reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

ja zrobie ogiad na szybko w parowarze :) wsadze ziemniary, nizki i marchewke i tyle bedzie mojej roboty, brak weny na obiad :) a na kolacje juz kupilam indyjskie zarełko oczywiscie gotowe hehehe

reklama
Zero warzyw samo mięso :p piersi z kurczaka, schabik (ale był już wczoraj) szyneczka, łopatka, i ziemniory są. Myślalałam plackach ziemniaczanych albo placek węgierski :)
Jeśli chodzi o warzywa da się dokupić :p

Patina najlepszego!!!

Witajcie,
piszecie tyle,a ja nie mam wolnej chwili na czytanie/pisanie/siedzenie na necie ze czuje sie "wyalienowana":sorry:
Napisze tylko,ze u nas w sumie nie najgorzej.Leo zaczal spac normalniej w nocy i duzo spi w dzien,widocznie czuje ze nadchodzi jesien.V zaczelo sie cos polepszac z humorkiem i jutro o 8 idzie do przedszkola,jestem lekko podlamana...juz za nia tesknie,choc zaczyna od 2h na dzien:-(
Ja czuje sie srednio,fizycznych problemow ciag dalszy.Pozbylam sie w piatek dwoch gornych piatek,nie powiem myslalam ze bedzie gorzej.Czekam teraz na rozliczenie i sprawdzenie,czy bedzie mi sie oplacalo zalozyc aparat na zeby,czy wstawic nowe.
Pogoda sie zmienia,szykuje sie do "obiadu" - zupki :confused2: Milej niedzieli!

Czesc :))

Patina - wszystkiego najlepszego kochana! :)

Kasiula - jak już zaśnie to śpi całą noc, bez wiercenia, budzenia czy stękania, dzisiaj obudził się dopiero o 8:40 na mleczko... :)

Pieszczoszka - po pierwsze, nie daj się oszukać, jeśli na allegro masz tusz, który normalnie w sklepie kosztuje 140 zł, a tam jest za 40 zł. - podróba! Czasami można kupić taniej markowy tusz, kiedy kupuje się tzw. tester - wtedy przysyłają bez opakowania po prostu. Ja tak kiedyś nabyłam Lancoma - zapłaciłam ponad 80 zł. - ale taniej niż np. w Sephorze. Nikt nie sprzeda markowego tuszu w cenie 30-40 zł. Co do fb - u mnie pierwszy miał go mąż (wtedy to jeszcze narzeczony), potem teściowa mnie zaczęła namawiać, żebym sobie założyła :) nie daj się kochana :)

She - współczuję nocki.

Katasza - co ja bym dała, żeby mój zasnął przy karuzelce... jak mu ją powiesze, to oczy wielkie jak 5 zł i podziwia, a nie myśli o spaniu :/

Zanetaa - dzięki... może i ja nie pozwolę małemu spać od 16-17, może to jest metoda?

Mysio - u nas udka z kurczaka :)

anik - myślę, że o to chodzi, bo jak dzieciak zdrzemnie się na 10 minut to ma nowe rezerwy na rozrabianie, a że szybko się wyczerpują to włącza sie opcja mrudy "nie mogę zasnąć". przynajmniej w naszym przypadku..

chętnych na swojskie śliwkowe wino (rocznik 2011) wyrobu mojego męża zapraszam, jeśli weźmiecie ze sobą puste, szklane butelki to dostaniecie na wynos.
walczymy z przelewaniem, bo trzeba "nastawić" następne - winogronowe. już tyle tych butelek mamy (ciągle brakuje), a nadal jest niemal połowa:szok: a byłam przkonana, że Misiek wypija tyle wódy i wińska (raczej goście), że butelek będzie full - niestety przeceniłam jego zdolości..

Zanetaa - gdybym miała trochę bliżej do Ciebie, to pewnie bym się skusiła :p u nas wieczorem najgorzej jest z tym, że on robi sobie drzemki! Pół godziny pośpi, wstaje zregenerowany do kolejnych harców i tak na okrągło... Nie wiem, jak go tego oduczyć! Bo już pół biedy lulanie na rękach - niech mu będzie, byle się nie budził co chwila... Jak się przestanie wybudzać, to się zaczniemy uczyć samodzielnego zasypiania - wszystko po kolei trzeba, tym bardziej, że kiedyś tak właśnie zasypiał, walczyłam, nauczyłam - spał z moją bluzką w łóżeczku przez jakiś czas - może znów tak trzeba?

Witajcie, troszkę mnie nie było online, ale czytam Was regularnie. Nie było płaczu i lamentu z powodu mojej nieobecności, więc się nie udzielałam na głównym:-). Teraz zapanowała moda na fb więc i ja dorzucam swój profil, nie będę gorsza. Kto ma chęć i mnie pamięta to zapraszam: https://www.facebook.com/anna.terlecka.14
I pozdrawiam gorąco!!! :-D

Na obiad miałam placki ziemniaczane w końcu bo mięso miałam taki wielki kawał że 3 dni będzie mi się rozmrażać.
O 13.00 poszłam na spacer sobie na pobliskie osiedle no i spotkałam sobie koleżane z materaca obok na szkole rodzenia :p wymiana tel. nastąpiła i umówiłyśmy się na kolejny spaceros :p
Gabrycho teraz ryczy jak opętany. tata próbuje go okiełznać. jednak bede musiała interweniować...
chyba go na spanie naciąga.

reklama
Do góry