reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie babeczki.
Od wczoraj syn okupuje mi kompa ,bo ma nową gę Lego i nie ma zmiłuj...:-D:-D:-D
Nie przekonasz.
Pewnie zajrzę dopiero za jakiś czas tzn jak młody kolejny etap gry przejdzie ,bo tylko wtedy można ją wyłączyć ,żeby się nie pokasowało. :eek::eek:
Też wymyślili.
Chyba specjalnie ,żebym przed kompem nie siedziała. :-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam Majowki,
ja doslownie na sek.Bylam w szpitalu na obserwacji 24h.Pojechalam na e.r.,bo nie moglam ustac na nogach,bol glowy,a raczej oczu i calkowite zamroczenie.Badania neurologiczne sa ok,nie zgodzilam sie tylko na rezonans glowy.Z bebe i sama ciaza wszystko ok(jestesy starsi o tydzien).Mam wycienczony organizm i problemy z trawieniem.Jezeli wypoczynek i czeste male posilki nie wystarcza,oraz domowe korplowki,to musze sie polozyc na pare dnia na oddzial u mojego gina.
Bedzie ciezko,bo maz nie dostanie urlopu,a dziecka nie mam z kim zostawic.Prosze o trzymanie kciukow.
Pozdrawiam Was wszystkie!

Witaj Karis :-)wszystkiego naj naj dla synka wspanialego dnia przepelnionego radosnymi chwilami ;-)

ja dopiero 27pazdziernika ide do swojej midwife :crazy:
fajnie bo widze,ze twoja Fasolka jest o dzien starsza od mojej :-D bedziemy przez wszystko mogly przejsc wspolnie ;-)
juz mam pierwsze pytanko do Ciebie :zawstydzona/y: nawet moj maz zauwazyl,ze jest kuleczka w brzuchu przy 1 ciazy ... moze zaobserwowalam to kolo 4 miesiac wiec jeden tenat ktory nie daje mi spokoju :eek: blizniaki:szok: usg dopiero 1 listopada a ja wciaz mysle o tym :confused:
powiedz mi jak twoj brzuszek zauwazasz juz jakies zmiany ?? dodam,ze nie zaliczam sie do szczuplych dziewczyn wiec jest tluszczyk przez ktory kuleczka jest wyczowalna :szok:

zycze wszystkim Mamusia wspanialego weekendu nie zapomnijcie o relaksie :-)

Fiore na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :)
nawet moj maz zauwazyl,ze jest kuleczka w brzuchu przy 1 ciazy ... moze zaobserwowalam to kolo 4 miesiac wiec jeden tenat ktory nie daje mi spokoju
eek.gif
blizniaki
Kompletnie nie mogę zrozumieć o co chodzi w twoim poscie... napisz jaśniej to może pomogę, bo jestem z bliźniaków.

Stokrotka :) dzieki :)
chodzi mi o to,ze dosc szybko zaczyna rosnac mi brzuszek dopiero 8tydz. a ja juz sie zookraglilam nawet maz to zauwaza:tak:jest pilka w brzuchu
a w pierwszej ciazy ....10 lat temu takie zokraglenia dopiero zauwazylismy po 4 miesiacu
ktoregos wieczoru oboje glaskalismy pileczke i zadalismy sobie pytanie ... blizniaki
wiem,ze to tylko domysly ale naprawde siedzi mi to w podswiadomosci :eek:

FIORE - jestem z Tobą;) w końcu miną gorsze dni i będzie już tylko radość z ciąży:)

co do bliźniaków... czy w ciąży bliźniaczej brzuch rośnie szybciej i większy? wydawało mi się, że nie, dzieci są odrobinkę mniejsze i jakoś się mieszczą, ale nie znam się, a ciekawa jestem... w naszym przypadku istnieje wysokie "ryzyko" bliźniaków (z najbliższej rodziny moja babcia jest z bliźniąt, oczywiście w dalszej rodzinie mojej i męża też występują) i tak się troszkę boję... poprzednio też panikowałam:) wiecie - podwójne szczęście i w ogóle, ale i podwójne wysiłki:) a usg dopiero w poniedziałek..

wczoraj rozmawialiśmy z Moim o płci dziecka i powiedział"
-"nie ważne co będzie, chcę tylko żeby było zdrowe i żebyś to ty je urodziła"
to takie do niego niepodobne;) i jakie czarujące...

Madziula29 to jest tak że każda kolejna ciąża jest coraz szybciej widoczna i brzuch się szybciej zaokrągla. Często w pierwszej ciąży długo nie widać zmian, tak jak napisałaś. Jednak w drugiej jest inaczej.
Fajnie by było gdybyś była w liczbie mnogiej, ale tym wcześniejszym zaokrągleniem się nie ma co sugerować.
Moja mama z bliźniakami zaczęła wcześnie tyć, już w 2 miesiącu było widać, ale to akurat pewnie nie miało wpływu.

reklama
dzieki Stokrotka :)
dam znac po usg :-).
szczerze ... to zawsze marzylam o blizniakach:-p przy 1 ciazy padla taka sugestia od lekarza pamietam ten szok:szok: ale mialam 20 lat.
czas pokaze :-D
wszystkiego dobrego jak naj lepszego samopoczucia ;-)

Do góry