reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

andav jak nabierzesz wprawy to pojdzie jak po masle mi gabeczka zabiera tyle samo czasu co nakładanie podkładu palcami:-) co do różu to oczywiscie ze uzywam, bez niego sie nie ruszam. A do czego potrzebujesz korektor? co chcesz zakryc?

reklama
Witajcie wieczornie, młoda dalej walczy i nie śpi, ale przesyła buziaki dla ciotek które o niej pamiętały:-)
Ja dziś też jestem padnięta, kręgosłup mnie boli więc zaraz uciekam się położyć:-)
Fiore zdrówka i kciuki za wizytę, będzie dobrze, musi być:-)
Mysio zdrówka dla Gabrysia, i cierpliwości na pogodę dla Ciebie:-)
Andav ja w przypadku kosmetyków nie pomogę:-)
Miłego i spokojnego wieczoru i nocki:-)

Mysio tylko śniegu nie próbuj przywozić ze sobą! :p

Olisiaa - ja też myślałam o sprzedaży swojej, ale po plenerze na plaży nadaje się tylko do chemicznego czyszczenia, więc leży w szafie i sobie czeka :) nie wiem, na co ale czeka... poza tym mam do niej sentyment :) Co do malowania początkowo chciałam sama, ale później właśnie doszłam do wniosku, że będę zbyt mocno zestresowana ;) a w kwestii korektora, to ja się pod andav podpinam ;) strasznie Cię kochana wykorzystujemy :p ja mam sporo niedoskonałości i przebarwień, plus zaskórniki i rozszerzone pory - mieszanka wybuchowa :(

Pieszczoszka - tym sposobem, ja też nie powinnam wychodzić z domu, bo mam wielkie cycki i nie do końca płaski brzuch... W październiku bawiłam się na weselu, 8 grudnia idę na koncert męża - i jako żona solisty będę raczej widoczna - czy przez moją nie-perfekcyjną figurę powinnam zostać w takim wypadku w domu? BTW nigdy nie miałam perfekcyjnej figury, a po koncertach wyjeździłam się za wszystkie czasy :) I zwykle przed każdym musiałam lecieć do sklepu po jakiś fajny ciuch, co by choć tak nadrabiać hehe ;) Gdyby mnie ktoś zaproponował wyjście w Sylwestra na salę, to już bym buty pastowała, a Ty się wahasz :) Kochana - nie da się tak! Jest wiele puszystych dziewczyn, które nie ukrywają się w domu, więc Ty z lekkim naddatkiem kg po porodzie nie przesadzaj i nie chowaj się przed światem :) To, jak nas postrzegają ludzie zależy od nas samych - sama ze szkoły pamiętam, że dziewczyny z delikatną nadwagą, które były przewrażliwione na tym punkcie samotnie podpierały ściany, a totalne grubaski kulające się po korytarzach były obstawione koleżankami - bo tu o otwartość i serdeczność do ludzi i świata chodzi :) Nie ważne jest to, jak się wygląda, ważne, aby zaakceptować siebie takim, jakim się jest. Jeśli podobasz się Sebastianowi - to już podstawa i porządne fundamenty sukcesu! I Natalka ma świętą rację - do Sylwestra został miesiąc, więc faktyczne zmień nawyki żywieniowe - odpuść colę, chipsy, ciasta i słodycze, ogranicz białe pieczywo - przejdź na chrupkie, albo ciemne. Na obiad zjadaj pół porcji tego, co jesz zawsze - np. pół kotleta, łyżkę ziemniaków ale surówki sobie nie żałuj :) Głód "oszukaj" owocem, sałatką, jakimś waflem ryżowym, albo zieloną herbatą :) I zobaczysz, że nagle kg zaczną lecieć w dół - a sama będziesz się lepiej czuła :)

Andav - ja używam różu Paese - bardzo zadowolona z niego jestem :) ta firma ma ładną paletę kolorów a sam róż ładnie się trzyma na buźce praktycznie cały dzień - a nie raz Krzysiek mnie oklepuje rączkami - nie ściera się, nie zostawia śladów na dłoniach. Korektor mam, ale tylko na niedoskonałości - kiedyś teściowa mi przywiozła z firmy Vivaderm - nie wiem, czy one są normalnie do kupna dostępne - ten nawet fajnie kryje i leczy niedoskonałości. Innych nigdy nie używałam, nie umiałam sobie nigdy dobrać odpowiedniego zwykle odkładałam na półkę. Jeśli chodzi o puder to używam transparentny - tylko po to by utrwalić makijaż, bo mój aktualny podkład sam z siebie ładnie matuje buźkę. Ale to bardzo, bardzo rzadko - jak gdzieś wychodzę. Co do gąbeczki - nie już trochę mniej czasu zajmuje nałożenie nią podkładu, ale palcami szybciej ;) aczkolwiek - powiem Ci, że na końcu jest lekka różnica pomiędzy nałożeniem gąbeczką a palcami ;) Jeśli chodzi o kosmetyki to ja na wizazu sprawdzam recenzje zanim kupię jakikolwiek kosmetyk - czy to puder, krem, podkład, balsam itp. :)

Ostatnia edycja:
She mam ten korektor :)
Olisiaa chodzi mi o zakrycie pewnych ciemnych przebarwien na twarzy- straszne mam kompleksy na tym punkcie- dlategotez zaczelam sie pudrowac- tylko chcialam tez korektorem "zamalowywac" pewne miejsca- Olisiaa korektor uzywa sie pod poklad czy na?? A jakiej firmy polecasz roz? i lepiej w kamieniu czy taki szminkowaty?
Ty jestes kosmetyczka??

andav, i jak ten korektor u Ciebie? pasuje Ci? bo mi naprawde bardzo i ja uzywam nie tylko pod oczy :) i smaruje najpierw korektor a potem podklad.
Olisia, ja swojej sukienki nie dalam jeszcze do czyszczenia i nie wiem czy wogole dam. moja to lezy gdzies zwinieta, nawet w szafie nie jest, na sprzedaz sie napewno nie nadaje bo my na koniec sesji plenerowej wyladowlismy w wodzie :) ale moze dam do czyszczenia i powiesze w szafie :)

co do sukni to ja moja wyprałam w pralce i jest wszystko ok. Mam znajoma co pracuje w pralni chem i mówila ze oni to piora normalnie w wodzie z dodatkiem jakis detergentow koszt od 150zl wiec postanowilam sama wyprac
andav tak jestem kosmetyczka. Korektor uzywa sie pod podklad. Jesli ty masz przebarwienia to poleciłabym ci np kryolan-rewelacyjni ekryje ale jest drogi albo kobo o taki KOBO Professional ja go uzywam ale w kolorze zielonym na moje czerwone pryszcze :-) i najpierw tuszuje wszystko a pozniej podklad nakladam.
Jesli chodzi o roz to kto co woli, ja lubie w kamieniu a firma obojetnie mysle ze musisz podpasowac cos sobie. Ja lubie kosmetyki z artdeco bo maja mocna pigmentacje i taki jaki kolor na palecie taki wychodzi na oku, bo w niektorych cieniach do powiek jest tak ze w opakowaniu kolor super a na oku go nie widac

edit jak wejdziesz na strone kobo pozniej wejdz w kosmetyki do twarzy i tam jest taki korektor podzielony na 4 czesci biala, rozowa, zielona i fioletowa albo w jednym kolorze i wtedy po prawej stronie jest perfect cover stics
te tez sa fajne, mało nakladasz a mocno kryja bo to kamuflarze sa
http://allegro.pl/artdeco-super-korektory-camouflage-9-odcieni-i2821162106.html

Ostatnia edycja:
reklama
Olisiaa - nie czyściłam jej jeszcze, ostatnio jak pokazywałam lasce brata to liści suchych ją obierałam :zawstydzona/y::-D gdzie można kupić kosmetyki KOBO? Podoba mi się ten 4 kolorowy korektor

Andav - zapomniałam napisać, mój róż jest w kamieniu :-)

Pieszczoszko - napisz mi ile ważysz na pw - ciekawe, czy mnie pobijesz :tak:;-)

Ostatnia edycja:
Do góry