reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ufffff.... w koncu mi sie udalo dobrac do ostatniej strony! Gonilam jakies 25 stron na forum... Fiore w miedzyczasie wspomniala w skrocie, co u mnie. Wiosna przyszla, dni bardziej intensywne, czesciej wybywam na wiele godzin, oprocz pogody mam tez wiecej znajomych, tzn spotkan. Kolezanka z corcia o 2.5 miesiaca mlodsza wrocila z PL, coreczka drugiej ma 6 tyg i mama doszla nieco do siebie i jest spragniona pogaduch. Po intensywnych dniach, w nocy nie mamsily zagladac na ipada, teraz w sumie tez, ale juz sie zmusilam. Czasem w ramach sniadania zerkam na fb, tam to raczej chat i sie wtrace, ale bez doczytywania.

Robus zdrowy, wazy 5.5kg i 61cm. Takze nadal kruszynka. Choc ten wzrost to jakis zanizony, bo ciuszki 62 poszly w odstawke.
Zmykam, maly sie najadl, a ja juz na oczy prawie. Ie widze, jest 2:30 w nocy.

Buziaki dla wszystkich! Szczegolnie dla potrzebujacych i zestresowanych.

reklama
Super Wiki ze u Ciebie wszystko w porzadku, korzystaj z urokow wiosny:). Buziaczki dla Robusia
Azula a dlaczego bierzesz witaminy te co w ciazy??? mi po porodzie kazali odstawic .

Ja tabletki ciążowe wciąż mam i miałam brać - ze dwie wzięłam:)) No nie mam głowy do tego i tyle - ile ja mam maseczek, pilingów, kapsułek itp - mam nawet jakis specjalistyczny balsam do karmiących cycków - jeszcze nie użyłam;)) Cos mi sie wydaje, że jak wrócę do pracy to sie za siebie wezmę dopiero - teraz za bardzo w dresy się wpasowałam;)

Azula, ja z lupiezem latami walczylam. Byly okresy, ze niby znikal, a potem pojawial sie nagle bez wiekszej przyczyny. Szampony i inne cuda czasem lagodzily, a czesto tylko krotko po myciu bylo ok. Czasem mialam wrazenie, ze je tak specjalnie robia, by wiecej kupowac, a nawet jesli nie, to silne srodki, skora niezbyt dobrze reagowala.
Ale mam w koncu sposob! Kolezanka Hinduska dala mi henne do wlosow (jesli ktosma ciemne wlosy, to niewiele sie kolor zmieni, tylko siwe wlosy lekko rudzieja) wraz z przepisem, czyli namoczyc proszek w super mocnej herbacie pare godzin, do tegododac bialko jajka i lyzke jogurtu, a jesli jest lupiez to sok z cytryny. Ten specyfik dziala! Super odzywia wlosy, przy czym przeciwlupiezowy srodek to glownie ta cytryna.

reklama
a ja juz zmykam spac. jutro mam spotkanie klasowe z liceum po 10 latach od matury i mam nadzieje ze Maly da mi pospac zebym wygladala jak czlowiek :)
jesli chodzi o witaminki dla karmiacych to lekarz zlecil mi lykanie ale glownie dlatego ze ja jestem na diecie bezmleczniej. ale ostatnio zasmakowalam sie bardzo w produkty kozie i nawet kawe pije z mlekiem kozim :O czego to czlowiek nie zrobi dla tej malej istotki :)
na poczatku jak pilam mleko kozie to az mnie na wymioty zbieralo a teraz bez problemu i naprawde lubie :)

dzisiaj wygralam walke z gora prasowania ale pewnie w niedziele trzeba bedzie kolejna pralke wlaczyc i kolejna sterta bedzie.

no, zmykam juz, niech mi synus da pospac, plis :)
dobrej nocy dziewczyny! jutro jedziemy do tesciow i tam bedziemy nocowac bo imreza jest w knajpie ktora jest 5 krokow od ich domu wiec w razie awarii bede mogla szybciutko podbiec do synusia :) postaram sie wejsc chociaz na chwile.
buziaki :*

Do góry