reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Szkoda ze na te swieta nie jedziemy do gdanska bo zapewne bym ci je jakims kurierem podeslala..
Nie kolekcjonuje rzeczy po dzieciach bo szkoda mi miejsca a nowe ciagle sie zbieraja...to jest moja antykoncepcja psychiczna...3go dziecka nie chce za nic...moze brzmi to okrutnie ale srednia ze mnie matka polka..

reklama
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Wredziolek wciaz nie spi :no:

Flaurka: && za udany start na nowym etapie - dla Ciebie ale przede wszystkim dla synka :tak:

Moj jest przerazony, kiedy mama placze. I bardzo, bardzo wtedy chce mnie pocieszyc :-)

Hahaha - Flaurka - od kiedy zaczęłam czytać Was na tym forum, rzadko kiedy Twoje posty nie wywołują mojego uśmiechu :-D profAsia tego jeszcze nie było ;-) a tak na poważnie to doskonale Cie rozumiem... mam podobną reakcję z tym, że od 2 tygodni, może to przesada, może nie ale ryczę codziennie na myśl o powrocie do pracy. Dla mnie rozstanie z moją córką na dłużej niż 2 godziny jest w tej chwili bolesne (wiem, że się przyzwyczaję, wiem, że tak musi być, wiem, że Ona też da radę, ale i tak jest ciężko).
Takie macanie twarzy tez mam przy zasypianiu :-) No i wkładanie paluchów do nosa ;-) uwielbiam te jej miękkie rączki :-)

Mater deju jak Wy sie teraz rozpisalyscie! Caly dzien niewiele a teraz zamiast spac az Wam klawiatury palce parza od tempa :-D Ide spac, poki malz chustuje, bo noc zapowiada sie ciezka :confused2: Pa, pa :happy:

Ostatnia edycja:
A ja czekam na męża nadal... Już się zameldował z ziemi, jest po naszej stronie :) Jutro będzie rano hardkor :D

Mysio - Gabryś jest przesłodki! :)

Ja rozważam, czy Krzycha nie zabrać 8 grudnia na koncert - ale Maciek na scenie a ja z małym sama w pierwszym rzędzie - jak zacznie marudzić, to będzie smutno... I dalej nie wiem - brać go, czy podrzucić mamie :( Aż zazdroszczę, że Gabryś taki grzeczniutki był :D

My też rozważamy krzesełko do karmienia, ale póki co Krzycho jeszcze nie siedzi sam, więc krzesełko mija się z celem na chwilę obecną. W grudniu pomyślimy o czymś :)

Flaurka - może się doczekam, że mi odpiszesz :p w jakiejś sieciówce kupiłaś tę matę? :D Bo też chcę dla Krzycha, a nie spotkałam takich w rozsądnej cenie :)

ale na koniec się rozpisałyście:)
flaurka oby godziny w pracy szybko Ci jutro zleciały i wcale Ci się nie dziwię tego rozklejenia podczas usypiania...
DrAsia męża chyba z nerwów pogoniło hehe;-) najważniejsze że chrzest udany a krzesełko bardzo ładne:tak:
mysio Gabryś to jest przesłodki! taki maluch a już filcharmonię zaliczył:-)
kugela ale masz wytrwały egzemplarz w domu!:surprised: &&& oby szybciutko usnął (choć pewnie teraz to już śpi) i spał całą nockę bez grymaszeń:tak:
zanetaa &&& oby Bartusiowi szybko przeszło:tak:

tak sobie dzisiaj pomyślałam o Martaik i Dorce bo dawno się nie odzywały ciekawe co tam u nich...

Oliwierek śpi jak zwykle od 20 pobudka będzie jak co dzień między 7-7.30 mleczko i pewnie pośpimy do 9-10 wcześniej to się nie ruszamy Oliś śpioch jak mama:-p
doczytam inne wątki i lecę do wyrka dobranoc:*

Suse, chyba bym się bała tego chicco ;-) w sensie, że przy bardziej ruchliwym dziecku takie mało stabilne, mało bezpieczne
Jeśli drewniane krzesełko to dla mnie takie jest super : KRZESEŁKO DREWNIANE DO KARMIENIA 2W1 DREWEX TEAK (2769614383) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Taki model krzesełka miałam dla Klaudii i kubusia .
Obecnie mam Caretero i jestem mega zadowolona .
HIT caretero primus KRZESEŁKO / STOLIK 6 kolorów (2684924236) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A ja czekam na męża nadal... Już się zameldował z ziemi, jest po naszej stronie :) Jutro będzie rano hardkor :D

Mysio - Gabryś jest przesłodki! :)

Ja rozważam, czy Krzycha nie zabrać 8 grudnia na koncert - ale Maciek na scenie a ja z małym sama w pierwszym rzędzie - jak zacznie marudzić, to będzie smutno... I dalej nie wiem - brać go, czy podrzucić mamie :( Aż zazdroszczę, że Gabryś taki grzeczniutki był :D

My też rozważamy krzesełko do karmienia, ale póki co Krzycho jeszcze nie siedzi sam, więc krzesełko mija się z celem na chwilę obecną. W grudniu pomyślimy o czymś :)

Flaurka - może się doczekam, że mi odpiszesz :p w jakiejś sieciówce kupiłaś tę matę? :D Bo też chcę dla Krzycha, a nie spotkałam takich w rozsądnej cenie :)
Taką matę kupisz w Decathlonie ,go sport i innych sklepach sportowych ;-):-):-)

Udalo mi sie was dogonic! Gdy tylko bylam u celu, to nagle pojawialo sie nowych 5 stron... Tylko ze teraz juz nawet ciezko probowac zauwazyc kazda z was i skomentowac/odpowiedziec! Dlatego przepraszam, ze tak wybiorczo.

Najpierw zalegle buziaki dla polroczniaczkow :* :*

Powodzenia Flaurka!

Dla chorych mam i dzieci duuuuuzo zdrowka.

Tynka powodzenia! Czasem ludzie nam mowia, ze podziwiaja odwage, ze wyjechalismy tak daleko, a ja cicho mysle, ze odwaga bylo zostac... Oby twoja starsza pociecha szybko sie odnalazla w nowej codziennosci, czesto dzieciom na poczatku nie jest latwo, ale po roku albo i szybciej znaja jezyk na rowni z innymi i problemy znikaja.

Witam nowa mame :)
I pytanko - juz kiedys wspominalam o mamie, ktora chce dolaczyc do naszej grupy na fb. Odpisalam, ze zapraszamy najpierw na bb. Wczoraj napisala i pyta, czy bez bb by sie dalo - obiecalamd, ze zapytam. Ma na bb konto, ale jakos fb jej blizszy i ucieszyla sie, ze znalazla nasza majowa grupe (jej maluszek kwietniowy). Co mam z nia zrobic? Nalegac na bb czy wpuscic na fb?

DrAsia super krzesełko:) może wstawisz sobie suwaczek żeby było wiadomo w jakim wieku jest Twoje maleństwo?

Moja Laura ma 7 mies i dalej ze smoczka pije 0 i 3 + ;/ ( dziś albo jutro ide na zakupy to kupie jej kubek niekapek taki 6+ a smoczki musze zamówić na allegro bo nie moge w sklepie ich dostac)

Laura ma dziś 37,6. poczekać jeszcze co będzie? czy iść dziś do lekarza? co byście zrobiły ??

wikasik moje zdanie mało ważne bo ja jeszcze nie dotarłam na fb( w planach;-)) Ale moim zdaniem powinna pierwsze na bb się rozgościć...

reklama
Witajcie! nie było mnie dwa dni a do nadrobienia mma 12 stron, nie wiem czy mi sie uda ale postaram sie przeczytac i cos napisac. Uciekam czytac i odpisywac w miedzy czasie :) .............
spóźnione zyczona dla połroczniaków
DrAsia witaj na forum :)
Żaneta co do braku kasy to doskonale cie rozumiem bo my tez zyjemy od wypłaty do wypłaty i nam nie starcza na jedzenie. Na allegro wystaw ciuszki, nauczysz sie teraz jest duzo prosciej cos wystawic i sprzedac bo kiedys to było roboty z wystawieniem a teraz raz dwa i jest :D jak bedziesz potrzebowac pomocy daj znac
Niuska duzo zdrówka &&&&
Pieszczoszka oby z Laurunia było lepiej, widze ze jednak czopek zadziałał? super! :-)
TYnka5 trzymam za was kciuki, pewnie bedzie ciezko ale dacie rade. Podziwiam Was za odwage
Flaurka powodzenia w pracy
suzi wspolczuje bałaganu i sprzatania po remoncie
DrAsia super to krzesełko. JA wczoraj wylicytowałam takie Krzesełko do karmienia Baby Ono (2801757290) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No wiec przeczytałam wszystko, lece na inne watki
aha u nas noc ciezka Ola budziła sie kilka razyw nocy bo ciagle głodna była, mimo ze dostała zageszczone mleko na noc to wstawałam do butli jeszcze dwa razy, nie wiem co sie stało....
A tak poza tym weekend minał sympatycznie i było wszystko ok u nas bez wiekszych rewelacji

Do góry