reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

andav - no być może powinien, ale wiesz co... dziecko to nie matematyka - jedno zacznie wcześniej, inne później to tak jak z siadaniem :) kupa majówiątek już siedzi a mój leci na nos :p Krzycho czasami reaguje na Krzysia, czasami na Ptysia :p ale tak, żebym go zawołała, a on odwrócił główkę, to nieee....

ciekawa jestem, kiedy mój zacznie siadać :D

reklama
No moja siedzi ale jako kiwaczek.Nie raczkuje ale jest ciekawska i na imię reaguje.Zauważyłam ,że ona chętnie się nadal do obcych uśmiecha ale teraz uważnie się najpierw przygląda potem spogląda na mnie i znów na kogoś obcego i dopiero wtedy się uśmiecha.Każde dziecko inne ale wszystkie przechodza przez to samo tylko w różnym czasie i z różną intensywnością

Zanetaa, możesz być dumna z takiego brata :-) mam 3 siostry - dałybyśmy się pokroić za siebie i to jest super :-) Przykro mi z powodu Waszej syt. finansowej, ale przecież nie będzie to trwać wiecznie &&
Katasza, jakie są przykładowe dania na obiadki? Przecież Ula na pewno nie je jeszcze wszystkiego prawda? Czy oni jakoś biorą to pod uwagę? Czy wszystkie dzieci np. 6 miesięczne i 9 miesięczne maja to samo?
Natalkaa, gratuluję kolejnej dzidzi. Spokojnych 6 miesięcy!!:-) && oby była córeczka, córeczki są super :-D
Czarnula, dobrze, że pogadaliście z mężem, && żebyście wytrwali w postanowieniach
Little_nina - ale atrakcja ;-) Mój Ch. też miał takie zapędy, że nie będzie kupy przebierał... ale na zapędach się skończyło, zbuntowałam się;-):-D
Mysiochomis, widzisz, pisałam, że się w końcu wyśpisz, jesteś już na dobrej drodze ;-)
Flaurka - u mnie było podobnie, raptem nie dałam jeden dzień cycka i mleka od razu tyle co kot napłakał (wystarcza jedynie na jedno krótkie cycowanie w ciągu dnia), normalnie prawie usłyszałam westchnienie ulgi z moich cycków, że już nie muszą się produkować :-);-)Tak jakby tylko czekały na ten dzień;-) No i też 2 czy 3 dni po tym dostałam pierwszy okres :-)
Andav, tak moja Amelka reaguje, co mnie niesamowicie cieszy i rozczula:-)

U nas noc i dzień standardowy ( 2 pobudki na mleko w nocy), rano od 6 do 7:30 z tatą, później - ku mojej wielkiej radości - córeczka zasnęła wtulona we mnie i pospałyśmy do 9:30 :-) Później jeszcze 2 drzemki, trochę zabawy i trochę więcej marudzenia - ma tak od 3 dni, nie wiem o co chodzi :eek: Dziś zaczęła przygryzać dolną wargę - może to zęby?
Na obiadek dostała zupkę z dużą ilością "grudek" - trochę się bałam, że zacznie się krztusić czy coś, a ona jakby nigdy nic - zjadła i nawet nie zauważyła różnicy :-D.

Andav - Oliver reaguje na swoje imie, czasem trzeba je powtorzyc. Ale to zasluga tatusia, bo sie do niego od urodzenia po 1000 razy dziennie zwraca po imieniu :tak: A z siadaniem to toczka w toczke jak Anikowy Krzys :baffled:

Flaurka - teraz napisze Ci szalona propozycje: a nie mozesz Ty sie w pracy skubac po cyckach? ;-)Tak dla stymulacji laktacji. Oczywiscie dyskretnie :-D Moze to cos podratuje. Jednak szanse sa ograniczone, bo mleczko sie produkuje nie tylko mechanicznie ale i glowa i sercem. Obecnosc dziecia, przytulanie sie, myslenie o nim tez pobudza laktacje. Jesli Ty sie na te kilka godzin kompletnie wylaczasz to Twoje piersi nie maja bodzcow. Jak chcesz jeszcze troche pokarmic to musisz powalczyc. Powodzenia! :happy:

Natlalia - no to gratulacje! Sama wiesz, ze maj to swietny miesiac na rodzenie dzieci :-) Na pewno dasz rade :-)

Paulinka - pomysl o drukowaniu pocztowek ze swoim Mikolajkiem :tak: Serio! :tak:Bedziesz miala co wyslac rodzinie w te swieta :-)

U nas dzis tez byla akcja z kupa. Tak sie wiercipiecil na przewijaku, ze utytlal sobie zdjeta juz przeze mnie pielucha plecki, body i pajacyk. Bylo wiec przyspieszone mycie i dodatkowe pranie (a jak na zlosc akurat to zrobil w czasie, gdy chodzila pralka na 60st) :wściekła/y::-D Dobrze, ze to jeszcze te bezwonne kupy mleczne :-)

Natalka, gratuluję:) Przyznam szczerze, że trochę mnie przestraszyłaś, ja od jakiegoś czasu też gorzej się czuję, okresu brak, karmię piersią i mam nadzieję....nie... to nie możliwe...chyba:szok:

Ja miałam wracać do pracy 5 grudnia ale w związku z ciągle przesuwającą się przeprowadzką kombinuję, żeby wrócić 2 stycznia. Jutro ma się okazać czy mi się uda.

Jeśli chodzi o facetów to mój W też pomaga mi od wielkiego święta, co prawda po pracy spędza czas na budowie ale jak jest w domu to też się miga od obowiązków domowych.

Dobrej nocy:)

reklama
andav mój już coraz częściej zaczyna reagować na swoje imię-ale nie zawsze,czasem jak go wołam to olewka tylko się uśmiecha pod nosem i patrzy w druga stronę ;-)nie wiem czy świadomie,ale naprawdę wygląda to tak jakby specjalnie udawał,że nie słyszy. Możliwe taką zabawę sobie wymyślił?

Do góry