reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

teraz doczytałam - 2-3 g. kaszki manny to pół łyżeczki - łyżeczka, a nie łyżka stołowa, jak podaje producent Bobovity :/
Kochana dobrze podłaś 2-3 g czyli jak piszesz łyżeczka odnosi się do samej kaszki manny bez żadnych dodatków ...jesli podawałaś kaszke Bobovity Mleczna kaszke manne to nie jest ona w czystej postaci tylko juz np.plus mleko mm 2...a oni na swojej stronie to tłumacza :
Pamiętaj, że kaszki BoboVita składają się z różnych składników, nie tylko zboża zawierającego
gluten. Mają w sobie owoce i witaminy, a niektóre również mleko modyfikowane, dlatego, aby
właściwie wykorzystać je do ekspozycji i podać odpowiednią ich dawkę, skorzystaj z przelicznika glutenowego.

ja bym podawała dalej ta kaszke jesli prze zkolejne 2 dni sie taka kupa powtórzy to wtedy odstaw bo moze to faktycznie od szczepienie co:confused:

no dzisiaj tu cisza :tak:

reklama
Natalka, tak podaję kaszkę Bobovita Kaszka manna mleczna... Po 1 łyżeczce nic mu nie było... I jak czytam gdziekolwiek, czy fora czy jakieś artykuły - każą podawać przez 2 miesiące 1 łyżeczkę małą właśnie... Dzisiaj już więcej kup nie było, tylko ta jedna. Zobaczę jaką kupkę zrobi jutro - jak normalną, to dam znów, ale tylko łyżeczkę, nie więcej :no::no::no:

Anik no wiadomo zrobisz jak uważasz ;-) oby to tylko jednorazowa taka kupka;-) mojemu wczoraj buraki rozluźniły kupe :-) kurde a juz tak sie cieszyłam ze nie napotkam na taką w pieluszce:-pbleee:cool2:

katasza jest na mm 2

Anik- a kaszka mleczna nie jest przypadkiem na mleku następnym? Sprawdź skład. Bo może lepiej podawać mannę z Bobovity ale bezmleczną?

Tak, ma w składzie mleko 2... ale łyżeczka to nie tak wiele, a i tak za jakieś 2 tygodnie będę musiała powoli przechodzić na mm2... Ale jak się ta sytuacja powtórzy, to kupię bezmleczną...

Natalka - Ty podajesz 1 łyżeczkę czy łyżkę?

No właśnie- więc może troszkę za wcześnie. My co prawda na piersi dalej ale kaszkę podaję i właśnie bezmleczną.

Anik- no właśnie łyżeczka niby nie wiele, ale jak jest np. alergia to nawet niewielka ilość alergenu daje objawy. I nie chodzi mi o to, że macie alergię na mm zawarte w kaszce ale może po prostu warto spróbować z samą manną.

Hola Kobietki,
przepraszam ze tak mnie malo,ale nie nadrabiam w zyciu codziennym.Leo jest coraz bardziej zwawy,nigdzie zostawic go nie moge,bo nawet w lozeczku potrafi cos wykombinowac.Dzis zjadl kawalek gazety:baffled: Zaczal sie czolgac,turlac,przekrecac i siada samodzielnie(tzn.pociaga sie w oparciu o cos,a nie z pozycji lezacej-za mlody na to:-p i pozostaje bardziej wyprostowany).Poza tym zaczal sie budzic w nocy na jedzenie tak ok.1-2,bo w dzien nie dojada:dry:Ale sie jakos wysypiamy,chociaz leca slowka w myslach jak sie czlowiek wybudza :zawstydzona/y: A dzis jestem sama na noc,bo S w pracy:-(.Z nowosci tylko tyle,ze V rosna ostatnie zabki (myslalam,ze ma juz wszystkie a tu zonk...wychodza wszystkie na raz ostatnie w slodkiej paszczece),a w srode przylatuje moja Mama bo ja sie musze za jakas praca rozejrzec,no i sie przyznam ze potrzebuje pomocy.Mam nadzieje,ze bedzie dobrze,bo ja z moja Mama zyje dobrze na odleglosc i nie w moim domu :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale ja kocham i nie ma co marudzic.Nacieszy sie wnukami ;-)
Koncze,milej nocy :*

Katasza - właśnie ta kupka pojawiła się po podaniu 1 łyżki... po łyżeczce było ok, więc chyba było za dużo...? Ale wypróbuję i bezmleczną w razie czego.

reklama
Do góry