reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie,

ja chora :? bolą mnie nawet kostki w palcach :baffled:

Mały leży na podłodze i usilnie próbuje się przytulać i nawołuje...

Annte - ja co prawda nie ze Śląska :-p ale podpowiem Ci co nieco - ziemniaki już ugniecione wkładasz do garnka, dzielisz na 4, 1/4 wyciągasz, w to miejsce wsypujesz mąkę ziemniaczaną (taką ilość, jaką wyciągnęłaś ziemniaczków). Dodać te wyciągnięte ziemniaki i utrzeć na jednolitą masę :) i to tyle... a wiadomo - jeśli ciasto będzie kleiste wsyp mąki :)

reklama
My dopier bedziemy składac o zasiłek rodzinny,ale nam przyznaja bo nie przekraczamy tego 504zł.

Bea straszne ile nacierpi sie dzieciaczek,wspołczuje:-(

annte fajnie,ze udało sie z praca

suzi zdrowka dla Was i katasza dla coreczki

My tez na spacerku 3h byłysmy,pozniej pojechalismy na zakupki,wszystko sie pokonczło jak zawsze naraz.Obiadek juz w piekarniku,teraz odpoczne chwile.

Katasz ktory dzien corcia goraczkuje?
u nas Franio 3 dzien goraczkuje , ale wlasnie widze ze pojawila sie wysypka , wiec robie sobie nadzieje ze to 3 dniowka i goraczka juz dzis odpusci, a wyniki moczu w poniedzialek beda dobre.

przepraszam ze nie udzielam sie za wiele ale czasu notorycznie brakujje mi czasu

co do rodzinnego to jest tak jak dziewczyny piszecie, zasilek przysuguje jezeli dochod na jedna osobe nie przekracza 504zl. zeby dostac dodatkowy tysiac z racji urodzenia dziecka najpier musimy miec zasilek rodzinny , wtedy gdy przyznaja rodzinne , idzies wypelniasz dodatkowy formularz i dostajesz 1tys zl. przynajmniej u nas tak to sie odbywalo.
w sumie ja juz zdarzylam wydac te pieniadze:-)
dziewczyny a jak to jest z taciezynskim? z tego co wiem pracujacemu ojcu naleza sie jakies pieniadze z racji urodzenia dziecka. wiece cos wiecej?

Ostatnia edycja:
bierze sie pod uwage dochody z 2010 roku :) trzeba donieść tez pierdoły z zusu i tak dalej
od 1 listopada rodzinne będzie ponad 70zł może i nie wiele ale na chusteczki na mies. myślę,że starczy:) Lepsze to niż nic ;)

A jak ktoś sie bedzie starac o rodzinne dopiero teraz to sklada wniosek na już te nowe zasady tz dochody z 2011 są brane pod uwage.Ja składałam na stary wiec 2010 trzeba było donieść

Ostatnia edycja:
Wiolka - pracującemu ojcu należy sie 2 tygodnie urlopu ojcowskiego - tyle od panstwa. To o czym piszesz nie wynika z fakty swiadczenia pracy, a z dobrowolnego ubezpieczenia - indywidualnego lub grupowego - w jakimś towarzystwie ubezpieczeniowym. Dowiedz sie czy mąz jest ubezpieczony na życie - powinien miec tam opcje świadczenia z tytułu urodzenia dziecka, choc niekoniecznie - u mnie w firmie jest kilka wariantow, starsze osoby biora np. bez urodzenia dziecka ale z zawalem;)

Dziewczyny, ja w nieco innej kwestii... Dzisiaj drugi raz podałam małemu kaszkę mannę. Wczoraj dostał łyżeczkę do zupki, dzisiaj zwiększyłam mu do łyżki (czyli tego, ile ma dostawać). Wczoraj nic mu nie było, dzisiaj o 14 zjadł zupkę z manną, a po 16:00 zrobił luźną kupkę... Nie wodnistą, ale do prawidłowej to jej trochę brakowało... Poza tym jakichkolwiek innych objawów nie ma - żadnej wysypki, większego ulewania czy coś... I teraz się zastanawiam - ta kupka to po glutenie, czy może reakcja poszczepienna? Bo po jednym szczepieniu gdzieś na drugi dzień chyba też mi zrobił, ale wtedy to wodnista poszła ta była po prostu rzadsza... Wydaje mi się, że może odstawię na 2-3 dni tą mannę?

teraz doczytałam - 2-3 g. kaszki manny to pół łyżeczki - łyżeczka, a nie łyżka stołowa, jak podaje producent Bobovity :/

Ostatnia edycja:
Anik- ja bym się jeszcze kupką nie przejmowała jeśli tylko jedna taka była.

Wiolka- u nas 2 dzień z gorączką i innych objawów brak więc również liczę na trzydniówkę.

My dzisiaj mimo gorączki musiałyśmy wyjść z domu. Pojechałam z Ulą do teściowej bo od wczoraj jest w domu, ale we wtorek wraca do szpitala. Stan jest bardzo poważny i prawdę powiedziawszy nie wiadomo czy cokolwiek jeszcze można zrobić. Dlatego chciałam żeby jeszcze zobaczyła wnuczkę. Nie smęcę już na noc.

Ula dzisiaj poszła wcześniej spać bo z tego wszystkiego wypadła jej jedna drzemka. Ja idę coś zjeść bo ostatnio koło 14 jakąś grzankę zjadłam i czuję, że mi się żołądek klei do kręgosłupa ;-)

ale tu pusto. W takim tempie moznaby na tydzien zrobic przerwe od neta i doczytac przy dwoch karmieniach ;-)

&&& za wszystkich potrzebujacych :blink:

u nas piekna pogoda, 20st, spedzilismy, podobnie jak wczoraj, 4 godziny (2x2) na dworzu - super :-)

Mój Seba to jakiś jasnowidz. Rozmawiamy sobie dzisiaj i Seba mówi do mnie: Fajnie by było jak by w odcinku Kiepscy zamiast Ferdka piła sobie Halina i się zachowywała tak jak Ferdek!
Włączam tv o 19:30 i odcinek zaczyna się ,że Halina pije piwo i gada jak Ferdek hehehe
Seba jak to zobaczył powiedział,że musi zagrać w totka hehe

reklama
Do góry