reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

W temacie siadania - robilam dzis czystke w ubrankach synka - siadlam przy komodzie po turecku, mlodego na kolana - on wygrzebywal lapami swoje ciuchy, a ja segregowalam - dobre - za male - za duże. Piszczal z radości jak wariat - on uwielbia siedzac bawic sie czyms rekami - np. pilotem od tv;))

Jak szukalam mleka dla malego w okolicznych aptekach, to w jednej aptece pani, nie mając mleka HA, zaproponowala mi Nutramigen - ja na to, ze nie mam recepty, a ona do mnie, ze jej recepta niepotrzebna, sprzeda mi na 100% po prostu. Prawda to, ze nie trzeba na to recepty?

reklama
Yolanta u nas zimno i opryszczka to jest to samo tylko inne nazwy :)
ja na opryszczke stosuje masc hascovir kosztuje 6 zl i dla mnie jest najlepsza.

Yolanta - :-D też kiedyś miała brązowe włosy, na szczęście Maciek zauważył :-p co do opryszczki - ew. Vratizolin wypróbuj, też dobry, a ja podobnie jak Flaurka, z opryszczką za pan brat jestem, w ciąży też miałam wysyp, ogólnie mam wysyp... Z tym, ze na mnie żadne maściuszki nie działają... A w kącikach to najpewniej zajady. Powiem tak... Pimafucort leczy wszystko, niestety jest na receptę :-(

Flaurka - prawda, mnie też kiedyś proponowała Nutramigen (ze względu na kolki małego) bez recepty, na 100 % właśnie, a poradziła udać się do pediatry, bo na receptę jest dużo taniej...

Zanetaa - łoj, do laski to mi jeszcze trochę brakuje, ale dzięki :p morale mi podniosłaś :D

Flaurka sprzedają w aptekach bez recepty. Ja na urlopie w PL kupowałam w aptaekach bebilon pepti i na ponad 10 puszek 2 razy dostałam pyt o receptę. Lekarka w szpitalu mi powiedziała,że recepty nie potrzebuję bo i tak bede musiała 100% płacić i powiedziała też,że jak mu coś po tym bebilonie pepti bedzie to mam się przerzucić na nutramigen własnie i też nie wspominała,że recepte potrzebować bedę. Ja tu w UK to potrzebuje na to recepte bo na racepte to mleko za darmo będę dostawać.

Gabryś też siedzieć uwielbia. Czasem leży i buczy, to wystarczy, że go posadzę i już cały szczęśliwy. A jak jeszcze może się czymś bawic to hoho, radość z niego się wylewa :-)
Na spacerach się czasem ratuję jak mi marudzi tym, że mu podnoszę plecki tak do półsiedzącej pozycji. Sam też już kombinuje mocno. Jak go posadzę i zostawię to siedzi tak przez kilka sekund, po czym zwykle ląduje na pyszczku i przewraca się z tej pozycji na normalną pozycję brzuszkową ;-)

Co do siedzenia Krzysio też uwielbia, jak zaczyna marudzić to sobie siadamy i jest dobrze. Tylko coraz częściej ma ochotę na to, żeby go postawić na nóżkach, a on sobie tupta :eek: czasami 2 razy wystarczy mu zrobić tup-tup i spokój :-D a siedzieć wprost kocha :-D:-D

Jestem i ja!
Cos mi Marysia zasnac nie mogla, ogolnie marudzaca dzis byla ale przy takiej pogodzi to nie dziwne bo ona meteopatka jest no i zeby ida!

Ja dla chlopakow bralam recepty na mleko bo wtedy sporo taniej bylo ale teraz przy tych nowych listach refundacyjnych to nie mam pojecia jak jest.

Moj M tez sklonnosci do opryszczki ma jak tylko zimno sie zaczyna robic. Stosuje hascovir. A w kacikach ust to najczesciej zajady i wtedy warto wziasc witamine B compleks

Czarnulka Marysia u mnie dopiero szczepienie to na 6 tygodni miala ale najpierw byla po antybiotyku, potem znowu katar, teraz mlodszy chorowal wiec pani doktor tez szczepic nie chciala jak w domu choroba...i tak juz 2 szczepienia do tylu jestesmy...Ale wole nie szczepic niz ryzykowac ze chore!

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry majóweczki. Witam się i tutaj. Dzisiaj znowu będę mocno nie obecna przez cały dzień bo idę do pracy. Pojawię się pewnie po kąpaniu dopiero i nie wiem czy będę miała siłę doczytywać.

Ula siedzieć uwielbia ale jeszcze bardziej lubi "siedzieć" jak jest noszona- wtedy jest pełnia szczęścia :-D Na spacerze podnoszenie materacyka w gondolce nie pomaga bo się zsuwa i i tak jej nie wygodnie. Dlatego już za kilka dni przesiadamy się w spacerówkę. Liczę na to, że uratuje to sytuację bo wczoraj 3/4 spaceru darła się strasznie. Na szczęście byłyśmy na odludziu a Ula w końcu zmęczona padła.

Do góry