reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

co do pasty nie zgadzam się:) nie raz smarowałam i super pomogło .. nic sie nie działo,bólu nie było a po opryszczce ślad nie bylo :p

Dzis mam zabieg wrr strach i strach.. tyle razy przekładany ale dziś już na 100%..Boje sie jak cholera no ale cóż ..

Laura nie dała w nocy pospać... więc ledwo widze

reklama
Pieszczoszka &&&&

Yolanta - Flaurka ma rację, maść cynkowa pomaga, przynajmniej mi - nigdy nie miałam opryszczki, a zajady raz i to złapane od kogoś:)

noc - okrutna. oglądałam film do 22, więc po nakarmiłam Nutelkę i do łóżeczka. wszystko super aż do północy:baffled: Nutka się obudziła i gawędziła do karuzelki, popiskiwała i tak do.. 2..cały czas do niej chodziłam wsadzać smoczek, bo a nóż się uśpi. uśpiła się mimo, że tak by wypadało jeść. budziła się jeszcze kilka razy, ale ostatecznie postanowiłam dać jej mleko o 4. zimno było jak diabli! już się boję zimy. nakarmiłam ją i do naszego łóżka - Misiek się uśpił u Bartka i jeszcze byłam go budzić do roboty, bo wyłączył budzik i spał dalej - żeby nie zmarzła, a przynajmniej tak sobie wmawiałam, bo chodziło raczej o wychodzenie z ciepłego łóżka i zakorkowywanie. całe jedzenie odbywało się z zamkniętymi oczami, więc się ucieszyłam, odbiłam, odłożyłam, a tu - ślepca jak 5zł :dry: już nie wiem do której nie spała, ale ostatecznie koło 6 przylazł Barti i rozbudził ją na dobre. na szczęście teraz zajęła się kopaniem po pałąku na macie.. i nie chce jeść jak zwykle.. pewnie dopiero koło 10 jej wcisnę mleko..
taka piękna pogoda a ja dalej w domu.. zwariuję, wychodzę tylko do kota! i to nie codziennie, bo raczej chodzi Misiek..

aaaa, nie żaliłam się.. od 16 Misiek chodzi tylko na pierwszą zmianę i ma weekendy wolne, ale.. straci dodatek za cztery brygady i nocki, co daje nam jakieś 400zł mniej, czyli w sumie od sierpnia straciliśmy około 1500 zł/miesięcznie:wściekła/y:

e: skleroza nie boli.. odkąd tydzień temu dowiedziałam się, że Nuteka ma zapalenie ucha to jej nie kąpałam w wanience, żeby nie zalać uszka, no i kiedy nie spała to się darła, więc byłaby to mordęga. żeby było jasne - myłam ją mokrymi chusteczkami (w sumie też przez krzyk). teraz nie płacze, dziś ostatni dzień antybiotyk i ja się pytam, czy mogę ją wykąpać i zalać jej uszko?? jutro idziemy do laryngologa na kontrolę i wolałabym żeby była pachnąca;p

Ostatnia edycja:
Witam się i o zdrówko pytam ,bo u nas mała złapała katar ode mnie i nocka byla do d...y:crazy::crazy:
Wczorajsze spotkanie z Beatką mega udane ,choć niewiele brakowało by się nie odbyło.Przyjechali do Marek oczywiście lekko ubrani i bali się ,że zmarzną ,więc pojechałam po nich swoim autem i potem odwiozłam do Beatki brata .
Vi przeurocza ,Leo niesamowity ,Beatka i Ste w realu są super ,więc umówiłyśmy się już na kolejne spotkanie w przyszłym roku :-D:-D:-D:-D

Witam po chwilowej nieobecności mąż ma urlop więc nie ma czasu na bb a poza tym w niedziele chrzciny więc jeszcze trochę załatwiania mamy:-) Ja mam chyba jakieś przesilenie i doła bo ryczę non stop a Julia nie pomaga bo drze się prawie cały czas i nie wiem o co jej chodzi. Jest mi źle i w ogóle jakoś tak do kitu. Sorki dziewczyny za wyżalenie i za to że nie doczytam ale po prostu nie mam siły:-(
Miłego i spokojnego dnia dla wszystkich:-)

hej u nas noc do kitu i ja sie cos kiepsko czuje tak w łepetynce mi siękręci troszkę miałam zrobić już dawno badania a zebrać się nie mogę tyle czasu:(
Dziewczyny mam pytanie czyścicie dziąsęłka maluchom ??

witam sie i tutaj ;-) u nas nocka jak zawsze ... bez rewelacji bo ciagle tak samo:-p:rofl2: maly pochrapuje sobie juz prawie godzinke:-)jak nie on :-) u nas pogoda sie zepsula wiec nie wiem co ze spacerkiem...póki co nie chce mi sie dzisiaj wychodzic mam takiego lenia ze szok!:baffled::sorry2:
Kasia ja nie czyszcze ale chce teraz kupic taka silikonowa nakładke na palec tzn taka szczoteczke na palec i bede miala jak wyjdzie 1 zabek i do masowania dziąseł ;-)

Gabrys tez nie dal pospac, nie wiem czy to skok czy zmiana lozeczka i materaca tak na niego podzialala.

Zaneta Twoj maly chyba ma 3 migdalka tak? bedziesz go likwidowac, co lekarze mowia w Polsce na temat migdalkow? my bylismy u lekarza w UK i on powiedzial ze jak nic sie nie dzieje i jak nie ma antybiotyku minimum 5 razy w roku to nic z tym nie bada robic, korek w uchu ma i mowia ze to normalne :) musze to zalatwic jak pojade do Polski bo tutaj nic z tym nie zalatwie.

reklama
Czarnulka - odkryliśmy go przypadkiem. Barti charczał nam całymi dniami, więc wymyślili alergię - mnóstwo leków - niepotrzebnie, płuca, astma, znowu to samo, aż w końcu się okazało, że to migdał, ale podobno jest mały i nie wpływał jak dotąd na zdrowie Barta. laryngolog powiedziała, że najwcześniej można wyciąć w wieku 4 lat (Barti miał chyba 2), ale jeśli nie przeszkadza to nie ma co go ruszać. jutro idziemy do pediatry, więc poproszę o skierowanie, bo przecież mam głuche dziecko.. :dry:

As - jak ja Ci zazdroszczę!!

Kasiula - tym razem moje pytanie zostało olane..:baffled:

Do góry