reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Aha... No tak, z dwójką w kawalerce to mogłoby być ciężko... Wiem, bo my na razie mieszkamy w jednym pokoju, ok 25m2 i trzeba mega kombinacji, żeby wszystko zmieścić... Ale gdzieś w okolicach świąt Bożego Narodzenia przeprowadzamy się do naszego domku, a tam będzie 160m2, więc na drugie możemy sobie pozwolić:) A tak naprawdę teraz czy za rok- ważne, że chcecie:

Pieszczoszka, dlaczego podziwiasz?:)

reklama
tak, dziewczyny, ale jednak jakby się nalało? Hania jest dość.. ruchliwa. zwłaszcza w kąpieli. spróbuję, w razie czego jutro laryngolog;p

Paulinka - gratuluję i ja:) będę trzymać kciuki i czekać na pierwszą po majówkową fasolkę:)

zanetaa ja też bym wykąpała ale bez mycia główki i uważając aby do ucha się woda nie nalała. Poproś kogoś aby Ci pomógł,jedna osoba niech trzyma Małą w pozycji pół siedzącej a druga niech umyje.

kasiula ja jeszcze nie czyszczę ale niebawem zamierzam zakupic taką silokonową nakładkę na palca i tym będę czyścić. Miałam taki coś dla Nati i super się sprawdzało,jej zaczełam czyścić jak miała 5,5mies i pojawił się pierwsz ząbek,przy okazji czyszczenia masowałam jej dziąsła co przynosiło wyraźną ulgę i powodowało uśmiech na jej twarzy :)
takie coś miałam i polecam : Szczoteczka do zębów w postaci silikonowej nakładki na palec Canpol - sklep dla dzieci – 2o2.pl

paulinka super! Gratuluje podjęcia decyzji,bedę trzymac kciuki aby sie udało :) Powiem Ci,że bardzo dobra decyzja,ja jak córcia miała pół roku odstawiłam tabletki,udało się za drugim razem :) i jestem mega szczęsliwa,że mam te dwójeczkę z tak małą różnica wieku,już łapią kontakt ze sobą,niedługo będa się razem bawić :) a widok jak się do siebie tulą,całują,uśmiechają-bezcenny :)

A u nas Adaśko ma od wczoraj temperaturę :( wczoraj rano 38,9 dziś juz ponad 39. Podaję na razie paracetamol i czekam do jutra,jak mu nie minie to pójde do lekarza. W buźce nic nie widzę aby jakiś ząbek miał się przebijac więc to pewnie nie od tego. Może trzydniówka. Ale to się okaże dopiero jutro lub pojutrze. Oprócz temp i mniejszego apatytu nic mu nie jest,nie kaszle,kataru też brak. Zal mi go,bo widzę,że się źle czuje przy tym biedaczek.

Zanetaa czasem jak widać trzeba się dopominać o odp. A ja miałam odp właśnie ale dziecie zaczęło marudzić....(nieznośny dziś znów)więc ja jak kąpię to do tej pory staram się nie nalać tej wody za wiele do uszek ...
Mam teraz ubaw po drzemce małego na mate położyłam i zaczął się przekręcać z pleców na brzuszek ale to zabawne jak próbuję aż mu się uda a ja go z powrotem na plecki ...

zabije mnie ten skok :szok::szok::szok: Wielogodzinny codzienny wrzask bez powodu (to nie zeby) a maz wyjezdza na dwie doby :szok::szok::szok: Do tego zmieniaja nam sie sasiedzi - pod nami i nad nami, ida remonty, nie wiadomo kto sie wprowadzi :szok::szok::szok: Jak malz wroci, to mnie chyba w wariatkowie znajdzie :no::no::no:

paulinka podziwiam bo ja sobie nie wobrazam puki co miec dwojki dzieci i przechodzic znowu przez to wszystko.. juz nie wspomne o porodzie.A Laura czasem daje tak popalic ,że mam dosc.

JA JUŻ PO ZABIEGU.... nie ukrywam BOLAŁO !!! Ide się położyć bo dzis mam odpoczywać i za dużo nie chodzić.Gojenie ma trwać do 6tyg:-:)szok: Biedny ten Mój S.

Pieszczoszka jakby mi Mikuś dawał popalić to też bym się dziesięć razy zastanowiła i raczej nie zdecydowała. Ale on jest naprawdę bardzo grzeczny.. Wiem, że to może brzmi jak jakieś przechwałki czy coś, ale taka jest prawda. Kiedy piszecie, że dzieci marudzą, chcą, żeby je na rękach nosić, płaczą, nie śpią to dla mnie taka lekka abstrakcja:)
Teraz na przykład mały śpi już 3 godziny i wiem, że wstanie, napije się, zje, przebiorę go, pobawimy się i dalej będzie spał... Naprawdę Mikuś nie daje mi popalić to i o drugim mogę myśleć:)

Paulinka - takich jak Twój to i czworo mogłabym mieć, bo sam poród mi nie straszny:-D
Joasia - oby to nic poważnego &&&
Ja dzisiaj podałam odrobinę indyka z warzywami - wymieszałam go z moją zupka - Boże! Jak on płakał i pluł tym... obłęd :no::no: Musiałam na biegu dać drugą bezmięsną:baffled::baffled: Czy on kiedyś nauczy się jeść mięso ??:sorry2: Masakra.

kugela - Kochana Ty to masz za swoje dopiero... :no: trafił Ci się egzemplarz oryginalny i wybuchowy :no::-D mam nadzieję, że za niedługo Ci to wynagrodzi :tak::tak:

reklama
Do góry