reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

U mnie opcja zwolnienia nie wchodzi w gre, no chyba, ze by bylby mus. Zwolnienie bezplatne, wiec moja pensja sie przydaje... Choc wyszedl temat, ze moze rozwaze zagadanie z szefostwem, by pracowac krocej, tzn np. zamiast 5x8 godzin, to zalozmy 5x6.5 - czyli wg dniowek 4/5 etatu. Jestem na kontrakcie, wiec wystarczy np. piatek zawsze wolny wpisywac. Jeszcze zobaczymy. Umowe mam teraz do polowy lutego, wiec do konca 6 miesiaca. Zrestza wciaz licze, ze za pare tygodni poczuje sie znacznie lepiej :)

reklama
ja mam jednak sporo roboty przy maluchach i na pracę to już siły mi nie starcza. Pewnie za jakis miesiąc poczuję się lepiej ale zmęczona to ja i bez ciaży byłam przy tym trybie. A do tego mi by sie bardzo opłacało iśc na zwolnienie, bo nie musiałaby płacic niani i za cąły dzien przedszkola. A w tej chwili moja calusieńka pensja idzie na nianie i przedszkole, no przepraszam przesadziłam, zostaje mi 300zł

Hej!
kilolek ja jestem na zwolnieniu ale mam od zakladowego lekarza:tak: Na moim stanowisku nie moze pracowac ciezarna, jestem operatorem maszyn:tak:Poszlam na zwolnienie w 6tyg, teraz mozna cala ciaze byc na zwolnieniu:tak:Co do zdjecia maluszka to porostu nie wiem jak wkleic:zawstydzona/y:Jak zrobie zdjeice zdejecia to nie bedzie nic widac, a innych sposobow nie znam:-(
wikasik fajne takie targi, sama chetnie bym na takie cos poszla:tak:
As 76 super ze z dzieciatkiem wszystko ok,a buciki pierwsza klasa:tak: Ja na drutach to szaliki i skarpetki potrafie zrobic:tak:
Mala oglada bajki a ja mam chwile na bb:-)

Gratulacje dla wszystkich mam po wizytach. Cieszę się, że z Waszymi maluszkami wszystko ok:) Ja mam za tydzień w piatek usg genetyczne i boje się jak nie wiem.
As, buciki cudne:)
Miłego dnia:)

As wspaniala wiadomosc,wiec Ty Kochana lez odpoczywaj i sie nie stresuj ;-)
Resztom szczesliwych i spokojnych,tez gratuluje serdecznie :-)
Dusia bedzie wszystko dobrze,nie martw sie.Ja mam za tydzien i 2 dni(nieodplatne wiec byle jakie),a potem 7 genetyczne i tez juz bym chcialabyc po.
Gdzie jeste Suzi?!?Nie ma jej na forum od 4dni :-( Wyslalam jej sms,mam nadzieje ze wszystko z nia ok:confused:Nie moge zadzwonic,bo mieszkam za granica i skonczyla mi sie promocja na tel.Moze ktoras z Was,ma z nia kontakt?

Witam Was z pozniejszym rankiem.Mam super wiadomosc.Dzis poczulam motylki w brzuchu,dokladnie w miejscu w ktorym znajduje sie malenstwo!!!:-D W ciazy z V poczulam w 13tyg(i nie bynajmniej motylki),wiec jestem mile zaskoczona:-)
Wyspalam za wszystkie czasy,w koncu bez wiekszych dolegliwosci.Zasnelam wczoraj po 21,obudzilam sie na pare minut po 3:30,ale tak naprawde to dopiero wstalam przed 9.Podejrzewam ze lekki ocieplenie i deszczowa pogoda sie do tego przyczynily.
Czuje sie fizycznie troche lepiej,ale szczerze stresuje sie pewnymi sprawami z Polski(jutro dzien X) i przez to humor mam nie za ciekawy.Chcialabym,zeby juz sie wszystko skonczylo,ale to dopiero poczatek gory lodowej.Byloby lepiej gdybym nie skonczyla jak Titanic:-(
Heh...ide wszmac sniadanko.Milego dnia.

As, gratuluję wielkoluda:-). buciki śliczne.

Kilolek, ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży, czyli jak tylko się dowiedziałam- to do lekarza i na zwolnienie. jeszcze 6 tygodni nawet nie było. ale to ze względu na niebezpieczną pracę z agresywnymi, upośledzonymi dziećmi. (w tygodniu po moim odejściu mój podopieczny rzucił stołem i złamał w nim dwie nogi):no:. Bardzo chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy, bo naprawdę sprawia mi ona wiele satysfakcji, ale w ciąży jest to niemożliwe.

a ja dziś na 12 do lekarza. Proszę o kciuki, chociaż dzisiaj jeszcze nie zobaczę maleństwa:-(

reklama
a ja juz małego zaprowadzil do przedszkola
teraz herbatka zrobiona, rogalik w miseczce i zaraz odpalam MATKI, ZONY I KOCHANKI :)
czy Wam tez burczy strasznie w brzuchu? u mnie cały czas słychac stamtad jakies odglosy, masakra jakas heheh
od kilku dni swedza mnie nogi i sie drapie, zapomnialam wczoraj o tym powiedziec dla midwive, myslecie ze to moze byc cos groznego?

Do góry