reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

madziula gratuluję

ja oszaleję z moją burzą hormonów. Ryczę i ryczę. Już byłam nad każdym dzieckiem popłakać :baffled: wtranżoliłam im się do łóżek i tak długo głaskałam i całowałam aż mnie przegnały śpiochy :sorry2:
miałam dzisiaj naprawdę kiepski dzień. Dali mi popalić. Lali się od rana, mi też się parę razy oberwało przy jakiś szalonych zabawach :dry:w sume nie dziwne, ze dostają małpiego rozumu, bo już tydzień siedzimy kołkiem w domu, a ich roznosi nadmiar energii.
Na koniec Kuba zarzygał calusieńkie łóżko. A. zdążył wybyć do pracy więc musiałam to sama posprzątać i utulić zarzygańca, a nie było to łatwe, bo sama miałam ochotę dorzucić do tego co nieco:-p

reklama
Witamy kolejna majowa mamusie :)

Kilolku, na szczescie juz noc. Otul sie kolderka i sprobuj usnac. U nas piekne slonce, wczoraj byl prawie letni dzien. Wiosna w pelni! :D

Wikasik-ja też odczuwam takie zgrubienie na wysokosci talii :) A co do brzucha to mnie często cos tam pobolowea, ale jak juz wspominalam przypuszczam,ze to od codziennych zastrzykow. Chociaz bole jajnikow czy ciągnięcia tez się zdarzają.
A ja dzisiaj bylam 4 godziny na zajeciach na uczelni. Ledwo dalam rade.
Nie wiem co ja jutro poczne-mam od 8:30 do 20:30-watpie ze tyle wytrzymam! I to najdluzsza przerwa to zaledwie 15 min! Dobrze ze tylko do lutego mam te podyplomowke bo chyba bym nie wyrobila:/
Buziaczki i dobrej nocki dziewczynki:)!

a ja spac nie moge :-(drzemka po pracy .... zle na tym wyszlam :-(zbieram informacje aby jutro pokazac synkowi jakie zmiany zachodza w moim brzuchu;-)...." bo przeciez bede straszym BRATEM mamo :-D..." oj tak dostanie wspanialy prezent na 10 urodziny 3 tyg wczesniej urodzi sie malenstwo :-)

Dziewczyny, czy Wy też macie problemy ze snem? Ja w ciągu dnia jestem senna,ale jak się wieczorem położe to długo zasnąc nie mogę i budzę się wcześnie... W pierwszych tygodniach było przeciwnie,a teraz sypiam tylko po 6, 7 godzin.
Miłego dzionka

Dobra kochane lece do sklepu bo mi go zamkną :-D Postaram sie później wpaść a jesli nie to do poniedzialku:tak::*
Udanego weekendu

No więc mam już kartę ciąży, ciśnienie w normie, krew pobrana moja midwife chciała mnie zabić, ściagnęłą trzy porządne fiolki krwi później jeżdziłam autem po krawężnikach.:-D Teraz czekam na termin usg, może już 7 listopada usłyszę i zobaczę moje kochane maleństwo
Witam nowe mamy;-)
Gratuluję wizyt i pięknych serdeuszek, a chorowitki niech nie chorują:tak:
Życzę miłego weekendu ja uciekam bo jutro mój synuś kończy słodkie cztery latka więc trzeba brać się za przygotowania trzymajcie kciuki żeby biszkopt na tort się udał:tak:

karis trzymam kciuki i wszystkiego najlepszego dla synka:tak: Ja jeszcze nie mam zalozonej karty ciazy:eek:
Witam nowa mamusike:tak: Zycze zdrowia dla chorych mam i dzieci:tak:
Ja czuje ze mam twardsze podbrzusze ale moze to przez cc? Juz mnie denerwuja rzeczy na brzuchu, czasmi cos kuje:tak: Najlepsze jest ze tylko 1kg na plusie, chyba przez to ze slodyczy nie jem:tak: Dobra ide obiad robic. Milego dnia zycze:tak:

reklama
Witajcie dziewczyny
Tak sobie słucham "kołysanki dla okruszka" i bardzo się wzruszyłam :happy:
Mnie też gin powiedziała, że w 4 miesiącu przyjmuje się inne preparaty i chyba już kwasu foliowego nie. Na razie biorę Centrum Materna i ogólnie polecam, bo dużo minerałów zawiera.

Powiedzcie mi jak sobie radzicie z rosnącym biustem? Kupujecie zwykłe czy jakieś specjalne staniki?
Jak na razie to tylko biust mi urósł i się zastanawiam jaką taktykę przyjąć.

Do góry