reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

a i co do coli to zawsze bardzo rzadko ją piłam a dziś z nienacka w sklepie zobaczyła cole i musiałam ją kupić! takiej ochoty dostałam, że to koniec ale wypiłam tą zero niby jest bez środków energetycznych.Smakowala mi jak cholera:) mój S się śmiał, że nigdy jej nie piłam a akurat w ciąży mam takie zachcianki:)

reklama
Witam dziewczyny :) Byłam dzisiaj u swojego gina powiedział, że wszystko jest w najlepszym porządku i zaprosił mnie na czwartek na USG - w końcu usłyszę serduszko mojego maleństwa i zobaczę go ;) Moje dzieciaki jeszcze nie wiedzą na pewno, że będą mieli rodzeństwo ale bardzo tego chcą i tylko pytają kiedy ten dzidziuś będzie w brzuszku a ja im powiedziałam że jak pan doktor zrobi zdjęcie to im pokarzę i już na pewno będą wiedzieli że tam jest dzidziuś bo tak to by już całe przedszkole wiedziało o tym że ja jestem w ciąży. Poczyniłam dzisiaj też następny krok tzn. 2 koleżankom w pracy pochwaliłam się o swoim stanie - myślę że jeśli chodzi o szefa to jeszcze poczekam może ze 2 tyg. muszę do tego dojrzeć. I to na dzisiaj tyle. Pozdrawiam dziewczyny;)

Ostatnia edycja:
As-czekamy na relację zatem:)!
Ja też byłam dziś u lekarki. Poszłam na NFZ by mieć chociaż część badań zrobionych(niestety i tak na wszystko co zalecila mi lekarka, która mnie prywatnie prowadzi to mi nie dała-np na tarczycę:/, ale i tak ze 100zł zaoszczędziłam:) ) W każdym razie-babeczka powiedziała mi, że wszystko jest ok. Teraz muszę się gdzieś na dobre usg genetyczne zapisać i w ciągu miesiąca zrobić ( by było w zalecanym terminie).
Poza tym muszę z moją wysypką iść do dermatologa. To prawdopodobnie jakieś uczulenie. Na szczęście chyba schodzi powoli.
Najbardziej zadziwiło mnie to, że powiedziała mi, że mam skończony 10 tydz ciąży (czyli weszlam w 11), a wg ostatniego usg, które miałam robione jestem w 9 tyg i 6 dniu. Martwi mnie ta rozbieżność. Boję się czy dzidizuś rozwija się prawidłowo, czy nie rośnie za wolno...czy to możliwe by taka różnica była między terminem usg a z OM-ponad tydzień czasu?

agushka nie martw się, bo rozbieżność jest zawsze. Po pierwsze wg om liczy ci tygodnie od pierwszegod nia ostatniej miesiaczki a usg od momentu zapłodnienia, a poza tym,z ę ono jest zwykle co najmniej tydzień od miesiaczki to czasem dni płodne się przesuwają i zapłodnienei następuje dużo później niż się spodziewamy, poza tym usg szacuje na podstawie wielkości dziecka. A dzieic tak smao jak dorośli są różni, jedni sa mali, inni duzi. Z czasem ta rozbiezność w tygodniach i terminach porodu wg om i usg może się znacznie powiększać. Pamiętaj, ze jedno i drugie to są tylko szacunki, choć pierwsze usg zwykle najdokładniej to określa

edit: As kciukam i czekam na relacje

Witam wieczorkiem ja na chwile bo boli mnie glowa:-( U lekarza wszystko ok, dzidzius rosnie i ma sie dobrze:tak: Moj gin powiedzial ze szczepienie przeciwko rozyczce ktore maja 13letnie dziewczynki sa na cale zycie i mam sie nie martwic:tak: Mam zdjecie maluszka ale na razie nie wkleje:no: Dobranoc

Witam wieczorkiem ja na chwile bo boli mnie glowa:-( U lekarza wszystko ok, dzidzius rosnie i ma sie dobrze:tak: Moj gin powiedzial ze szczepienie przeciwko rozyczce ktore maja 13letnie dziewczynki sa na cale zycie i mam sie nie martwic:tak: Mam zdjecie maluszka ale na razie nie wkleje:no: Dobranoc
a co, nie twarzowo wyszedł? :-)

reklama

Z iskierką wszystko w porządku :tak::tak::-D:-D:-D
Ufff ulżyło mi.
Maleństwo ma 25,6 cm i ma się świetnie.

U mnie gorzej.
Zwiększył mi Luteinę ,bo trofoblast jest bardzo nisko ułożony i uciska na szyjkę.
Szyjka na szczęście zamknięta i wygląda dobrze.
Mam dużo odpoczywać i się nie stresować.
Tak się zagadaliśmy ,że zapomniał dać mi karty ciąży .Wypisał i schował do szuflady :szok::-D:-D:-D
Focie iskierki wklejam

Do góry