reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

anik - moje studia byly w pewnym stopniu interdyscyplinarne. Oficjalnie jestem mgr kulturoznawstwa (przewod doktorski przerwalam :zawstydzona/y:) ale specjalnosc robilam z socjolingwistyki

azula - tez by mi sie przydalo troche potrenowac szare komorki ale stety-niestety malz jest techniczny (inzynier-mechanik) a przez to racjonalny do bolu i jakos przez te klimaty wiecej czytam fachowych poradnikow niz fikcji literackiej :unsure:

pieszczoszka - noz sie w kieszeni otwiera na taki tekst "ojca" do corki :wściekła/y:Ja swoim tez sie nie mam co chwalic :no:A Twoi rodzice sa chociaz zgranym malzenstwem czy raczej obok siebie?

reklama
ja tylko na chwilkę ostatni post anik wpadł mi w oko "Kwiat pustyni" czytałam polecam, film też widziałam. A "Dzieci z dworca zoo" oglądałam w tv autentyczna historia i zero aktorów tylko dokładnie pokazane bez ogródek jak to tam tak naprawdę wygląda... masakra po prostu...

Anik "Alchemika " i "weronikę " przczetałam tuż przed śmiercia syna .Czemu ja mu tego przeczytać nie dałm:-(Kugela nie daj się .Yolanta cos sie wybierze mój M zwolennik tego typu literatury ja co lepsze pozycje też czytam:-DJest prawie wpół do dwunastej ,a te meble jeszcze robimy ja trochę piore ZM skręca ,a mi sie tak juz chce spać

Ostatnia edycja:
Yolanta - w takim razie polecam Ci "Wedlug Judasza" Henryka Panasa - ciekawe moim zdaniem podejscie do tematu, czytalam co prawda az w liceum ale zapadla mi w pamiec

Martusia
- nie wiem jaki film widzialas ale nie pisz prosze tak o dworcu Zoo w Berlinie w czasie terazniejszym - obecnie wyglada ten dworzec bardzo cywilizowanie, narkomana tam nie uswiadczysz - to nie jest juz graniczny dworzec z NRD tylko dworzec w centrum miasta, w jednej z najdrozszych czesci Berlina - wysiadalam na nim przez prawie rok, jak tam pracowalam ;-)Nie uswiadczysz tam polswiatka nawet jakby Ci przyszlo spedzic na nim noc :-p (mowie serio, bo my tam z psiapsiola sie szwedalysmy po 3 w nocy czekajac na pierwszy pociag o 5 rano po tym jak zabalowalysmy na koncercie rockowym :-))

Kasiula- probuj co jakis czas- moze zalapie- no chyba ze ci zalezy zeby jak najszybciej przestawic go na butelke to wtedy musisz poprobowac z roznymi butelkami- Flaurka miala takie przeboje- nie wiem co jej Hubi wkoncu zaakceptowal:confused: bardzo sie ciesze ze u nas obeszlo bez dramatow- nie powiem lubilam cycowanie i bylo mi szkoda ale powoli sie przyzwyczajam i nawet sie ciesze ze moje cycuszki znowu sa moje;-) zawsze zostaje jeszcze nocne cycowanie- w sumie tylko raz ale zawsze cos.

Masio- Gabrych dzielny!! ty wiesz ja jestem jego fanka- wycmokalabym te jego pultyny!

Pieszczoszka rzeczywiscie cos sobie przypominam ze przy kanalowym to nie moze byc maksymalne znieczulenie bo musisz im mowic czy czujesz zeba zeby oni wiedzieli czy wszystkie nerwy wyciagneli ;)
Miałam maksymalne znieczulenie i nic nie czułam.Ząb z ropą był leczony przed kanałówką ponad miesiąc .
Wszystko zależy od dentysty i znieczuleń jakie posiada.;-)

Dziewczyny polskie mam do was pytanie....moze niezbyt optymistyczne ale na szczescie zadna z nas nie jest w ciazy wiec moge napisac i zapytac.
Znajoma mojej mamy zaszla w ciaze i okolo 8 tygodnia ciaza przestala sie rozwijac ....zrobili jej czyszczenie i niby koniec historiii...
Jednak po czasie dowiedziala sie ze musi zrobic dziecku pogrzeb!temu 8 tygodniowemu zarodkowi.
Ja jestem wierzaca ale dla mnie to juz lekka przesada.
podobno za rzadu Palikota taki orzepos wszedl.
Mozna zostawic to w szpitalu na koszt panstwa ale wtedy przychodzi opieka spoleczna i robia wywiad srodowiskowy co i jak.
Jezeli sami sie podejmiemy to najpierw musza stwierdzic plec embriona za 350 zl i jezeli jest to chlopiec to koniec kosztow a jezeli dziewczynka to jeszcze dodatkowe badania matki za kolejna kase na potwierdzenie.Potem nadanie imienia tez kosztowne,trumna,krzyz itp.
Ludzie co w tej polsce sie dzieje!!!
Jezeli stanie sie to w domu to nic nie trzeba bo niema materialu to niema pogrzebu.
Wedlug mnie jest to jawne naciaganie ludzi na kase nie wspominajac o grzebaniu w zywej ranie po stracie ciazy...
Ja stracilam 3jaczki w 10 tygodniu...dobrze ze to sie stalo w De!
Mam 4 aniołki i żadnego na cmentarzu .:no:
Nie ma obowiazku odbierania płodu ,ale jeśli chcesz dostać pieniądze to musisz zarejestrować dziecko i chyba odebrać płód .W dokumentach wpisujesz płeć i niekoniecznie trzeba robić jakieś badania (pierwsze słyszę :szok:) zawsze wpisujesz tak jak czujesz.
Po zarejestrowaniu dziecka w urzędzie dostajesz dokumenty i możesz ubiegać się o połowę becikowego i pół macierzyńskiego .
Tyle się należy wg prawa .
Teraz ma wejść nowelizacja ustawy i nie trzeba będzie zgłaszać do USC ,ale dokładnie o co chodzi można poczytać tu :
Poch

Wpadłam tylko zameldować,że u nas wszystko ok. Ostatnio kompletny brak czasu na wszystko.
Nie zaglądałam przez kilka dni,ok 30 stron było do poczytaia-no nie mam opcji nadrobić,przeleciałam tylko pobieżnie dzisiejszy dzień.

Widzę,że o książkach rozmowa. Ja kocham czytać. Dzień bez książki dniem straconym :) Czytam bardzo różne książki.Lista ulubionych autorów jest naprawdę długa . Lubię Cobena,Tess Geritsen (ostatnio zaczełam czytac jej ksiązki), Simona Becketa,Dana Browna,Johna Grishama,Paulo Coehlo, Zafona i wiele wiele innych. Kurcze późno już i wszystkich moich ulubieńców nawet nie pamiętam teraz.

reklama
Do góry