reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

u nas na razie bez atrakcji.. Barti tylko raz zaliczył panele, ale to Misiek ubierał mu spodnie, podciągał do góry, Barti do góry i fikołek w powietrzu i bach. jak już się upewniliśmy, że nic mu nie jest to śmialiśmy się jak wariaci.

dzień dobry w tą pochmurną niedzielę..
noc? więcej pobudek zaserwował mi Bartek:/ co się z nim porobiło? Nutelka jak w zegarku wstaje co 4h ma mleko - gdzie są przespane całe noce? ale nie marudzę, jakoś dziwnie wyspana jestem, ciekawe na jak długo;) gdyby sklep nie był tak daleko to bym sobie zafundowała colę.ale cóż - obejdę się smakiem.
głodek już ssie, a tu masło nie wyciągnięte.. skleroza nie boli..

reklama
Zanetaa- ja też dziwnie wyspana biorąc pod uwagę ilość pobudek. Ula bardzo niespokojnie dzisiaj spała i nie wiem czy zaczyna się kolejny skok rozwojowy czy to brak kąpieli ją tak "rozbił".
U nas też pogoda średnia ale nie pada więc spacer zaliczymy. W międzyczasie zrobię obiad i jakoś dzień zleci. Chciałam wyskoczyć po kombinezon na zimę dla Malej ale może w przyszły weekend- dzisiaj nie mam weny do chodzenia po sklepach.

kugela i bea28 zobaczycie, bedzie wszystko dobrze, nam Olka spadła jakies 3 tyg temu i tak huknęła o podłoge ze sie odbila, i tez było to ok 40cm. Poobserwowalismy ja w domu i było wszystko ok tak wiec &&&&&&&&&&&&& za Was i maluszki

dzien doberro :) u nas noc koszmarna ale nie dalam za wygrana i wkoncu maz wstawal cala noc do Oli bo ilez ja moge, od dwoch dni nie spalam prawie to chociaz jedna noc niech on wstaje. Oczywiscie dzis bez nastroju bo jest niewyspany.
Wczoraj T. miał jakiegos wirusa jelitowego i obawiam sie zeby corcia nie załapała, choc wczoraj wieczorem miala taka wodnita kupe niczym woda, poczekamy zobaczymy-licze na to ze juz sie nic nie rozwinie
Pogoda zapowiada sie bardzo ladna wiec na pewno jakis spacerek zaliczymy, na obiad do rodziców ide wiec nie musze nic szykowac, ale sie ciesze :) miłej niedzieli

katasza - nie wiem, czy z niemowlęcymi, ale dziecięce rzeczy sezonowe są dość krótko w sklepach. w zeszłym roku pod koniec października jeździłam z teściową żeby kupić Bartkowi kurtkę i spodnie kombinezonowe. we wszystkich sklepach robili wielkie oczy, że dopiero teraz i oczywiście nie mieli niemal nic. w końcu się udało, ale w malutkim sklepie dwa miasta od nas (jakieś 25 minut jazdy). to samo jest z butami. teraz wybieram się wcześniej na takowe zakupy.
wyspane jesteśmy, ale dopiero o 10 poczujemy zmęczenie, a przynajmniej ja tak mam.
co do Uli - Hanusia też czasem jęczy jak jest bez kąpieli (kąpie co 2 dzień, chyba, że mamy wypadek) i ewidentnie o to chodzi, bo w dni kiedy jest kąpana nie ma problemu z snem.
a jak u Was ząbki?

u nas z zabkami cisza bo nic nie widac ale wariuje i nie spi nam nie wiem czy to spowodowane skokiem czy po prostu zabkami
Pieszczoszka ja tez w gondoli mam takie zaczepy na pasy chyba, ostatnio przypadkiem to zauwazylam i musze wyciagnac spacerowke i zobaczyc czy to do przymocowania pasów ma słuzyc

Zanetaa- ja jestem spokojna. Pod Łodzią jest wielkie centrum handlowe i wiem, że kombinezon na pewno upoluję, nawet jak pojadę za tydzień. Już robiłam wstępne rozeznanie i ceny całkiem przyzwoite bo ok. 55-65 zł za kombinezon. Chcę męża zabrać a to oznacza, że w grę wchodzi tylko weekend.

U nas z zębami na razie bez zmian- tzn. prawa dolna jedynka już jest i czekamy na następne ząbki bo widzę, że dziąsła ją bardzo swędzą.

Cześć ja małej nie kładę na wersalce bo nie mam .Mam łoże 2mx2m i jeśli zostawiam to na środku ale już teraz coraz mniej za to plac zabaw ma zrobiony na podłodze .Bardzo gruby kilkuwarstwowy polarowy pled na to mata i mamy 2w1 plac zabaw i legowisko dla psów:-);-):tak::-D:szok::eek: 100_1105.jpg

reklama
no wlasnie Sylwia ja te uchwyty mam pod materacem wiec pewnie to jest to :)
azula ja od upadku oli tez kłade ja na kocach na podłodze a i tak potrafi sie tak przemiescic ze lezy na dywanie albo samych panelach na polowie pokoju czyli jakies 2metry od koca

mam pytanie jak nauczyc dziecko do smoczka? bo Ola cały czas ssie mi kciuk i ostatnio jak ja ubrałam w kombinezon rekawy sa tak dlugie ze nie ma raczek na wierzchu i nie mogla palucha wsadzic do buzi i byl taki ryk i darcie sie ze szok, wkoncu reke wyciagnelam z rekawa i nie byla okryta. Teraz to jeszcze luz ale zima nie pozwole jej tak jeździc w wozku. Chcialabym zeby chociaz na 3min possala smoka bo tak robi z palcem kilka razy pociagnie i wyklada.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry