reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

A na moje pytanie nikt mi nie odpisał olewka na maksa ....:( ....

annte mnie tez blizna swędzi szczególnie jak ubiorę jeansy bo jak chodzę w leginsach to jest ok ...

Suzi trzymaj się ...
Co do pampersów ja używam Dade tylko że 2 jeszcze ... czas zmienić chyba na 3 A z dady jestem w sumie zadowolona dupka się nie odparza a miałam z tym problem na poczatku używając papmersów i niczym nie mogłam wyleczyć aż kupiłam maść tormentiol i od razu poprawa nastapiła ..

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny my juz po spacerku u nas piękna pogoda dziś ... A tak po za tym martwię się moimmałym bo przekrzywia główkę na jeden bok i co tu z ni zrobić by trzymał prosto ...?

Kasiula, moja Nina tak przekrzywia główkę w foteliku w aucie, w ogóle siedzi jakaś zgarbiona i za nic nie mo
żna jej "naprostować". A jak wygląda to przekrzywianie? Podczas leżenia, czy w innej pozycji???

Czy miała może któraś taki problem że dziecko przekrzywia głowę na jeden bok nie trzyma jej prosto...
annete podczas leżenia siedzenia na rękach nawet jak jest to na bok przekrzywia..

Witajcie Majoweczki i Majowiatka,
zycze Wam milego,spokojnego dnia.

My jestesmy juz w domku,bo nie bylo sensu zostawac na noc,zeby moc wyjsc dzis rano.Jestem rozzalona i zla,bo zrobiono pare badan i testow bez naszej zgody,a przedstawione badanie w spr.podejrzewanego refluksu odbylo sie i wygladalo inaczej,przez co oboje z mezem mamy podejrzenie ze Leo zostal po prostu wykorzystany w celu przebadania dzialania "nowosci medycznych".Legalnie nie podpisalismy zadnego dokumentu informacyjnego,po mimo ze procedura byla inwazyjna,z racji tego pojawil sie u nas na sali sam pan ordynator z 3 lekarzami i skorta pielegniarek,zeby sobie "d...y nie odparzyc" i zawilym jezykiem zaczal tlumaczyc zaistaniala sytuacje-wiedza ze popelnili blad,choc ze sprawy "legalnej" nie do konca,ale ze w czasie weekendu wydarzyla sie pewna sytuacja w tym szpitalu i media poszly w ruch,tak teraz musza jakos "wyjsc z twarza" z tych sytuacji.
Jako ze jednak wymeczyli Leo zakladajac mu sonde i zostawiajac ja,tak stwierdzilismy zeby zrobic datowanie "ph" w luku 6h,a nie 24h(to co mieli zarejestrowac sne/zabawe/placz/jedzenie, to sie odbylo).Moj maz stwierdzil,ze skoro to badanie ma byc ostatnia rzecza jaka sie odbedzie,reszta badan jest w normie i nic wiecej robic nie beda,to on chce miec syna w domu i nie bedzie czekal do rana.Wrocilismy wczoraj wieczorem i "tfu tfu tfu" nigdy wiecej do tego szpitala.To jest nasz rejonowy i do tej pory mialam zero zaufania do niego na kazdym innym oddziale wlacznie z e.r.,ale jako jedyny dobrze funkcjonowal na pediatri...az do zaistnialej sytuacji.Boli mnie to,ze pieknymi slowami i "martwieniem sie"(czyli straszeniem nas) zrobili sobie z Leo krolika doswiadczalnego.I jak ja moge miec zaufanie do kogokolwiek teraz?
Leonardo ma sie teraz dobrze,po tym badaniu wczorajszym "pelnym atrakcji" byl tak padniety,ze zjadl przed 21 i zaplakal dopiero po 6 na jedzenie,jadl przez sen i spi nadal.Teraz jest pod moja scisla kontrola(dziekuje lekarzom,ze takiego strachu mi napedzili),a jako ze S jest od dzis rana do jutra wieczorem w pracy(z pauza na krotka noc w domu),tak czeka mnie siedzenie w domu i opieka nad maluchami,czyli codziennosc.
Koncze i ide prasowac kolo lozeczka...
fiore kochana będzie dobrze .Musimy w to wierzyć !!!!
Jestem z Wami

Dusia, ja też bym nie ryzykowała z ogłoszeniem, bo skarbówka tylko czeka na takich nieświadomie nieodprowadzających podatku. Tak jak radzi Flaurka, lepiej pocztą pantoflową.

Fiore, najważniejsze, że jesteście w domu a z Leo jest ok.

Dziewczyny po cc, mam do Was pytanie.
Czy Was też swędzi blizna??? Ja od kilku dni nie mogę wytrzymać, swędzi mnie straszliwie.

Pozdrowienia i miłego dnia.

&&&&&&& za potrzebujące.

A ja też używam pieluch DADA. Ostatnio założyłam na noc, bo chciałam zobaczyć, czy uczulenie Małej to nie za sprawą Pampersa Sleep & Play. Pieluszka zdała egzamin na 5. W dzień używamy tylko DADA. Pupa się nie odparza, są chłonne, może mniej miękkie, jak dla nas ok. PAMPERSA używamy na noc i na spacery, do lekarza, itd.

Suzi, &&&&&&&&&&&.

Tlenek węgla - cichy zabójca.
Czasami mnie sędzi ,a to znaczy ,że jeszcze się goi.
Na bliznę polecam maść Cepan lub Contractubex.;-)
Czy miała może któraś taki problem że dziecko przekrzywia głowę na jeden bok nie trzyma jej prosto...
annete podczas leżenia siedzenia na rękach nawet jak jest to na bok przekrzywia..
Tak moja przekrzywia .
W tym momencie to jeszcze naturalne ,bo mięśnie szyi są wiotkie ,ale można próbować korygować ułożenie główki przez podkładanie pieluchy ,gdy maluch śpi.
Na początku jest bunt ,a potem się przyzwyczai.;-)

Witajcie.
Dorwałam Kubusiowego laptopa ,więc mam chwilkę.
U nas noc średnia.
Mała nie spała przez kilka godzin ,za to teraz odsypia.Śpi od ostatniego karmienia czyli od 7 rano :szok::szok::szok::szok::szok:
miłego dnia

Witam Was

Ja jak zwykle cierpie na brak czasu, Ola tak nauczyla sie krzyczec,ze uszy wysiadaja, katar nam mija, wiec juz w czwartek pojdziemy w koncu na szczepienie i pozniej koniec az do 1 roku:tak:

kasiula
moja przekrzywia tylko jak lezy albo w nosidelku albo w bujaczku, ale As nasza wspaniala, juz ci odpisala, wiec niemasz sie czym martwic:)), bo ja to sie za bardzo nie znam...

Katasza ciesze sie, ze chrzciny sie udaly

Wszystkim wam niestety nie odpisze bo moje dziecie juz marudzi, ale postaram sie byc na bierzaco i odp innym pozniej.

Suzi &&& za Alego, kochana ile ty musisz wytrzymac jeszcze tego wszystkiego, niech to juz wszystko sie oD Was odczepi.

Fiore
ciesze sie, ze jestescie w domku...

Aaaa zapomnialabym moja siostra wlasnie dzis dowiedziala sie,ze bedzie miala majowe dzieciatko:)

czesc dziewczyny! i pomyslec ze jak bylam w ciazy to zawsze udawlo mi sie wszystko doczytac :) teraz nie daje rady
u nas troche lepiej. tzn nawet sie wyspalismy, Maly budzil sie 3 razy, znowu za kazdym razem trzeba bylo go usypiac od nowa ale udawalo sie to szybciej niz poprzedniej nocy. a najlepsze jest to ze jak plakal to u mnie sie nie uspokoil a jak tata go wzial to momentalinie cisza. nie wiem o co chodzi. wczesniej jak go karmilam w nocy to bylo na spiaco i sie nie wybudzal a teraz praktycznie za kazdym razem sie budzi.

kasiula, mojej koleznki coreczka tez tak przekrzywiala glowke na jeden bok i jej jakos szybko to sie naprostowalo. nic specjalnego nie robila, lekarz kazal jej robic tak jak pisze As, cos tam podkladac pod ten bok na ktory glowka leci albo ja prostowac. napewno sie wszystko Malemu naprostuje.

fiore, suzi &&&&&&&

reklama
Umyłam okno balkonowe - tadaaaam!!!:)))

Mały właśnie tez wstał, był uprzejmy poczekać az mamusia skończy:)) Idziemy na spacer - tzn. królewicz sie wozi, matka pcha;))

Do góry