reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Czy ktośma zestaw naprawczy?? moje dziecię się popsuło już druga noc z rzędu budzi się w środku nocy każe się tulić i wcale nie ma ochoty na dalszy ciąg snu.Jestem niewyspana:wściekła/y:

DrAsia - no śmiesznie jest, ale dopiero jak mi nerwy opadną. wczoraj była "kłótnia" o ławę przy kanapach(2 x trójka ułożona w narożnik). no i ja chcę dwie ułożyć w "L", a Misiek jeden duuuuży kwadrat i jazda, tysiąc argumentów, nerwy się pojawiły w końcu powiedziałam, że pogadamy o tym jak będziemy kupować. łaził za mną i sie śmiał, że jak nie chcę dużego to kupimy sobie taki 60x60. chwilę później śmialiśmy się z siebie, bo kłócimy się o stół, który kupimy najwcześniej za 5 lat:0)

Katasza - co do krzesełka, też mam drewniane i nie zmieniam, ale suse ma rację:) dodam, że Barti uderzał sztućcami i zrobił małe ryski, jedzenie weszło do środka i kolorek został, bo nie da się zmyć. plastikowy pewnie tylko przetrzesz i gotowe, ale drewniane takie ładne;)
z wielkością nie mam problemu, bo Bartek szybko chciał być "dorosły" i koło 2,5 roku siedział przy stole na krześle.
jeśli zaś chodzi o smoczek, to nie zrażaj się:) to jeszcze wcześnie, może Ula potrzebuje czasu? i skąd pewność, że przedszkolu aktywnie korzysta ze smoka?

Pieszczoszka - ja poszłam, nawet na dyżur, ale Barti to 39,3 i płacz, że boli. a jak Laurka się zachowuje? marudzi? płacze? nie je? u nas Nutka gorączkuje czasem, robi rzadkie kupy, czasem nie je, ale to ząbkowanie na 100%, potwierdzone badaniami. przejrzyj dziąsełka, bo ja pamiętam to u Was jeszcze cisza - && za Lalusię:*

noc taka jak wczoraj, czyli do dupy, łagodnie mówiąc.. kiedy ja się wyśpię?? kuźwa, chociaż 2h ciągiem, proszęęęęę

azula - skrzynka z narzędziami męża się liczy? powiedz jak jej użyć, a sama spróbuję! na pocieszenie mogę Ci podać rękę, bo ja też niewyspana

Ostatnia edycja:
Anik, spróbuj zabrać Krzysia na koncert - może akurat mu się bardzo spodoba i nie będzie żadnego marudzenia. A w razie w. zabierz może mamę, żeby zajęła się małym, a Ty mogła zostać na koncercie :-)

Martusia, mąż tak reaguje na zimno ;-)w kościele była bardzo zimna posadzka i zaraz mu się zachciało siusiu ;-) Super, że Twój Maluszek taki śpioch, moja córeczka jeszcze budzi się dwa razy na mleczko w nocy i jeśli po drugim karmieniu (około 4) wezmę ją do siebie do łóżka (co uwielbiam ;-)) to pośpimy do około 7.30.

Pieszczoszka
, tysiąc razy próbowałam wstawić suwaczek... aż w końcu skończyła mi się cierpliwość ;-).

Olisiaa, krzesełko super, a cena jeszcze lepsza:-) Gratuluję udanego zakupu.

Dzień dobry dziewczęta. Wpadam na chwilę bo dziecię już w żłobku więc zamierzam wolny czas spożytkować na leżenie w wannie. Oczywiście nie cały ale pół godzinki się przyda. Potem skoczę do siostry zanieść jej ubranka z których Ula powyrastała bo Karolinka mimo, że starsza o 2 tygodnie to dalej mniejsza.

Zanetaa- masz rację. O tym nie pomyślałam, że w żłobie może nie korzystać ze smoka. Zobaczymy jak to będzie- teraz jak szłyśmy to zasnęła w wózku bez smoka to może sama powoli z niego rezygnuje.

Lecę do wanny- miłego dzionka.

Witajcie,u nas noc w miare,tylko musiałam pannie co jakis czas smoka do dzióbka wkladac bo płacz był,ale pobódke zrobiła o 7 to nie jest zle :)

Flaurka powodzenia w pracy :)
Olisiaa krzesełko super,zakup udany;-)My jeszcze nie mamy,ale w grudniu mysle,ze juz kupimy.
Pieszczoszka moze faktycznie to przez ząbki.

Mała zasneła to korzystam,troche ogarne mieszkanie.
Buziaki ;*

reklama
Witam sie o weekendzie ;-) podczytalam was troche w niedziele ale juz nie bylo kiedy odpisac ,u nas wszystko w normie,nic nie nie dzialo czyli nudy na pudy :-p

No wiec tak:

Katasza
spóznione najnaj dla Uleńki :**

Zanetkaa,Pieszczoszka zdórówka dla dzieciaczków

DrAsia super ze chrzciny sie udaly ;-)a co do sytuacji z mężem to przynajmniej będzie co dzieciom opowiadać :-p ja tez swojego zawsze biore ok 4 do siebie ( taka jakos sie przebudza ) i sobie spochamy do 7.30 ...i tez to uwielabiam :-)

Kasiula nie martw sie mój nie raz jeszcze dzieci sobie zrobia "ała" no nieunikniony aspekt posiadania malych dzieci ;-) mój tez juz raz miał spotaknie głowy ze ściana ale skonczylo sie tylko na chwilowym płaczu ;-) ot matka go za blisko ściany posadziła:sorry: ...no ale to nie znaczy ze jestesmy gorszymi mamami ...wręcz przeciwnie jesteśmy normalne bo której sie nie zdarzylo popełnic takiegi błedu ???? chyba mało takich mam;-)

Tynka napewno sie odnajdziecie w nowej rzeczywistosci ...dobrze ze bedziecie tam mieli jakąs rodzinke to juz cos ...a najwazniejsze zeby troche tej kasy zarobic ;-) i wazne ze jedziecie tam cała rodzinka :tak:

Wikasik ja bym wpierw mimo wszystko zaprosila na bb ta dziewczyne...niech poznaja ja tez te ktore na FB nie lubia siedziec lub nie maja ....a zreszta my wszystkie tez tu sie poznalysmy wiec mysle ze tak bedzie najbardziej fair ;-)

Little nina mowisz widzisz ząbka toja gratuluje :-)

Flaurka udanego 1 dnia w pracy ;-) ciekawe jak co tam dziś zleci dzien...

Azula to jak juz bedziesz miała taki zestaw naprawczy to ja też poproszę :-p

Mysio..... Gabrys jest superancki ....ale ty juz o tym wiesz :-)

Martusia ...Dorka i Martaik udzielaja sie na Fb :)

nie wiem co komu jeszcze wiec ogolnie &&&&&
miłego dnia dziewczynki :****

Ostatnia edycja:
Do góry