reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Witajcie babeczki.
Od wczoraj syn okupuje mi kompa ,bo ma nową gę Lego i nie ma zmiłuj...:-D:-D:-D
Nie przekonasz.
Pewnie zajrzę dopiero za jakiś czas tzn jak młody kolejny etap gry przejdzie ,bo tylko wtedy można ją wyłączyć ,żeby się nie pokasowało. :eek::eek:
Też wymyślili.
Chyba specjalnie ,żebym przed kompem nie siedziała. :-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam Majowki,
ja doslownie na sek.Bylam w szpitalu na obserwacji 24h.Pojechalam na e.r.,bo nie moglam ustac na nogach,bol glowy,a raczej oczu i calkowite zamroczenie.Badania neurologiczne sa ok,nie zgodzilam sie tylko na rezonans glowy.Z bebe i sama ciaza wszystko ok(jestesy starsi o tydzien).Mam wycienczony organizm i problemy z trawieniem.Jezeli wypoczynek i czeste male posilki nie wystarcza,oraz domowe korplowki,to musze sie polozyc na pare dnia na oddzial u mojego gina.
Bedzie ciezko,bo maz nie dostanie urlopu,a dziecka nie mam z kim zostawic.Prosze o trzymanie kciukow.
Pozdrawiam Was wszystkie!

Witaj Karis :-)wszystkiego naj naj dla synka wspanialego dnia przepelnionego radosnymi chwilami ;-)

ja dopiero 27pazdziernika ide do swojej midwife :crazy:
fajnie bo widze,ze twoja Fasolka jest o dzien starsza od mojej :-D bedziemy przez wszystko mogly przejsc wspolnie ;-)
juz mam pierwsze pytanko do Ciebie :zawstydzona/y: nawet moj maz zauwazyl,ze jest kuleczka w brzuchu przy 1 ciazy ... moze zaobserwowalam to kolo 4 miesiac wiec jeden tenat ktory nie daje mi spokoju :eek: blizniaki:szok: usg dopiero 1 listopada a ja wciaz mysle o tym :confused:
powiedz mi jak twoj brzuszek zauwazasz juz jakies zmiany ?? dodam,ze nie zaliczam sie do szczuplych dziewczyn wiec jest tluszczyk przez ktory kuleczka jest wyczowalna :szok:

zycze wszystkim Mamusia wspanialego weekendu nie zapomnijcie o relaksie :-)

Fiore na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :)
nawet moj maz zauwazyl,ze jest kuleczka w brzuchu przy 1 ciazy ... moze zaobserwowalam to kolo 4 miesiac wiec jeden tenat ktory nie daje mi spokoju
eek.gif
blizniaki
Kompletnie nie mogę zrozumieć o co chodzi w twoim poscie... napisz jaśniej to może pomogę, bo jestem z bliźniaków.

Stokrotka :) dzieki :)
chodzi mi o to,ze dosc szybko zaczyna rosnac mi brzuszek dopiero 8tydz. a ja juz sie zookraglilam nawet maz to zauwaza:tak:jest pilka w brzuchu
a w pierwszej ciazy ....10 lat temu takie zokraglenia dopiero zauwazylismy po 4 miesiacu
ktoregos wieczoru oboje glaskalismy pileczke i zadalismy sobie pytanie ... blizniaki
wiem,ze to tylko domysly ale naprawde siedzi mi to w podswiadomosci :eek:

FIORE - jestem z Tobą;) w końcu miną gorsze dni i będzie już tylko radość z ciąży:)

co do bliźniaków... czy w ciąży bliźniaczej brzuch rośnie szybciej i większy? wydawało mi się, że nie, dzieci są odrobinkę mniejsze i jakoś się mieszczą, ale nie znam się, a ciekawa jestem... w naszym przypadku istnieje wysokie "ryzyko" bliźniaków (z najbliższej rodziny moja babcia jest z bliźniąt, oczywiście w dalszej rodzinie mojej i męża też występują) i tak się troszkę boję... poprzednio też panikowałam:) wiecie - podwójne szczęście i w ogóle, ale i podwójne wysiłki:) a usg dopiero w poniedziałek..

wczoraj rozmawialiśmy z Moim o płci dziecka i powiedział"
-"nie ważne co będzie, chcę tylko żeby było zdrowe i żebyś to ty je urodziła"
to takie do niego niepodobne;) i jakie czarujące...

Madziula29 to jest tak że każda kolejna ciąża jest coraz szybciej widoczna i brzuch się szybciej zaokrągla. Często w pierwszej ciąży długo nie widać zmian, tak jak napisałaś. Jednak w drugiej jest inaczej.
Fajnie by było gdybyś była w liczbie mnogiej, ale tym wcześniejszym zaokrągleniem się nie ma co sugerować.
Moja mama z bliźniakami zaczęła wcześnie tyć, już w 2 miesiącu było widać, ale to akurat pewnie nie miało wpływu.

reklama
dzieki Stokrotka :)
dam znac po usg :-).
szczerze ... to zawsze marzylam o blizniakach:-p przy 1 ciazy padla taka sugestia od lekarza pamietam ten szok:szok: ale mialam 20 lat.
czas pokaze :-D
wszystkiego dobrego jak naj lepszego samopoczucia ;-)

Do góry