reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
bea to straszne, zal mi takich maluszków ze tyle musza sie nacierpiec i jego rodziców ktorzy musza patrzec na cierpienie wlasnego synka.
co do diety to tak jak suzi pisze raz dukamy a raz nie-ja od poniedziałku znowu zaczynam :-)
Pieszczoszka ja sie nie łapie ani na rodzinne ani na to drugie becikowe ani na nic innego wiec nie pomoge:-:)-:)-(
natalka my tez byłysmy chyba ze 3 godzinki na spacerze, pogoda piekna az sie nie chce wracac do domku
annte super ze sie udało załapac na 1/4 etatu bo przynajmniej duzo czasu spedzisz z malenstwem a te kilka godzin szybko minie ani sie nie obejrzysz i bedziesz w domu, a kazdy grosz sie przyda bo pieniazków nigdy za wiele :-)
martusia udanych chrzcin no i zakupów, szalej malenka szalej i nie wracaj z pustymi torbami :-D:-D:-D

Annte to tylko 1/4 a ile radości bedziesz miała ze spotkania z ludzmi:) Córcia nawet tego nie odczuje, a za "pierwszą" wyplate zaszalejesz i ja obkupisz ;-):tak::-D a tak serio to gratuluję:-)

Dziewczyny a o co chodzi z tym drugim becikowym? bo zielonego pojecia nie mam...a moze sie kwalifikuje:confused:

suzi to jest dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka ,wpierw musisz postarac sie o zasilek rodzinny . Zasiłek rodzinny dostaniesz jak razem z męzem nie przekroczycie 500 cos zł na osobe ( biorąc pod uwage wasze wypłaty ) i doliczacie do tego synka czyli sumujecie swoje wyplaty i dzielicie na 3, tak to u mnie wyglada ,nie wiem czy wszedzie jest tak samo ;) musialabys sobie doczytac.

to jest dodatek do rodzinnego w wys, 1000zł
Ja nie pracuję ,Seba tez umowy jeszcze nie ma więc wychodzi ,że oboje jestesmy bez pracy ,więc się należy.
Np jak kobieta nie pracuje a facet pracuje a nie przekracza mu iles tam to tez mozesz dostac . ( z tego co pamietam dochod na os nie moze przekroczyć 300 pare zł)

najlepiej zadzwon zapytaj:)

no widzisz suzi u nas jest ok 500 zł na osobe u sylwi ok 300 zł, chyba w kazdym miescie inaczej ,sprawdz sobie jak to u ciebie wyglada;-)

edit chyba jednak jest wszedzie tak samo bo sprawdzilam jak u sylwii i tez 500 cos zł

Ostatnia edycja:
reklama
Nie w każdej gminie to dodatkowe "becikowe" jest - to gmina ustala czy i ile placi.

Przy ustalaniu dochodu rodziny bierze sie zarobki za wczesniejszy rok bodajże i uwzglednia sie dochody utracone i dodane - no bo ktos mógl miec prace i ja stracic, lub nie mial pracy a ma w chwili starania sie o zasilek. Dla mnie to totalna papka, majaca na celu uwalenia jak najwiekszej ilości wnioskow rodzicow starających sie o zawrotna kwotę 68PLN/mc... Panstwo prorodzinne. Wczoraj w sklepie za spory filet z indyka zaplacilam 54 zl - faktycznie, zasilek adekwatny do realnych cen...

Do góry