reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Witam,przyznam bez bicia ze nie doczytalam wszystkiego:zawstydzona/y:
Nuta u nas tez G rozglada sie za praca za granica,bo tu coraz gorzej:-(Wspolczuje rozlaki:-(
Patina najlepszego z okazji rocznicy:tak:
Pieszczoszka wszystkiego najlepszego sto lat:tak:
U nas Misia dostala antubiotyk, w sobote G zauwazyl na jej glowie ranke,dzis byl z tym u lekarza i lekarka podejrzewa gronkowca:no:Mamy zrobic wymaz z ranki i zobaczymy co dalej:tak:
Z dobrych rzeczy to przylatuje moja siostra z dziecmi 25 wrzesnia i zostaje na ok miesiac:-):-):-)Znowu bedzie sajgon ale i tak sie ciesze:-)
No i dalej juz nic nie pamietam zycze milego dnia u nas piekna pogoda wiec zaraz bedziemy wybywac na spacer:tak:

reklama
Dziewczyny ja znów nie na temat ale muszę się zapytać jak przedłużałyście macierzyński plus 4 tyg ?? a i czy mogła bym iść na chorobowe po macierzyńskim ( gdybym powiedzmy zachorowała na miesiąc) a potem poszła na kuroniókę bo bede miec przepracowany rok do grudnia...

ha, doczytalam watek glowny (miedzy jednym a drugim atakiem ryku :baffled:), z fb nie jestem na biezaco ale juz wogole jestem w grupie - to tez cos :tak: Z tego co doczytalam:

Patina - wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :-)

Nuta - a daleko on w tych Niemczech? My tu na bb we trzy w Germanii to moze mialby blsko do ktorejs z nas - nigdy nie wiadomo, kiedy sie moze przydac taka znajomosc ;-) Na pewno jest trudno byc samej ale jesli masz dobry kontakt z rodzicami to zawsze cos :happy:

Pieszczoszka - ja bym na Twoim miejscu pewnie tez zrezygnowala z fejsa. Jesli tak poza tym nie robi jakichs jazd z zadrosci to na takie male ustepstwo mozna facetowi pozwolic ;-) Ja ze fejscem nie przepadam - wie to kazda z Was, ktora widziala moj profil (nie ma duzo do ogladania ;-) ) ale od czasu do czasu korzystam :tak:

Fakt faktem - ogarnac i bb i fejsa na raz sie w pelni nie da :szok::-D

Pieszczoszka - 100 lat i spełnienia marzeń :)

Nuta - współczuję Ci z całego serca! Mojego Maćka nie było tylko 2 tygodnie, a ja miałam dość... Nie wyobrażam sobie dłuższej rozłąki, ale wierzę, ze dasz sobie radę :*

Dorka - &&& aby to jednak nie był gronkowiec

Jutro wybieram się zawieźć moją pracę mgr do promotora, proszę o &&&

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie z powrotem i miłe słowa dzięki wam jakoś lepiej mi będzie przetrwać tą rozłąkę.
Pieszczoszka wszystkiego najlepszego.
Kugela dzięki zawsze jakaś znajomość za granicą może sie przydać a on jest w miejscowości a raczej gminie Herzlake w Dolnej Saksonii a teraz patrząc na mapę zobaczyłam że to dość blisko Essen a tam mam rodzinę.
A z rodzicami mam świetny kontakt i nadal mam tam swój pokój i tam jest mi po prostu lżej bo a to mama a to moja siostra zabawią Hanie a tu niby jest teściowa na dole ale jakoś lepiej mi tam bo tu u siebie za dużo o nim myślę.
No dom ogarnięty torby spakowane w aucie i wyruszam do Wielunia do rodziców aż całe 30 km przed mną.Wpadnę wieczorkiem.
Kasiula222 ja macierzyński przedłużałam od razu jak składałam dokumenty po porodzie,napisałam podanie o udzielenie mi dodatkowego urlopu choć w moim przypadku to jest zasiłek macierzyński bo umowę miałam do dnia porodu i z związku z tym podanie adresowałam do ZUSU o udzielenie a nie do pracodawcy i teraz jak mia się skończy 27 października to idę na tzw. kuroniówkę na 6 miesięcy bo mi już rok w sierpniu minął, więc zawsze jakiś jeszcze grosz wpadnie bo nawet jak bym mogła iść na wychowawczy to teraz przy zarobkach Łukasza nic bym nie dostała a tak to dostane coś aż do końca kwietnia czyli prawie Hanusia będzie miała roczek i rozejrzę się za jaką pracą tzn chciałabym w moim kierunku studiów(skończyłam administrację na UWr) ale jak to będzie to się okaże.

Pieszczoszka - Sto Lat! :)

Z tym fb, to tez mi przez glowe przemknelo, ze moze chodzic raczej o czas niz zazdrosc. Ja chyba tutaj podziekuje za zagladanie do mojego profilu, bo sama nie wiem, kiedy wasze w rewanzu ogarne... Gdbyby tak 2-3 osoby dziennie, to w dwa tyg obrobie ;) poki co ograniczam sie do "skompletowania" was u siebie i w grupie :) Zreszta jak pare z was zauwazylo, grupa na fb bardziej przyda sie pozniej, gdy zaczniemy wracac do pracy, pojawia sie kolejne maluchy i nie bedziemy przesiadywac na majowkach, a jednoczesnie czasem bedzie milo zerknac na zdjecia jak majowiatka rosna :)

Dorka za Misie &&&&&

Pieszczoszka spelnienia marzen!!!

Jestem,weszlam na fb...a tam cisza :-p Mialam syna budzic,sam sie zaczal domagac jedzenia(mleko i biszkopcik+zwrot).Moze zacznie spac normalniej w nocy,jak sie w dzien naje?Ha!
V w przedszkolu ok-mialam z nia dzis zostac.Rano na wstepie powiedzieli,ze ma byc tylko pol godziny i ze mna,zostala na 2h i sama...tylko ja mam mieszane uczucia :-(Wchodze po nia,a ona w kacie "czyta" ksiazke,a reszta grupy kolo "pani"(mloda,ale podwojnie dzieciata-nie moge narzekac,podoba mi sie),no i musieli zmienic pieluche bo kupe zrobila("jak to jeszcze nie wola?":zawstydzona/y:),ale powiedzialy mi babeczki w przedszkolu,ze malutka sie zaklimatyzowala jak zadne inne dziecko,wiec duma mnie rozpiera(i przeraza sytuacja,ze zostaje z kazdym bez obaw) i ze nie mieli z nia problemow i ze to kochane dziecko(czy aby napewno mowia o mojej coreczce?!?:sorry2:).

Jutro przedszkole jednak nam odpada,idziemy do pediatry:-(Leo nadal kicha za duzo,znowu mu z noska cieknie i chrzaka oraz cos mu "szumi" w klatce piersiowej,a V ma rozwolnienie i jest strasznie blada na buzi.Nie dziwie sie,pogoda paskudna,zimno-cieplo-zimno-wietrzeni-za slonecznie,zwariowac mozna :baffled:

Tyle.Trzymajcie sie cieplo.Ja maluchy mam na chodzie i juz mi sie czas skonczyl :-p

Dorka powodzenia z Misia,
Nuta cierpliwosci

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry