reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

W związku z tym ,że po porannych zakupach na bazarku i przyniesieniu toreb do domu zaczął mnie boleć brzuch ,a potem pojawiło się plamienie to wylądowałam w łózku.
Brzuch nieco mniej boli ,a efektem leżenia jest taka pszczółka.

reklama
Madziula koniecznie daj znać, dobrze że teraz jest usg, moja mama 2 tygodnie przed porodem się dowiedziała że będą bliźniaki :-)
As76 ty sama zrobiłaś takie cudo? Piękna pszczoła jestem pod wrażeniem:-)

Witam wieczornie, właśnie skończyłam sprzątanie po gościach - padam.
Co do powiększającego się brzuszka to ja jestem doskonałym przykładem - poprzednia ciąża, brzuszek pojawił się koniec 4 miesiąca a teraz dużo, dużo szybciej:)
FIORE - trzymam kciuki, wszystko musi być dobrze i będzie.
A tak swoją drogą to ja sobie nie wyobrażam jak będzie jak ja będę musiała iść do szpitala i jak mój poradzi sobie z domem i Mateuszem - no chyba, że się pozytywnie zdziwię:)
Dobrej nocy, lecę odpocząć:)

Ja też jestem potwierdzeniem,że przy kolejnej ciąży brzuszek szybciej się ujawnia. Ostatnio do 15tyg nie było nic widać a teraz już balon mi wywala.

też się zastanawiam jak moi chłopcy sobie poradzą kiedy będę w szpitalu (jak zostawie ich samych na kilka godzin, to dywanu nie widać, a brudnych naczyń w kuchni od groma, nie wiem w co najpierw ręce włożyć).
Wczoraj dziewczyna kuzyna Mojego urodziła synka:) prawdopodobnie Mój będzie chrzestnym:) aż tak cieplej na sercu... nie mogę się doczekać kiedy urodzi się nasze maleństwo;)

Fiore, badz dzielna i jedz!

U mnie juz niedziela :) dzis jedziemy ze znajomymi na piknik. Wigor sie ucieszy, bo to w duzym parku i bedzie mogl troche pobiegac. Ostatnio wychodzi radko i nieregularnie. Mi sil starcza ledwo na prace, wczorej jakies zakupy. Na pare tygodni powinno byc lepiej, co? Juz mi brakuje moich spacerow. Codziennie bylo ok. 5km, w weekendy 9-12km, a teraz tylko spie. Basen tez odpuscilam.

Ktoras pytala o staniki - podczepiam sie pod pytanie. Kupilam 2 nowe, niestety z fiszbinami, juz mi zle i choc juz byly sporo wieksze, to sa teraz na styk. Najgorzej obwod, bo nie tyje, a musialam rozmiar wiekszy wziac, a najchetniej i tak w rozpietym bym chodzila, tzn calkiem bez.

ja kupiłam E:szok: i okazuje się, że jest w sam raz. jest gładki i lekko usztywniany żeby dźwignąć te moje arbuzy, ale piersi bolą mnie tak, że nawet w nim śpię, na zmianę ze starym D.. majtki też muszę kupować większe, bo wydaje mi się, że stare mnie uwierają w podbrzusze. muszę się wybrać na zakupy, bo niedługo nie będę miała w co tyłek wsadzić:)

fiore wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki:-)

co do brzuszka to ja jestem w pierwszej ciąży a już mi się zaokrąglił i jest widoczny a gdzie tu do maja, strach się bać:-( staniki też już wymieniłam na większe i lekko usztywniane z fiszbinami, na szczęście piersi już mnie delikatnie pobolewają bo to co było wcześniej to aż ryczeć się chwilami chciało...

witam nocnie
miły dzień, A. dziś w domu. Rano skoczylismy do marketu, bez dzeci, tez milo :D a resztę dnia przeleżałam. Wieczorkiem jak maluchy poszly do łżóek to sobie kilak godzin podlubałam w kolczykach i jestem usatysfakcjonowana :d lubie mieć trochę czasu dla siebie hehe miłe to
Nie doczytalam Was jeszcze ale widzę, ze o stanikach mowa. Ja w poprzedniej ciąży kupowałam firmy alles, mają fiszbiny ale silikonowe, nie uciskają zupełnie. Rozmiarem to jjuż zaczynam się martwić. W ciązy i po miałam F, później jak schudłam 20 kilo to raptem do E zjechały, a tteraz już się nei mieszczą. JAk tak dalej pójdzie to za 7 miesięcy zabraknie mi skali! A co będzie przy karmieniu????:szok:

facetami w domu się nie przejmujciie, tylko trzeba ich dobrze przygotować. Zapasy obiadków w zamrażalniku, rozpiskę co i jak, bo niby wiedzą ale i tak zapomną kiedy i co dziecko je. Bajzlu narobią co nie miara ale czy to takie wazne?

edit: Fiore odpoczywaj

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:)
A ja dzisiaj zamiast pójść na uczelnię przespałam pół dnia..chyba odstraszyła mnie wizja 10 godzin siedzenia w ławce;) Jutro jednak się wybiorę, bo po zajęciach jedziemy na imieniny do Teściowej, z czego się bardzo cieszę:) Nudzi mi się w domu (jestem na L4) i każde wyjście to dla mnie radość, bo jestem bardzo towarzyską osobą:)
Na koniec mam coś dla odważnych..nie wiem czy któraś z Was już może widziała..filmik z porodu ukazujący narodziny dziecka z punktu widzenia lekarza..brr..trwa 8 min. W pewnych momentach zasłaniałam ekran ręką;p Oglądacie na własną odpowiedzialność;) Uwaga-pokazane jest wszystko, zatem tylko dla odważnych!
Dailymotion.pl

Do góry