reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
ta i ja zostane sama z brykajacym dzieciem, bez lektury :baffled:

Pieszczoszka - jestem pod wrazeniem! Laura to juz taka duza dziewczynka! Super! :-)

A co do pieluch, bo DrAsia mi przypomniala, ja uzywam tych z drogerii DM i jako jedyne przebadane przeze mnie nie smierdza :-) Mialam rozne inne reklamowki i probki ze szpitala i odor byl nieziemski :no:

A, co do lubienia-nielubienia, podobania-niepodobania to mialam wczoraj napisac ale zapomnialam, wiec nadrabiam teraz: przystojny ten Twoj leszek, Flaurka :-)

uff doczytałam :)

My tylko pampersów używamy-pomarańczowych nigdy nie kupowałam-miałam kiedyś 2szt próbek i jakoś nie spasowały nam. Używamy najczęsciej używamy super dry czasem active baby.

Paulinka na brak słów na Twoją siostrę

Pieszczoszka ale fajna ta Twoja Lala i zgadzam się z dziewczynami strasznie już kumata :)

DrAsia ja też uważam,ze fajnie się wbiłaś w pisanie :)

częstujcie się :-D
dziękuję
i spóźnione wszystkiego najlepszego ,bo jak jest tort to i życzenia :-D:-D:-D:-D

dzien dobry! ja dzis tylko na sekundke bo mam dzien wielkich porzadkow :)
As, ja wiem ze musze czesto zmianiac pampersy i robie tak w dzien ale co ja mam zrobic w nocy jak on mi tak sika? musialabym go budzic :eek: a tak zmianiam przy nocnym karmieniu i rano :/

doczytam pozniej, buziaki i milego dnia! :*

Moja niby też dużo sika ,ale te wkładki małeMe są naprawdę bardzo chłonne i bardzo często jak wstaje młoda rano to wkładka w 1/3 długości jest jeszcze sucha .
W dzień średnio to 4-6 pieluszek nam wychodzi ,więc pewnie tyle samo co byśmy pampków zużyły ;-)
Używam takich pieluszek i jestem bardzo zadowolona ;-):-):-)
Pieluszkowe ABC - małe Me pieluszki wielorazowe

Witam się po średniej nocy. Mała maruda budziła się mniej więcej co godzinę, ciumkała cyca przez 2 minuty i zasypiała na kolejną godzinę. Dzisiaj chyba spróbuję ją troszkę rozbudzić w nocy żeby sobie porządnie pojadła. Zobaczymy jaki będzie efekt.
Dzisiaj jedziemy do moich rodziców na obiad więc nic robić nie muszę i dobrze, bo mi się robić nie chce. Jesienna deprecha odrobinę złagodniała po moim wczorajszym wyjściu samotnie na miasto (ta- poszłam na warsztaty "bezpieczny maluch"). Dziecię zostało z tatusiem. Mieli się świetnie bawić a okazało się, że było strasznie. Wszędzie było źle. Na macie, w bujaczku, na rączkach. Nic nie cieszyło. Z jedzeniem też były cyrki- w ciągu 15 minut zjadła 2 łyżeczki kaszki na moim mleku. Jak przyszłam do domu to się właśnie z tą kaszką męczyli. Tzn. męczył się mąż bo Ula miała jeszcze sporo energii. Mąż stwierdził, że było strasznie- został opluty od czubka głowy do pasa. Do tego dziecko jakimś cudem starło sobie naskórek na czole i ma brzydki ślad. No ogólna masakra. Czym prędzej poleciałam się przebrać i popędziłam z odsieczą bo przecież nie chciałabym coby mi się mąż do opieki zniechęcił. Jego wysłałam na spacer z psem. No i co się okazało? Kaszka została zjedzona. Nie cała ale poszło nieźle. Otarcie na czole magicznie zeszło po użyciu wody (otarciem były przyschnięte jabłuszka z owocami leśnymi ;-)) a siedzenie w bujaczku przestało przeszkadzać.
Na szczęście nie usłyszałam nic w stylu "widzisz- nie mogę z nią sam zostawać bo jest masakra". Za to myślę, że dotarło, że nie zawsze jest cukierkowo jak z nią siedzę sama.

No rozpisalam się z rana. Ide sobie śniadanko zrobić- jajecznica z kiełbaską i cebulką będzie świetnym pomysłem :-)

To dzisiaj ja wstalam lewa noga Katasza- ale ty juz to wiesz;-) dzieki Flaurka za filmik- poprawil mi troche humor- najlepszy byl ten w tym zielonym chodziku:-D i gratki dla Hubiego :*

I zalegle gratki dla wszystkich polroczniakow :* gubie sie w tym wszystkim co, jak i kiedy :zawstydzona/y:

pozniej wszystkim poodpisuje bo musze juz wstac:zawstydzona/y:

Hejka noc koszmarek 5 razy cycanie mam dosć:crazy:.Rano uśmiech od ocha do ucha i radosne szczebiotanie ,a ja chcę spać!!!!!!!!!!!!.No cóż wypiłam kawkę przebrałam słodką Ameliankę wypiła kaszkę ona znów śpi:tak:,a ja:rofl2::no:.Niebawem idziemy do kościoła dziś same bo M w pracy.Oczywiście nie wiem nic o czym pisałyście i już pewnie nie nadgonię ale cóż tak bywa .Całuski i && gdyby któraś potrzebowała to to właśnie za nią:-):tak::-D

reklama
Do góry