reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

ja zrobie ogiad na szybko w parowarze :) wsadze ziemniary, nizki i marchewke i tyle bedzie mojej roboty, brak weny na obiad :) a na kolacje juz kupilam indyjskie zarełko oczywiscie gotowe hehehe

reklama
Zero warzyw samo mięso :p piersi z kurczaka, schabik (ale był już wczoraj) szyneczka, łopatka, i ziemniory są. Myślalałam plackach ziemniaczanych albo placek węgierski :)
Jeśli chodzi o warzywa da się dokupić :p

Patina najlepszego!!!

Witajcie,
piszecie tyle,a ja nie mam wolnej chwili na czytanie/pisanie/siedzenie na necie ze czuje sie "wyalienowana":sorry:
Napisze tylko,ze u nas w sumie nie najgorzej.Leo zaczal spac normalniej w nocy i duzo spi w dzien,widocznie czuje ze nadchodzi jesien.V zaczelo sie cos polepszac z humorkiem i jutro o 8 idzie do przedszkola,jestem lekko podlamana...juz za nia tesknie,choc zaczyna od 2h na dzien:-(
Ja czuje sie srednio,fizycznych problemow ciag dalszy.Pozbylam sie w piatek dwoch gornych piatek,nie powiem myslalam ze bedzie gorzej.Czekam teraz na rozliczenie i sprawdzenie,czy bedzie mi sie oplacalo zalozyc aparat na zeby,czy wstawic nowe.
Pogoda sie zmienia,szykuje sie do "obiadu" - zupki :confused2: Milej niedzieli!

Czesc :))

Patina - wszystkiego najlepszego kochana! :)

Kasiula - jak już zaśnie to śpi całą noc, bez wiercenia, budzenia czy stękania, dzisiaj obudził się dopiero o 8:40 na mleczko... :)

Pieszczoszka - po pierwsze, nie daj się oszukać, jeśli na allegro masz tusz, który normalnie w sklepie kosztuje 140 zł, a tam jest za 40 zł. - podróba! Czasami można kupić taniej markowy tusz, kiedy kupuje się tzw. tester - wtedy przysyłają bez opakowania po prostu. Ja tak kiedyś nabyłam Lancoma - zapłaciłam ponad 80 zł. - ale taniej niż np. w Sephorze. Nikt nie sprzeda markowego tuszu w cenie 30-40 zł. Co do fb - u mnie pierwszy miał go mąż (wtedy to jeszcze narzeczony), potem teściowa mnie zaczęła namawiać, żebym sobie założyła :) nie daj się kochana :)

She - współczuję nocki.

Katasza - co ja bym dała, żeby mój zasnął przy karuzelce... jak mu ją powiesze, to oczy wielkie jak 5 zł i podziwia, a nie myśli o spaniu :/

Zanetaa - dzięki... może i ja nie pozwolę małemu spać od 16-17, może to jest metoda?

Mysio - u nas udka z kurczaka :)

anik - myślę, że o to chodzi, bo jak dzieciak zdrzemnie się na 10 minut to ma nowe rezerwy na rozrabianie, a że szybko się wyczerpują to włącza sie opcja mrudy "nie mogę zasnąć". przynajmniej w naszym przypadku..

chętnych na swojskie śliwkowe wino (rocznik 2011) wyrobu mojego męża zapraszam, jeśli weźmiecie ze sobą puste, szklane butelki to dostaniecie na wynos.
walczymy z przelewaniem, bo trzeba "nastawić" następne - winogronowe. już tyle tych butelek mamy (ciągle brakuje), a nadal jest niemal połowa:szok: a byłam przkonana, że Misiek wypija tyle wódy i wińska (raczej goście), że butelek będzie full - niestety przeceniłam jego zdolości..

Zanetaa - gdybym miała trochę bliżej do Ciebie, to pewnie bym się skusiła :p u nas wieczorem najgorzej jest z tym, że on robi sobie drzemki! Pół godziny pośpi, wstaje zregenerowany do kolejnych harców i tak na okrągło... Nie wiem, jak go tego oduczyć! Bo już pół biedy lulanie na rękach - niech mu będzie, byle się nie budził co chwila... Jak się przestanie wybudzać, to się zaczniemy uczyć samodzielnego zasypiania - wszystko po kolei trzeba, tym bardziej, że kiedyś tak właśnie zasypiał, walczyłam, nauczyłam - spał z moją bluzką w łóżeczku przez jakiś czas - może znów tak trzeba?

Witajcie, troszkę mnie nie było online, ale czytam Was regularnie. Nie było płaczu i lamentu z powodu mojej nieobecności, więc się nie udzielałam na głównym:-). Teraz zapanowała moda na fb więc i ja dorzucam swój profil, nie będę gorsza. Kto ma chęć i mnie pamięta to zapraszam: https://www.facebook.com/anna.terlecka.14
I pozdrawiam gorąco!!! :-D

Na obiad miałam placki ziemniaczane w końcu bo mięso miałam taki wielki kawał że 3 dni będzie mi się rozmrażać.
O 13.00 poszłam na spacer sobie na pobliskie osiedle no i spotkałam sobie koleżane z materaca obok na szkole rodzenia :p wymiana tel. nastąpiła i umówiłyśmy się na kolejny spaceros :p
Gabrycho teraz ryczy jak opętany. tata próbuje go okiełznać. jednak bede musiała interweniować...
chyba go na spanie naciąga.

reklama
Do góry