reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

hej u nas noc kiepska jak zwykle :) młody obudził się po 3 i nie chciał spać ale poległ w końcu ...
Niuska dobrze że Emmusi już lepiej :tak:
Dr Asia witaj i pisz ile się da :-D
pieszczoszka dacie radę z pieniędzmi to tak jest im ma się więcej tym się więcej wydaje...A teraz Z czego pisałaś Seba więcej zarobi więc będzie ok MY mamy jedną wypłatę 2000 zł i trochę w domu dorobi mąż ale jest ok starcza na wszystko i czasem zostanie ...zależy jaki miesiąc teraz zima i są wydatki a węgiel

reklama
Dziękuję wszystkim za przywitanie :)

Zanetaa, Pieszczoszka ma rację - Allegro jest bardzo proste :-) Na pewno dasz radę, a zawsze to dodatkowe pieniądze. Będzie lepiej dziewczyny &&.
Katasza, bardzo mnie cieszą Twoje wpisy odnośnie żłobka i tego jak Ula super się w nim odnalazła:-). Liczę, że z moją Dzidzią będzie podobnie. W ostatnim tygodniu listopada skorzystamy z pakietu adaptacyjnego (chociaż Ciocie ze żłobka twierdzą, że to bardziej dla mamy niż dla dziecka w tym wieku ;-)). Zobaczymy jak to będzie. Aha - my również zapisaliśmy Amelię od razu jak dostała pesel (czyli na początku czerwca). Pomimo tego mieliśmy jeszcze co najmniej rok oczekiwania na żłobek państwowy:szok:. Tzn. teraz z racji tego, że mamy ten żłobek prywatny z dofinansowaniem zostaliśmy skreśleni z listy do żłobka panstwowego.

My również nie mieliśmy problemów z odparzeniem. Jednak w domu mam w pogotowiu bepanthen, którym smaruję lekkie zaczerwienienia.
Flaurka, postaraj się jednak "wpadać" na forum codziennie, lubię czytać Twoje posty ;-). Chociaż sama nie wiem jak to będzie z czasem po moim powrocie do pracy...
Kasiula - znam dokładnie to stwierdzenie na temat wydawania pieniędzy :-)i nie rozumiem tego zjawiska ;-):-D muszę się w końcu ogarnąć i zacząć oszczędzać:-D

U nas noc w porządku - karmienie około północy (przed moim pójściem spać), później o 4, spałyśmy do 7, tata przejął córeczkę a ja pospałam do 9.30 :-).
Muszę zrobić to, co na dziś zaplanowałam - jutro mamy chrzest - całe szczęście bez imprezy (tylko obiad i kawa dla chrzestnych).
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Niuska no właśnie jak nie jakaś choróbsko to dla małego coś trzeba kupić i zawsze polecą pieniądze... ale trudno się mówi ...
Jakoś tu pusto jak to przy weekendzie ...Chyba pójdę na spacer bo jakaś dziwna jestem bez życia ...

Ja za prasowanie sie wziełam,tez mi sie nic nie chce,mała cały czas spi tylko na jedzenie sie budzi ale apetytu zbytnio nie ma,jakas nie wyrazna jest i cos pokaszluje bardziej :\

Pomyliły mi się wątki :zawstydzona/y: wiec wklejam na odpowiedni :zawstydzona/y:
Wpadam sie przxywitac, ale niestety nie napisze nic wiecej, bo! mam taki sajgon w domu że szok
eek.gif

Rozbierają nam piece kaflowe
eek.gif
realmad2.gif
angry.gif
No masakra! Jakby tajfun w nas trafił
angry.gif
angry.gif
angry.gif

Odezwe sie jak tylko doprowadze mieszkanie do stanu używalności
confused8gj.gif
czyli pewnie za kilka dni
sorry2.gif

:*:*:*:*:*:*

Witajcie,
staralam sie nadrabiac,ale nie daje rady.Normalnie mi sie literki zlewaja,nie moge sie skupic na czytaniu.Moze uda mi sie dokladniej nadrobic...kiedys,ale nie obiecuje.
Wiec tak.
Witam nowa Mame!
POTRZEBUJACYM &&&

Dr Asia no właśnie coś mi nie pasiło choć jestem stara zgrzybiała półślepa to jednak coś mi nie pasiło.(tego nicka nie kojarzyłam)Witaj serdecznie :-).Dziewczyny ,a co ja mam zrobić M zarabia b.mało mam parę groszy z wynajmu i prawie 45 lat kto ,gdzie i czy mnie zatrudni ,a jest ciężko .M nawet drugiej roboty nie może dostać bo jest tylu chętnych w tym miesiącu tylko 3 dniówki dodatkowo zrobi .Jest źle:-(,a tu jeszcze byśmy węgiel kupić musieli nie wiem za co:eek:Jak jakiś dniówek nie podłapie to chyba tylko wodzionka i chleb z tustym nam pozostanie no i kartofle:wściekła/y:Chętnie za parę złotych bym się jakimś dzieckiem zajęła w podobnym do Amelianki wieku mieszkanie mamy duże ja mam wprawę i cierpliwość(której za młodu miałam o wiele mniej)no ale nie mam takiego kursu ukończonego ,a mnie nawet teraz nie stać by na taki iść

reklama
Niuska pisałaś że już lepiej ... a tu się pogorszyło ?? byłaś u pediatry??
suzi dasz radę my kobiety mamy sprzątanie we krwi :):-D
fiore trzymaj się jakoś ...
azula no niestety taka ta szara rzeczywistość w Polsce nie ma pracy i żyje się z dnia na dzień ale pocieszmy się że może się poprawi :-D
Ja mam dziś czas na pisanie a wszystkie pouciekały :-D
edit
Brała może któraś z mam karmiących antybiotyk duomox ??

Do góry