reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

annte Ninka BOSKA !!!! Świetne ma włoski :)

fiore oby Leo się polepszyło !!! mocno &&&&&( nie zapominam :p )

DrAsia Witaj ;)

Wczoraj Lalcia poszła spać po 18:00 i spała do 7:00 z 3 pobudkami.
Sebastian pracował kiedyś w Holandii i jak wrocił do Pl starał sie o jakiś jeden dodatek rodzinny czy jakos tak: mówi na to rozłąkowe .
I przyznali nam taki jednorazowy zasiłek:) więc po niedzieli mam nadzieje ,że już będą pieniążki na koncie i będe mogła w końcu kupić LAurusi krzesełko do karmienia,fotelik nowy do auta no i inne pierdoły :)

reklama
Aga - to ja Ci powiem jaki jest najlepszy sposób na czerwoną, ostro odparzoną pupę - wietrzyć i wietrzyć. ważne jest żeby po każdym sikaniu i kupie myć pupę, nie chusteczkami tylko wodą z płynem, którego używasz do kąpieli. po umyciu i DOKŁADNYM wypłukaniu wytrzeć ręcznikiem (wiadomo, przykładając ręcznik nie trąc) i zostawić na cały dzień. za każdym razem to samo. duuużo roboty, ale pomaga. smarowanie i pakowanie w pampers za dużo nie pomoże, bo wtedy krem/maść przylega do pampersa i ten choćby był niesamowity to powietrza nie przepuści.

annte - Ty wiesz:*

Drasia - witooomyy:)

Pieszczoszka - żeby tak nam chciały wpaść jakieś pieniądze! a tu kurczę same wydatki:/ i już szarpnięty debet na koncie, bo na jedzenie nie ma;/ tak źle to jeszcze nie było. myślę nad sprzedażą wózka - gondoli, może coś wpadnie do kieszeni, ale troszkę mi szkoda, bo myślałam, że zimę przetrzymamy, bo on bardziej zabudowany niż spacerówka ( w sensie grubszy materiał i to 2 warstwy i zapięcie od przodu, w spacerówce jest pokrowiec, ale daje gorszy efekt). ubranka pozbieram ładniejsze i też sprzedam, myślę tylko jak:D na allegro nigdy nic nie sprzedawaliśmy, więc się nie znam;p

noc full wypas! Nutelka spała do 3!!! przebrałam ją (kupa), nakarmiłam i do łóżeczka. 20 minut i spałam. ostatecznie wstała po 7, bo Bartek przyszedł z płaczem, że go uszko boli i tatuś już mu dawał syropki. zaś choroba!! posmarowałam, zakropiłam i zastanawiam się, czy jechać na dyżur do konowałów, czy czekać...

zaneta ja Ci powiem,że my ciągle pod górke mamy :-( Ostatnio pożyczyłam pieniądze od mamy bo nawet na mleko nie miałam dla Lali..
Ja też wszystko robiłam żeby jakiś grosz wpadł do kieszeni np:sprzedawałam małe ubranka Laury
Nie jest fajnie żyć od wypłaty do wypłaty i martwić się z dnia na dzień czy starczy na to czy tamto.
Sebastian nie dostanie tego za wiele ale dla nas to bardzo dużo.Będe mogła chociaż rodzicą oddać pieniądze i kupić Lali to co trzeba i jakoś dociągniemy do 3 grudnia(wtedy S ma wypłate) i Tak będzie mniejsza bo już brał zaliczkę 500zł :-( No ale trzeba było bo jak wiesz płacimy tego adwokata :-(a na paliwo też kasy idzie sporo.
Kochana Allegro jest proste do opanowania:) Dasz radę :)

Witam sie przy kawce :-)
Witam nowa mamę i to z Poznania :-) pięknie ;-) rozgość się u nas ;-)

kurde no nie mam nic do napisania wiecej :p ncoka normalna :p jeszcze sie nic nie dzialo :p

Miłego weekendu :-) :***

Hej dziewczyny.

Witaj DrAsia- zapraszamy. Pisałaś, że Małą posyłasz do żłobka- moja Ula już od 2 tygodni do żłobka uczęszcza (nam się z państwowym udało a zapisywaliśmy pod koniec maja) i jest super. Ja co prawda wracam do pracy 6 grudnia ale postanowiliśmy ją przez ten miesiąc powoli przyzwyczajać. Zaczynaliśmy od 1,5 godziny dziennie a teraz siedzi już 4. Od wtorku będzie już na 6- docelowo ma zostawać na 8 godzin.

Było o odparzeniach. U nas odpukać nie było jeszcze żadnego. Pupę kremem (linomag) smaruję tylko po kąpaniu bo w nocy nie zmieniam pieluchy. No i panie w żłobku też jej pupę smarują. Zobaczymy jak będzie dalej.

Pieszczoszka- a nie myślisz żeby może jednak poszukać jakiejś pracy, chociaż na pół etatu? Zawsze to trochę łatwiej by było.
Zanetaa- ty coś chyba o pracy myślałaś, szukasz czegoś?

U nas kwestia kupowania fotelika się rozwiązała. Ponieważ wózek (3w1) kupowała teściowa to moi rodzice zaproponowali, że kupią nam fotelik samochodowy 9-36 kg. To też mega ulga dla portfela.

Flaurka- no jak to nie będzie cię tu codziennie. Ja będę tęsknić.

reklama
Do góry