reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Aaa dostałam przesyłkę z Bebilonu :) mleko, śliniaczek i książkę :) dopiero po południu zajrzałam do skrzynki. Z Bebiko nic jeszcze nie dostałam...:)) Ale jak zamawiałam poradnik żywieniowy z Bobovity to w pakiecie przysłali mi jeszcze zupkę - marchew z ryżem :)

reklama
Mysio - a jakie pieluchy go odparzyły?

Od kilku dni młody chce iść spać o 18 - zasypia normalnie w sekunde - od 18 do 19 robimy cuda, żeby nie zasypiał - prawie w piłke nim gramy:) O 19 kąpciu, kąpciu, potem cycu, cycu i o 20 zapominam juz, że mam dziecko - Jak raz pozwolilismy mu spać od 18 to o 5 darł się "wstawać śpiochy - bawimy się". A 2 miesiące temu chadzał spać o 23, kapany o 20...

No ja z Bebilonu (to co wy), Bebiko probki mleka 2, Bobovita sloiczek i poradnik , Hipp sloiczek i poradnik i lyzeczke z kuponami na druga paczke gdzie byl sloiczek i soczek i jakas wieksza łyzeczka , z Nestle kaszke i tez jakas ksiazeczke i chyba tez lyzeczke i kupony na produktu gerber i nestle....
no to ja tez sie pochwalilam :-D:cool::rofl2::-):-):-)

Mysio - ja jestem na nogach 20h i 12minut:/ umieram cały dzień na ból głowy i szczypanie oczu.. zakupiłam dziś kropelki Camilia to w razie czego aplikuję w nocy, bo nie dam rady (niby ma wstawać Misiek, ale ja dalej będę czuwała:/ taka matczyna wścieklizna). zdrówka dla Gabrysia!

ja na razie dostałam z rossmana i z bobovity.. czekam dalej;p z Bartim było tego więcej..

dzień poza umieraniem nieprzyjemny.. pokłóciłam się z babką, bo doprowadziła mnie do szału - Misiek gotował obiad, a ja zaprawiałam kompoty, a ona wali w dzwonek do drzwi i wyrzuty, że nie zejdziemy pomóc dziadku z drabiną i siekierką nam komputer strzaska, bo gramy cały dzień. niewyspana jestem drażliwa, więc niezłą wiązankę jej puściłam.. kilka spięć było, ale jakoś przetrzymałam. w salonie sajgon - malowanie okien - potrójne balkonowe. wszystkie sprzęty (poza radiem z kuchni) są właśnie tu, więc żeby się nie uśpić siedzę w tym syfie - o 22 karmienie Hani. dobijcie mnie, błagam!

pampersy? odradzam pampers sleep&play (te pomarańczowe). wydają się małe, zapięcia się nie naciągają, mają "ostre" brzegi i napełniają się błyskaawicznie! najlepsze pampers activ baby.. ale cena też niezła. Flaurka - nie słyszałaś znowu o promocji w inter?

Ostatnia edycja:
zanetaa a mi te sleep& play nawet przypasowaly dostalam w prezencie...fakt nie naciagaja sie jak activ baby ale mi ani razu nie przesiakly ani nawet luzna kupa nie wyleciala ale dla mnie to raczej wersja na co dzień do domku a tak to wole activ baby na spacery i na noc. a huggies to jakas pomylka:baffled: co druga przesikał :eek:

Flaurka dade mu aplikowałam na tyłek i go odparzyła :/ a do tej pory było dobrze i bez problemów...

Ja dostałam Hippa, bebilon, bebiko, bobovite, cos tam jeszcze ale nie pamiętaam co... Wszystkie dodatkowe promocje też mam. Aha teraz karzystam z rossmanowskiej karty i tam tez sa promocje ;p

My żołte pampersy używamy, jak nie ma promocji na zielone - teraz jest super promocja na zielone Active Baby w Tesco - 150 szt za 88 PLN - wychodzi niecałe 0,59 PLN za sztukę. Wczesniej uzywalismy Dady biedronkowej, ale przy paczce za 27 PLN (54 sztuki) koszt jest 0,50 PLN/sztuke, więc nie ma zauważalnej oszczędności, a różnica w jakości jest - pampek przetrwa cała noc, Dada nie i odparzy po dłuższym pobycie na pupie.

W InterMarche teraz Huggisy w promocji - pupa mojego dziecka ich nie lubi.

Ta promocja zielonych pampersów w Tesco jest cykliczna - tak średnio co dwa mieisiące, więc zaopatrzylismy sie w dwie paczki po 150 szt - kolejna to juz chyba większa będzie - z 3-ek młody powoli wyrasta.

u nas huggiesy były niemal zawsze przesikane, z boku:eek:
pomarańczowe niby nie przesikane, ale zawsze takie bomby i pupa mokra jak je ściągam. na razie mamy 1,5paczki pomarańczowych (matka chciała oszczędzić) i pół zielonych - zakładam na noc.
i u nas trójki też już będą małe.
dady nie próbowaliśmy, ale dostałam chusteczki nawilżane z biedrony i jakoś dziwnie dobre - do tej pory używałam do czyszczenia mebli:D teraz tą rolę mają sprezentowane huggiesy:)

reklama
Dla nas Dady sa super pod warunkiem częstego zmieniania - jakościowo daja rade, tylko mniej chłonne niz zielone pampki i tyle. Ale każde dziecko ma inaczej - chłopiec i dziewczynka tez inaczej sikają, no i kupy - my wciąz mamy co najmniej 5 dziennie...

Do góry