reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Kilolek i dobrze robisz.Zreszta ja zawsze prace z dziecmi uwazalam za trudna i meczaca,chociaz mi dawala satysfakcje :-) (skonczylam pedagogike,ale nie pracowalam dlugo w zawodzie-po studiach stwierdzilam,ze to nie dla mnie ops:sorry2:)
Ja od pierwszej chwili ciazy z V nie pracuje,bo pracowalam w pogotowiu,a dokladnie mialam wyjscia w karetkach.Po urodzeniu malenkiej,po prostu nie moge zniesc mysli,ze moglabym cos zlapac od chorych,a juz nie wyobrazam sobie ryzykowac mojego zycia,bo niestety to niebezpieczny zawod(np.przy strzelaninach,bojkach etc...).No i fakt,ze czesto widzialam rzeczy ktore mnie zmienily jaka osobe,a nie moge sobie pozwolic na odreagowanie przy malenkich dzieciach.Niestety moj Kochany Maz nadal pracuje w pogotowiu,wiec tak naprawde nigdy nie bede spokojna o niego,ale dzieki temu ze ma dzieci wysylany jest do "spokojniejszych" spraw-chociaz to nigdy nie jest pewne.
Natalli85 jezeli nie masz problemow z rozstepami,to po co cos stosowac na razie?Kolczyk bym wyjela z pepka,bo wiadomo ze moze byc infekcja(normalka,przy posiadaniu jakiegokolwiek kolczyka),ale nie musi.Zdecyduj,jak sie czujesz.

reklama
Hejka

Niestety nie uzyskałam zbyt wiele odp.
Powiedzcie mi proszę co stosujecie przeciw rozstępom (jeszcze ich nie mam). Kiedy mam zacząć?
No i czy kolczyk w pępku już powinien zostać wyjęty?
Jestem w 9 tygodniu.

Pozdrawiam i czekam na dobre rady.

Natalii, ja uzywam kremu na rozstepy od jakiegos tygodnia, smaruje piersi i brzuch 2 razy dziennie rano i wieczorkiem. robie to dlatego, ze mam sklonnosci do rozstepow - dawno temu sporo schudlam w krotkim czasie i do tej pory mam rozstepy na udach. nie chcialabym, zeby pojawily sie tez na brzuchu i piersiach. uzywam kremu mustela.
a co do kolczyka, to mysle, ze powinnas juz wyjac
pozdrawiam Was wszystkie i zycze udanego popoludnia!!!

Ostatnia edycja:
co do zwolnienia to mój gin zaraz po potwierdzeniu ciąży w 6 tyg zapytał czy L4 wypisać ja nawet nie zdążyłam o tym pomyśleć:) i teraz co wizytę odmawiam na razie a on się śmieje, że nie chcę korzystać póki moge:tak: i mówi, że jak zmienię zdanie to mam podjechać do gabinetu to mi wypisze.

agasim wszystko będzie ok,trzymam kciuki!:-)

ja na rozstępy jeszcze nic nie stosuję ale pomału już zacznę ponieważ mam do nich skłonność:-:)-( w okresie dojrzewania już mi się pojawiły więc jestem pewna, że w ciąży na pewno mnie nie ominą:-(

Natalii, ja staram się codziennie używać balsamu nawilżającego, na pewno będę stosować różnych produktów i zobaczę co jest dla mnie najlepsze. Słyszałam, że zwykła oliwa z oliwek potrafi zdziałać cuda i jest idealna dla skóry, minusem jest jednak to że jak wiadomo olej jest tłusty:happy:
Skoro mowa o L4 to chciałam się zapytać, czy takie zwolnienie może wystawić każdy gin (prywatny też??) czy tylko państwowo?

Witajcie kochane.
Dziękuję za gratulacje .
Trzymam dziś kciuki za wszystkie mające wizyty u lekarza.
Co do rozstępów.
Jak ktoś ma tendencje do rozstępó to ,żeby całymi dniami w ciepłej oliwie leżał i się nawilżał to i tak rozstępy będzie miał.
To słowa mojego gina. :-D:-D:-D
Trzeba się poświęcić dla dobra dziecka.
Albo piękna figura i wygląd ,albo szczęśliwa mama i szczesliwe dziecko.;-);-)
I w tym tkwi cała prawda.
Panaceum na rozstępy nie ma i nie będzie ,bo to zależy od elastyczności skóry.
Jest genetyczne i osobnicze .
Czasami można pomóc odrobinę w zmniejszeniu ilości rozstępów przez kosmetyki ,ale to ma niewielki wpływ.:sorry2::sorry2:

reklama
yhy.można wiedziec dokładnie jak to wyczułas?ja tylko widzę mój lekko większy brzuszek ale nic nie czuję:-(dotykam,dotykam i nic nie mogę wyczuc.
rurka powiększającej macicy nie wyczujesz ręką.Ją czujesz w środku ,bo macica to mięśień,który przy dotyku ucieka do środka.
W pierwszych tygodniach ciąży podczas badania lekarz dlatego naciska brzuch jedną ręką by właśnie w środku drugą ręką macicę zbadać .
Innego sposobu nie ma.
Nam się może wydawać ,ale to nie to....;-):-):-)

Do góry