to odsyłam do "Historii Maniaków" :p
Ja w sumie czytam wszystko, co wpadnie mi w ręce - stąd być może tyle tytułów znam, a połowy nie pamiętam... Z tym, ze ja i za poezję się zabieram i za prozę. Uwielbiam 'Króla Ducha" Słowackiego, młodopolską poezję Micińskiego ale i romansem nie pogardzę :p
azula - bo ekranizacja Miecza Prawdy to
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Laski - Psalmów się oczytałam w różnych przekładach, mało tego - interpretować je jeszcze musiałam :D

a moze polecicie jakieś książki (raczej prawdziwe historie bym wolała) może byc coś o jakiejś tragedii albo coś erotycznego :p
azula jestem ciekawa tej ksiazki co o niej pisałaś .. chyba sie skusze na allegro kosztuje 3zł ;d wiec nie wiele

Anik popróbuję tego miecza w czytadle no i mam prezent pod choinkę dla M dzięki za pomysła:-).Ja czytam głównie z polecenia ale nie zawsze gusta sie zgadzają myślę ,że z twojej listy sporo fajnych knig będzie.Mój syn to z kolei fan Hobbita władcy pierścienia oraz Wiedźmina wiedźmin może być drużyna mniej:tak:Pieszczoszka która książka?Pieszczoszka ja za młodu czytałam " My Dzieci z dworca zoo" o narkomanach historia prawdziwa mnie wzruszyła,przeraziła i dała do myślenia

Ostatnia edycja:
reklama
No ja wręcz maniaczę jeśli chodzi o polską fantastykę. Grzędowicz, Kossakowska, Piekara, Pilipiuk.... no chłonę ich wszystkich jednym tchem :-)

Co z nie fantastyki mogę polecić ostatnie odkrycie, pan Jose Saramago. "Miasto Ślepców" rewelacja. Książka o epidemii ślepoty, dość naturalistyczny (czasem wręcz turpistyczny) obraz tego co się dzieje z ludźmi w sytuacjach kryzysowych. Nieco dziwna narracja, bo pozbawiona dialogów i z przydługimi zdaniami (tak max jedna strona :-p), ale czyta się świetnie. No i "Ewangelia wg Jezusa Chrystusa" tego samego autora. Nie wiem jak ją odbierze osoba wierząca, bo książka opowiada o życiu Jezusa jako normalnego faceta, który spotkał Boga. Dość zgodnie z Biblią, jednak w bardziej ludzkim świetle.

Do góry