reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Aaa dostałam przesyłkę z Bebilonu :) mleko, śliniaczek i książkę :) dopiero po południu zajrzałam do skrzynki. Z Bebiko nic jeszcze nie dostałam...:)) Ale jak zamawiałam poradnik żywieniowy z Bobovity to w pakiecie przysłali mi jeszcze zupkę - marchew z ryżem :)

reklama
Mysio - a jakie pieluchy go odparzyły?

Od kilku dni młody chce iść spać o 18 - zasypia normalnie w sekunde - od 18 do 19 robimy cuda, żeby nie zasypiał - prawie w piłke nim gramy:) O 19 kąpciu, kąpciu, potem cycu, cycu i o 20 zapominam juz, że mam dziecko - Jak raz pozwolilismy mu spać od 18 to o 5 darł się "wstawać śpiochy - bawimy się". A 2 miesiące temu chadzał spać o 23, kapany o 20...

No ja z Bebilonu (to co wy), Bebiko probki mleka 2, Bobovita sloiczek i poradnik , Hipp sloiczek i poradnik i lyzeczke z kuponami na druga paczke gdzie byl sloiczek i soczek i jakas wieksza łyzeczka , z Nestle kaszke i tez jakas ksiazeczke i chyba tez lyzeczke i kupony na produktu gerber i nestle....
no to ja tez sie pochwalilam :-D:cool::rofl2::-):-):-)

Mysio - ja jestem na nogach 20h i 12minut:/ umieram cały dzień na ból głowy i szczypanie oczu.. zakupiłam dziś kropelki Camilia to w razie czego aplikuję w nocy, bo nie dam rady (niby ma wstawać Misiek, ale ja dalej będę czuwała:/ taka matczyna wścieklizna). zdrówka dla Gabrysia!

ja na razie dostałam z rossmana i z bobovity.. czekam dalej;p z Bartim było tego więcej..

dzień poza umieraniem nieprzyjemny.. pokłóciłam się z babką, bo doprowadziła mnie do szału - Misiek gotował obiad, a ja zaprawiałam kompoty, a ona wali w dzwonek do drzwi i wyrzuty, że nie zejdziemy pomóc dziadku z drabiną i siekierką nam komputer strzaska, bo gramy cały dzień. niewyspana jestem drażliwa, więc niezłą wiązankę jej puściłam.. kilka spięć było, ale jakoś przetrzymałam. w salonie sajgon - malowanie okien - potrójne balkonowe. wszystkie sprzęty (poza radiem z kuchni) są właśnie tu, więc żeby się nie uśpić siedzę w tym syfie - o 22 karmienie Hani. dobijcie mnie, błagam!

pampersy? odradzam pampers sleep&play (te pomarańczowe). wydają się małe, zapięcia się nie naciągają, mają "ostre" brzegi i napełniają się błyskaawicznie! najlepsze pampers activ baby.. ale cena też niezła. Flaurka - nie słyszałaś znowu o promocji w inter?

Ostatnia edycja:
zanetaa a mi te sleep& play nawet przypasowaly dostalam w prezencie...fakt nie naciagaja sie jak activ baby ale mi ani razu nie przesiakly ani nawet luzna kupa nie wyleciala ale dla mnie to raczej wersja na co dzień do domku a tak to wole activ baby na spacery i na noc. a huggies to jakas pomylka:baffled: co druga przesikał :eek:

Flaurka dade mu aplikowałam na tyłek i go odparzyła :/ a do tej pory było dobrze i bez problemów...

Ja dostałam Hippa, bebilon, bebiko, bobovite, cos tam jeszcze ale nie pamiętaam co... Wszystkie dodatkowe promocje też mam. Aha teraz karzystam z rossmanowskiej karty i tam tez sa promocje ;p

My żołte pampersy używamy, jak nie ma promocji na zielone - teraz jest super promocja na zielone Active Baby w Tesco - 150 szt za 88 PLN - wychodzi niecałe 0,59 PLN za sztukę. Wczesniej uzywalismy Dady biedronkowej, ale przy paczce za 27 PLN (54 sztuki) koszt jest 0,50 PLN/sztuke, więc nie ma zauważalnej oszczędności, a różnica w jakości jest - pampek przetrwa cała noc, Dada nie i odparzy po dłuższym pobycie na pupie.

W InterMarche teraz Huggisy w promocji - pupa mojego dziecka ich nie lubi.

Ta promocja zielonych pampersów w Tesco jest cykliczna - tak średnio co dwa mieisiące, więc zaopatrzylismy sie w dwie paczki po 150 szt - kolejna to juz chyba większa będzie - z 3-ek młody powoli wyrasta.

u nas huggiesy były niemal zawsze przesikane, z boku:eek:
pomarańczowe niby nie przesikane, ale zawsze takie bomby i pupa mokra jak je ściągam. na razie mamy 1,5paczki pomarańczowych (matka chciała oszczędzić) i pół zielonych - zakładam na noc.
i u nas trójki też już będą małe.
dady nie próbowaliśmy, ale dostałam chusteczki nawilżane z biedrony i jakoś dziwnie dobre - do tej pory używałam do czyszczenia mebli:D teraz tą rolę mają sprezentowane huggiesy:)

reklama
Dla nas Dady sa super pod warunkiem częstego zmieniania - jakościowo daja rade, tylko mniej chłonne niz zielone pampki i tyle. Ale każde dziecko ma inaczej - chłopiec i dziewczynka tez inaczej sikają, no i kupy - my wciąz mamy co najmniej 5 dziennie...

Do góry